aia_aq, в клиниката, чийто пациент съм, последното изследване на хормони се прави преди пункция. Никога до сега не са ме карали да пускам хормонални изследвания преди трансфер. Но различни клиники, различни методики.
Относно замразяването. Фондът има ценоразпис, по който заплаща процедурата. Можеш да го видиш в първото мнение на тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48092.0
Т.е. Фондът отпуска само 200 лв за замразяване на ембриони. Тези ембриони ако няма да се ползват в рамките на тази година, ще трябва да се съхранят за следващата година, което съхранение следва да се заплати. Така е във всяка клиника.
В нашата клиника първоначално се плаща само таксата за замразяване и ако не се използват ембрионите в рамките на календарната година, чак тогава се заплаща такса съхранение за следващата година.
Мецани, благодаря за бързия отговор.
Скъсаха ми нервите! Обяснявам: Звъннах във фонда. От тази година те не отговаряли за плащанията и трябвало да звънна в Здравната Каса. Казах им , че на страницата им (far -bg) още стои официален ценоразпис. "Ми той бил стар". Така. Звъня в здравната каса - отговор:" звъннете във фонда. Аз обяснявам, че вече съм звъняла във фонда и те са ми казали да звънна на ЗК. Чакайте да питам , ми се отговаря, след 1-2 мин, отговор - Ми това е, ние (ЗК), поемаме само процедурите. Звъннете във фонда. Те имат устройствен правилник. " Пак звъня във фонда, разговарям с друга жена, получавам същия отговор - питайте в касата или питайте клиниката, тя е наясно какво покрива касата. Аз обяснявам, че точно клиниката не искам да питам, защото те ще го завъртят така,че да трябва да платя. Нали въпроса е да мога да проверя по някакъв начин, дали не злоупотребяват. Пфу. Параграф 22.
Прикачвам някакъв правилник за/на фонда, който намерих на тяхната страница и от който нищоне става ясно.
Мецани, не разбирам отговора ти относно доплащането за замразяването. Трябва ми информация само за ситуация - опит "по фонда", без самофинансиране. За кое точно трябва да доплатя, извън тия 200 лв. за които ,както стана ясно, всъщност не е ясно и те дали се отпускат.