0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро/Икси - юли, август, септември 2013 г.
« Отговор #500 -: Август 25, 2013, 14:31:58 pm »
Момичета може ли някой да ми обясни как се поставя Gonal писалка,че ми е за първи път и уж разбрах,но сега взех да се притеснявам :oops:
*
« Отговор #501 -: Август 25, 2013, 14:41:37 pm »
Момичета може ли някой да ми обясни как се поставя Gonal писалка,че ми е за първи път и уж разбрах,но сега взех да се притеснявам :oops:
Пускам ти линк: http://www.freedommedteach.com/player/Videos.aspx
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #502 -: Август 25, 2013, 15:13:54 pm »
Пускам ти линк: http://www.freedommedteach.com/player/Videos.aspx
Благодаря много за бързия отговор,тъкмо мъжа ми ми я заби... :D
*
« Отговор #503 -: Август 25, 2013, 19:32:23 pm »
Дайте още мнения за аспирина, момичета?
Мецани много добре обясни малко по-горе.
Всяко едно лекарство все пак е по предписание и по преценка на лекаря, дори и аспирина в случая.
Пила съм и аспирин протект, слагала съм и фраксипарин (даже и в момента),  също и клексан. Но винаги по указания на лекаря съм спирала аспирина преди да започна с едно от дугите две, т.е. никога заедно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #504 -: Август 25, 2013, 19:52:24 pm »
Дайте още мнения за аспирина, момичета? До скоро.
В никакъв случай не пий аспирин преди трансфера, защото може да доведе до кървене, което е опасно по време на трансфер.
Репробиомед и мен ме учудват все повече и повече osi_12
Стискам палци за успех!
А за пункцията без упойка при толкова яйцеклетки и уголемени яйчници, направо съм без коментар. Защо е необходимо да се мъчат хората и в крайна сметка да се приспат :x
Имам пункция на ЕЦ с 1 фоликул без упойка и изобщо не боли, но не може да се сравнява с пункция на 10 Я. от уголемени яйчници :x
« Последна редакция: Август 25, 2013, 19:56:45 pm от deizi_83 »
« Отговор #505 -: Август 25, 2013, 20:06:01 pm »
Ехо момичета след трансфер как сте? Момичета в процедура стискам ви палци на всички.
Днес ми е 7 след ЕТ и вече нищо не чувствам! Преди поне понаболяваше корема, гърдите а от днес нищо и почвам да психясвам и все си мисля, че и този опит не е нашия. Отчаяна съм, че не се държа мъжки и че не мога да се стегна. Това е от мен за сега.
*
« Отговор #506 -: Август 25, 2013, 22:29:31 pm »
Ехо момичета след трансфер как сте? Момичета в процедура стискам ви палци на всички.
Днес ми е 7 след ЕТ и вече нищо не чувствам! Преди поне понаболяваше корема, гърдите а от днес нищо и почвам да психясвам и все си мисля, че и този опит не е нашия. Отчаяна съм, че не се държа мъжки и че не мога да се стегна. Това е от мен за сега.
Не бързай да отписваш опита. И при двете ми забременявания бяс абсолютно без каквито и да е симптоми и болежки. Мисли позитивно и след няколко дни пускай кръвен тест. Дано да е положителен!

« Отговор #507 -: Август 26, 2013, 09:06:56 am »
А за пункцията без упойка при толкова яйцеклетки и уголемени яйчници, направо съм без коментар. Защо е необходимо да се мъчат хората и в крайна сметка да се приспат :x
Имам пункция на ЕЦ с 1 фоликул без упойка и изобщо не боли, но не може да се сравнява с пункция на 10 Я. от уголемени яйчници :x

Аз съм пациентка на клиника Репробиомед и не съм съгласна с изказаното мнение. Пункцията не е без упойка, а с местна упойка. На моята пункция ми извадиха 12 Я, като и за миг дори не ме е боляло, може би лек дискомфорт.

Относно аспирина - аз лично го пих около 2 месеца преди пункция, като го спрях няколко дни преди пункцията. Започнах да го вземам отново в деня след пункцията. Продължавам да го вземам и до сега в комбинация с фраксипарин. Но аз съм с няколко мутации на тромбофилия и за това не съм пример на подражание. Нека не сме по-знаещи от докторите. Всеки случай е строго индивидуален и лекарите решават каква да е терапията.

« Отговор #508 -: Август 26, 2013, 11:55:50 am »
Хоуп,на мен ми е 3ти ден след трансфер и освен тежки,чувствителни гърди ,друго няма  :D За сега успявам да си контролирам изтрещяването,но да видим до кога  :lol:
« Отговор #509 -: Август 26, 2013, 20:00:34 pm »
Hope1203, това със симптомите нищо не значи. Аз нямах гръмнат симптом, а въпреки това се оказа, че са се получили нещата. Стискам ти палци скоро да ни зарадваш тук в темичката.

