0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро/Икси - юли, август, септември 2013 г.
« Отговор #480 -: Август 23, 2013, 13:17:38 pm »
amanda, здрасти надявам се да си добре. Аз смених клиниката да в Надежда съм при д-р Стаменов. Надявам се този път да успея, че става все по-трудно и по-трудно след всеки изминал опит.
Хайде ВиЛиЛи чакаме да кажеш как е минал трансфера.
« Отговор #481 -: Август 23, 2013, 14:15:19 pm »
Здравейте момичета, днес беше моята пункция - 16 яйцеклетки. Неслучйно по-назад питах дали се прави с местна или пълна упойка.. В Репробиомед държат на местната. Бяха големи уговорки с доктора, че и с анестезиолога. Аз им казвам, че искам пълна/обща, те не та не. В крайна сметка, изтърпях до някаде и за да спра да хленча ме приспаха. Ама как да не хленча, като всичко усещах и болеше.  Сега ще очкваме обаждане, колко са се оплодили. Момичета колко заплатихте за замразяване на ембриони?
« Отговор #482 -: Август 23, 2013, 16:12:23 pm »
Такааааа,прибрах си бебковците вкъщи :D Върнаха ми 1 отлично + 2 добри,другите 2 не били достатъчно добри за замразяване.Преди трандфера ми боцнаха мусколно бусколизин,диазепав и нещо с А  :D,което не запомних ,плюс някаква свещичка.На празен мехур.Смятам,че мина леко трансфера,защото мина бързо и нищо не усетих.
Сега бетер енсионерите имамсто хапа :D
Дата за кръвен тест-02, но аз съм си харесала датата 03 и ще устискам до тогава.
Бяхме по фонда и не сме доплащали нищо.
Сега съм дебилски срокойна,но да видим до кога :lol:
Момичета,много ви благодаря за стиснатите палчета,не ги пускайте още 10 дни  :wink:
На всички,с които чакаме заедно желая успех.
П.п.съжаялявам за грешките но е от телефона  :oops:
« Последна редакция: Август 23, 2013, 16:13:57 pm от ВиЛиЛи »
*
« Отговор #483 -: Август 23, 2013, 16:22:04 pm »
Вилили, стискаме още по-силно палци :)

« Отговор #484 -: Август 23, 2013, 16:28:18 pm »
ВиЛиЛистискаме, стискаме. Ние с тебе ще правим заедно тест и аз съм на 02.09.
« Отговор #485 -: Август 23, 2013, 18:17:37 pm »
 :bighug: Благодаря ви,днес обичам целия свят,та в тая връзка-обичам ви
Хоуп1203,аз съм се вманиачила в нечетните числа  :lol: и затова ще си направя теста на 03.09   :bfp1:
« Отговор #486 -: Август 23, 2013, 19:02:14 pm »
Здравейте момичета, днес беше моята пункция - 16 яйцеклетки. Неслучйно по-назад питах дали се прави с местна или пълна упойка.. В Репробиомед държат на местната. Бяха големи уговорки с доктора, че и с анестезиолога. Аз им казвам, че искам пълна/обща, те не та не. В крайна сметка, изтърпях до някаде и за да спра да хленча ме приспаха. Ама как да не хленча, като всичко усещах и болеше.  Сега ще очкваме обаждане, колко са се оплодили. Момичета колко заплатихте за замразяване на ембриони?

Ая, в РепроБиоМед упойката при пункция е местна.При моята пункция ми биха някаква инжекция, от която съвсем леко се замаях.Всичко се усеща, бая болезнено беше, но си наложих да изтърпя.Стисках зъби.След пункцията ме боля известно време, може би около 30 минути и после ми мина.При мен пункцията продължи 15-20 минути, общо извадиха 23 яйцеклетки.

« Отговор #487 -: Август 23, 2013, 19:21:21 pm »

Ая, в РепроБиоМед упойката при пункция е местна.При моята пункция ми биха някаква инжекция, от която съвсем леко се замаях.Всичко се усеща, бая болезнено беше, но си наложих да изтърпя.Стисках зъби.След пункцията ме боля известно време, може би около 30 минути и после ми мина.При мен пункцията продължи 15-20 минути, общо извадиха 23 яйцеклетки.

Златен Дъжд, ясно е , че всяка клиника сама избира как да процедира, но аз съм на мнение, че всяка болка , която може да ни се спестява е по-добре да се спести. Аз все още имам болки в яйчниците, 9 часа след процедурата. Пиши ми, изписаха ли ти аспирин и утрогестан да пиеш? Ти замрази ли ембриони и колко струва? За какво те накараха да доплащаш?
« Отговор #488 -: Август 23, 2013, 19:48:51 pm »
ВиЛиЛи аз нямам особено избор защото си слагам неупоген и ако ми е положителен теста трябва на 02 да слагам нова доза иначе и аз обичам повече нечетните числа.  :lol:

aia_aq болката от пункцията не зависи от упойката. Има пърночален дискомфорт но до ден два отминава. Ако не е прекалено силна и нямаш други неприятности като температура втрисане и др. няма страшно, а и 16 яйцеклетки не са малко
« Последна редакция: Август 23, 2013, 19:53:05 pm от hope1203 »
« Отговор #489 -: Август 23, 2013, 20:26:57 pm »
Пропуснах да пиша и за това.Дадоха ми един лист с 7-8 вида лекарства които да пия.Тези които казваш бяха сред тях.Замразяването влиза в цената ако си по фонда и не се плаща.Плащат се предварителните изследвания, няколко хормона, които не влизат в схемата, и 1-2 прегледа.След пункцията и трансфера пак има лекарства - излизат 120-170 лв.
« Последна редакция: Август 23, 2013, 21:41:53 pm от Златен дъжд »

