Лили, аз не съм лекар и не ходя по конференции, но елементарната логика сочи, че ако беше нормално да кървиш през целия цикъл, то всички щяхме да кървим по 2 месеца, а не по няколко дни по време на менструацията. Има си норма - вагинално кървене е нормално по време на месечния цикъл, през другото време - не е и явно има някаква причина, за да продължава. Аз за себе си не мога да приема, че като ми дойде и кървя неопределен период от време без ясна причина, това си е нормално и няма да се притесня. Може и да греша, не претендирам за правота, но замисли се.
Казваш, че единият лекар е обяснил, че кървенето е от противозачатъчните. По принцип, може да имат такъв страничен ефект, но това е в началото и би трябвало да отшуми, ако не - просто се сменят с други, които ти понасят. Ти за пръв път ли ги приемаш? Не опитахте ли да ги смените с други? В крайна сметка как се установи кога кой ден ти е от цикъла, за да се започне със стимулация?
Относно хидросалпинкъст - той не изчезва, просто се "свива", така да се каже. Т.е. - когато е възпален, той се раздува и се пълни с течност, образувайки джоб на тръбата. След време течността се излива в матката и хидроса се прибира. Но не изчезва, стои си там и може отново да се раздуе. По време на хормонална стимулация е много вероятно да се активизира отновво и да се напълни пак с течност. Затова и се препоръчва отстраняване или прекъсване на тръбата, за да се избегне риска. Тази диагноза категорично не се поставя или отхвърля чрез УЗ. Да, може да се види на ехограф, ако е голям, дебелостенен и активиран, какъвто беше моя, например, дори аз го видях. НО, това, че не се вижда, не е доказателство, че го няма, разбираш ли? Има ли съмнения, задължително цветна снимка. В тази връзка - ти как разбра, че ти е разнесена инфекция? И това, че по време на процедура, при която е задължително да си с чиста микробиология, ти се е случило подобно нещо, не те ли притесни? Не ти ли поискаха изследвания за хламидии и микробиология преди да ти направят хидротубация? Изобщо, много неясноти има, може би и ти накъсано ни подаваш информацията, но аз в тази ситуациия бих разколебала доверието си. За радост или за жалост, вече и аз не знам, но имам твърде много информация по тия въпроси и не ми е нужно много, за да си направя определени изводи. А информация за хидросалпинкса има достатъчно в нашия форум, можеш да прочетеш, макар да знам, че вече си го направила вероятно.
Ти решаваш какво да правиш, ние както е казала Маги - само отговаряме на въпроси.