ВиЛиЛи, 3 септември звучи късметлийска дата  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Аia_aq
, успешен трансфер!!!
« Отговор #510 -: Август 27, 2013, 14:48:49 pm »
Здравейте момичета, благодаря , че стискате палци! :)

Утре е моят трансфер. Днес отново говорих с ембриоложката. Имаме 7 добре развиващи се ембриона от 10. Някои са се разделили до 12 клетки. Утре ще ми върнат 2. Въпроса е какво да правим с другите 5. Фонда поемал замразяването на 3 бр. Отделно за тези 3 трябвало да се доплати за престой/ период напред.В крайна сметка, въртят го , правят го се има за доплащане. Това е едно. Другото е ,че утре преди трансфера искат/трябва да изследват 3 хормона. До момента сме изразходили от 10-те "по фонда", само 6. Не разбирам защо искат да плащам за тези 3 хормона, като ми остават още 4? Изобщо с това доплащане започвам много да се изнервям. Помогнете ми с някакава информация. Мисля да звънна и до фонда и да питам и тях, колкото и да изглежда злепоставящо клиниката.

Да допълня,че вече доплатих за ПКК - 46.00 лв в деня на пункцията.
« Последна редакция: Август 27, 2013, 14:59:32 pm от aia_aq »
*
« Отговор #511 -: Август 27, 2013, 15:07:33 pm »
aia_aq, в клиниката, чийто пациент съм, последното изследване на хормони се прави преди пункция. Никога до сега не са ме карали да пускам хормонални изследвания преди трансфер. Но различни клиники, различни методики.

Относно замразяването. Фондът има ценоразпис, по който заплаща процедурата. Можеш да го видиш в първото мнение на тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48092.0

Т.е. Фондът отпуска само 200 лв за замразяване на ембриони. Тези ембриони ако няма да се ползват в рамките на тази година, ще трябва да се съхранят за следващата година, което съхранение следва да се заплати. Така е във всяка клиника.

В нашата клиника  първоначално се плаща само таксата за замразяване и ако не се използват ембрионите в рамките на календарната година, чак тогава се заплаща такса съхранение за следващата година.
« Отговор #512 -: Август 27, 2013, 15:22:27 pm »
Ая,пър :во на мен също не са ми изследвали хормони преди трансфера.  :balk_132: чудя се за какво ще им послужи тази информация.Иначе на мен ПКК-то ми излезе към 27 лв.Не стигнахме до замразяване и за него не знам,но според мен в тази насока си струва да си доплатиш,защото това са твоите ембриончета.Аз съм в Щерев,а те не са от най-финансово щадящите  :pipy_longstocking: Но твойта клиника маю ги бие,къде правиш процедурат?
« Отговор #513 -: Август 27, 2013, 15:35:22 pm »
Здравейте момичета, благодаря , че стискате палци! :)

Утре е моят трансфер. Днес отново говорих с ембриоложката. Имаме 7 добре развиващи се ембриона от 10. Някои са се разделили до 12 клетки. Утре ще ми върнат 2. Въпроса е какво да правим с другите 5. Фонда поемал замразяването на 3 бр. Отделно за тези 3 трябвало да се доплати за престой/ период напред.В крайна сметка, въртят го , правят го се има за доплащане. Това е едно. Другото е ,че утре преди трансфера искат/трябва да изследват 3 хормона. До момента сме изразходили от 10-те "по фонда", само 6. Не разбирам защо искат да плащам за тези 3 хормона, като ми остават още 4? Изобщо с това доплащане започвам много да се изнервям. Помогнете ми с някакава информация. Мисля да звънна и до фонда и да питам и тях, колкото и да изглежда злепоставящо клиниката.

Да допълня,че вече доплатих за ПКК - 46.00 лв в деня на пункцията.
Ая, каква ти е чуденката, дали да плащаш замразяване ли? Разбира се, че ще платиш, иначе да изхвърлиш ембрионите ли ???
Относно цените за замразяването е нормално да доплатиш, защото Фонда поема само 200 лв, които са недостатъчни.
Каква е тая ПКК 46 лв????? ПКК може да пуснеш във всяка една лаборатория, на цена максимум 20 лв....
« Отговор #514 -: Август 27, 2013, 16:13:33 pm »
aia_aq, в клиниката, чийто пациент съм, последното изследване на хормони се прави преди пункция. Никога до сега не са ме карали да пускам хормонални изследвания преди трансфер. Но различни клиники, различни методики.