*
« Отговор #490 -: Август 23, 2013, 20:56:51 pm »
След пункция не се пие аспирин протект и не се слагат медикаменти, съдържащи хепарин! Приемът на тези медикаменти започва след ЕТ.

Репробиомед продължават да ме изумяват.....
« Последна редакция: Август 23, 2013, 23:46:25 pm от Мецани »
« Отговор #491 -: Август 23, 2013, 21:51:34 pm »
След пункция не се пие аспирин протект и не се слагат медикаменти, съдържащи хепарин!

Репробиомед продължават да ме изумяват.....

Мецани, моля те обясни повече. На мен не ми се обясни с каква цел да го пия тоя аспирин, какво се има предвид да се постигне с него? А ти защо си против? Повече информация по въпроса ще ми е полезна.
*
« Отговор #492 -: Август 23, 2013, 23:08:27 pm »
Аспирин Протект, Фраксипарин, Клексан, това са най-често изписваните лекарства след АРТ процедура.  Имат антикоагулантно действие и се приемат вечер. Назначават след трансфер, а не след пункция, тъй като след пункция има кървене и в този случай съдоразширяващите лекарства се избягват.
Тези лекарства разреждат кръвта, предпазват от образуването на тромб и подобряват циркулацията на кръвта. Съответно матката също ще е по-добре кръвоснабдена.

При положителен тест се продължава с лекарствата. След установяване на сърдечна дейност на плода се назначава изследване за тромбофилия. Ако изследването за тромбофилия е отрицателно, тези лекарства се спират в даден момент.
« Последна редакция: Август 23, 2013, 23:11:58 pm от Мецани »
*
« Отговор #493 -: Август 24, 2013, 09:55:40 am »
За септември се разбрахме с доки за  инвинрото .
Сега чакам да ми дойде за да почна с противозочатъчните но ми закъснява.
Дано другия месец всичко е наред :pleasantry:
*
« Отговор #494 -: Август 24, 2013, 10:49:40 am »
И на мен не са ми давали Аспирин след пункция,той беше след ЕТ заедно с другите лекарства.
Вилили късмет и положителен тест на 03.09  :bfp:

« Отговор #495 -: Август 24, 2013, 11:13:00 am »
Леле колко е хубаво да си бременна до доказване на противното  :lol: Май единственото по-хубаво е да си доказано бременна  :lol: Аз все едно не стъпвам по земята от щастие.
Тъй като аз имам сравнително лека ,но все пак генетична мутация за тромбофилия ,след тлансфера имам назначени всеки ден и асрилин протект и фраксипарин.Сега ще раровя за да ви напиша точно кой тип ми е мутацията.
Лек и успешен ден ви пожелавам.
Един ден по-близо до мечтата си сме  :D

Ето ми и мутацията:
R506Q   -нормален генотип
  G\A20210-нормален генотип
MTHFR-C677T-хетерозиготен носител С\Т
РА| -хетерозиготен носител 4G\5G
« Последна редакция: Август 24, 2013, 11:21:59 am от ВиЛиЛи »
« Отговор #496 -: Август 24, 2013, 17:33:30 pm »
Здравейте, благодаря ви момичета за отговорите!

От 16 яйцеклетки - 10 оплодени. Утре ще ни се обадят да ни кажат колко от тях са се разделили и въобще се развиват както трябва. На моя отговорност, аспирина ще започна да го пия след трансфера. От днес започнах само Утрогестан 3Х1. До скоро
« Отговор #497 -: Август 24, 2013, 17:43:38 pm »
Браво ,Ая.10 оплодени е страхотно :D  Почивай си.
*
« Отговор #498 -: Август 25, 2013, 09:58:53 am »
Здравейте, благодаря ви момичета за отговорите!

От 16 яйцеклетки - 10 оплодени. Утре ще ни се обадят да ни кажат колко от тях са се разделили и въобще се развиват както трябва. На моя отговорност, аспирина ще започна да го пия след трансфера. От днес започнах само Утрогестан 3Х1. До скоро
Аспирина винаги го почвах след пункцията !!!
« Отговор #499 -: Август 25, 2013, 10:21:41 am »
Сега ми се обадиха от клиниката, всичките 10 ембриона са се разделили. Някои на 2, други на 4, имало и на 6 клетки. Хубаво е, че ще има по-голям избор. Дайте още мнения за аспирина, момичета? До скоро.