Е то и аз тръгнах с набора си, въпреки че още нямах навършени 7. Трудно ми е да го обясня това на нашия тати, но и не се напъвам много де. Той е роден февруари и според него детето трябва да тръгне на училище, след като е минал РД-то със 7 свещички. Пък аз нали съм родена средата на ноември, като Ники, не го намирам за нужно. Сега например със зъби и нокти браня правото си да съм на 41 моля, моля, защото, понеже, видите ли ноември е още далееече
И аз така, тръгнах на 6, защото съм каот теб средата на Ноември. Ти си моята зодия значи
.
Това за набора не важеще ли за вискчи, че мъжът ти не го разбира. Всеки моя тнабир търгваше същата година, не зависимо дали рожденият им ден е след 15ти Септември. В класа никога не сме имали деца от следващия набор. Дори се учудвам, че имате право на избор да изчаквате, ако желаете.
По повод заформилият се разговор. Тук тръгват на 6, като и предучилищната от 5 е задължителна, като тя е половин ден. Аз не виждам никаква разлика дали ще ходи на предучилищна или на детска градина, че дори и в първи клас не е кой знае какво, само дето вече не се спи. Има класни стаи, в които има кръгли маси и играчки и децата могат и на земята да седят ако искат. Единствената разлика е, че имат дъска. Те и учебници нямат поне до към 4ти-5ти клас някъде ( не знам точно), само някакви хвърчащи листа им дават за всеки урок и те си ги носят в къщи лист по лист. А тази лудост, тетрадка за домашна работа, въобще не съществува като понятие. Учителят не иска ( и с право) да носи 20 тетрадки и при положение, че няма изискване, никой няма такава тетрадка. Всяко домашно си се предава на лист, който заема само домашното.
Леле като помня като малка то бяха подвръзии, пък етикети, пък тетрадка за работа в клас, тетрадка за домашна работа, тетрадка за не знам какво си... И чантата ми късаше гърба, чудно как не си изкривихме гръбнаците всички. А и сега четох, че същите проблеми имат с тежестта. Аз от както съм тук подобна тетрадка не съм ползвала и хич не ми и липсва. Папка с метални кръгове, листове с дупки, закачаш лист по лист, късаш, махаш, слагаш разместваш - много по-ефективна работа. Всичко предмети са там, на едно място ( ако искаш де). Това също е вариант, ако искате да намалите тежестта на чантите.