Относно замразяването. Фондът има ценоразпис, по който заплаща процедурата. Можеш да го видиш в първото мнение на тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48092.0

Т.е. Фондът отпуска само 200 лв за замразяване на ембриони. Тези ембриони ако няма да се ползват в рамките на тази година, ще трябва да се съхранят за следващата година, което съхранение следва да се заплати. Така е във всяка клиника.

В нашата клиника  първоначално се плаща само таксата за замразяване и ако не се използват ембрионите в рамките на календарната година, чак тогава се заплаща такса съхранение за следващата година.

Мецани, благодаря за бързия отговор.

Скъсаха ми нервите! Обяснявам: Звъннах във фонда. От тази година те не отговаряли за плащанията и трябвало да звънна в Здравната Каса. Казах им , че на страницата им (far -bg) още стои официален ценоразпис. "Ми той бил стар". Така. Звъня в здравната каса - отговор:" звъннете във фонда. Аз обяснявам, че вече съм звъняла във фонда и те са ми казали да звънна на ЗК. Чакайте да питам , ми се отговаря, след 1-2 мин, отговор - Ми това е, ние (ЗК), поемаме само процедурите. Звъннете във фонда. Те имат устройствен правилник. " Пак звъня във фонда, разговарям с друга жена, получавам същия отговор - питайте в касата или питайте клиниката, тя е наясно какво покрива касата. Аз обяснявам, че точно клиниката не искам да питам, защото те ще го завъртят така,че да трябва да платя. Нали въпроса е да мога да проверя по някакъв начин, дали не злоупотребяват. Пфу. Параграф 22.

Прикачвам някакъв правилник за/на фонда, който намерих на тяхната страница и от който нищоне става ясно.

Мецани, не разбирам отговора ти относно доплащането за замразяването. Трябва ми информация само за ситуация - опит "по фонда", без самофинансиране. За кое точно трябва да доплатя, извън тия 200 лв. за които ,както стана ясно, всъщност не е ясно и те дали се отпускат.

« Отговор #515 -: Август 27, 2013, 16:18:30 pm »
Aia-aq, в моята клиника например замразяването струва 680 лв.  Отделно май се плаща и съхранението на замразените ембриони, размразяването, подготовката и трансфера.
Т.е. тези 200 лв., които фондът финансира са може би крайно недостатъчни и затова се налага доплащане.
« Отговор #516 -: Август 27, 2013, 16:22:26 pm »
Хоуп,утре не ти ли е 10ти ден след трансфера?Тест?
« Отговор #517 -: Август 27, 2013, 16:26:59 pm »
Ая, виж ценоразписа на клиниката и пресметни колко ще трябва да доплатиш.
В клиника Надежда е 400 лв, и след първата година 300 лв. за всяка година съхранение.
*
« Отговор #518 -: Август 27, 2013, 16:33:38 pm »
aia_aq, всяка клиника си има цени. Цената за замразяване на ембриони варира (400-700 лв). Фондът поема само 200 лв, т.е. разликата, която се получава трябва да се доплати.

Примерно. Замразяването на ембриони в твоята клиника е 450 лв. Фондът ще преведе на клиниката 200 лв за замразяването на ембрионите. Останалите 250 лв ще трябва да ги доплатиш. Това е цена за замразяване и съхранение на ембриони до края на 2013 г.  Ако няма да правиш трансфер на замразени ембриони през 2013г, то те ще трябва да бъдат съхранявани и през 2014г, което съхранение също се заплаща, само че ще  наполовина като сума.

« Отговор #519 -: Август 27, 2013, 16:45:58 pm »
Ая,пър :во на мен също не са ми изследвали хормони преди трансфера.  :balk_132: чудя се за какво ще им послужи тази информация.Иначе на мен ПКК-то ми излезе към 27 лв.Не стигнахме до замразяване и за него не знам,но според мен в тази насока си струва да си доплатиш,защото това са твоите ембриончета.Аз съм в Щерев,а те не са от най-финансово щадящите  :pipy_longstocking: Но твойта клиника маю ги бие,къде правиш процедурат?

ВиЛиЛи, аз съм в Репробиомед. Тяхната лаборатория работи на двойни цени, сигурно работят със златни епруветки! От няколко дни страницата им  не се отваря, за да проверя цената на замразяването, но една от сестрите ми каза, че трябва да доплатим 400 лв. До тук сме дали 1200 .00 лв за "извънфондови " разходи и вече ми прилошава. Тепърва ще ми изпишат и лекарства за поддръжка след трансфера, кой знае какви и колко ще струват.

Извинявам се на всички за мрънкането и оплакването, но ми е тежко. Ние с мъжа ми сме обикновени хора. Ако имахме средства, нямаше да чакаме 1 година фонда. Преди този опит сме направили и 2 инсеминации, и те са пари.... :(