0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, момичета и момчета!
Първо, се извинявам, ако тук не ми е мястото на въпроса, моля модераторите да преместят темата.
Второ, моля, който има възможност, да ми обясни, как да стигнем до националната кардиологична болница. Налага се да доведем девера ми, за сега смятаме да пътуваме с кола, защото той не може по друг начин. Пристигаме от посока Бургас. Не сме идвали в София от около 2 години и повече, знам само орлов мост, автогара, жп гара, клиниките на Владимиров и Стаменов (старата) и още няколко неща. Не е изключено и да пътуваме с влака, за това моля, който може да ми даде напътствия как се стига от централна жп гара до болницата също. Гледах на картата, видях адреса, квартала и метро спирката, но не се ориентирах... Благодаря ви предварително. Ще пътуваме във вторник през нощта и съм много притеснена...

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Имам нужда от помощ за клиника в София
« Отговор #1 -: Юни 30, 2013, 21:01:22 pm »
ако сте с влас: на централна гара се качвате в метрото - посока към Обеля, подпинавате Обеля, Сливница, Люлин, Западен парк и слизате на Вардар. Трябва да излезете от изхода пред вас (като застанете с гръб към мотрисата от дясно), след изхода на метрото се качвате от ляво. Трябва да видите сладкарница Неделя и една уличка, тръгвате по уличката, после тя завива леко в дясно и излизате пред 3-та градска, така се казва НКБ.
С кола: Орлов мост, народно събрание, президенство, на светофара на Шератон - направо и после само на право (доста направо) докато не излезете пред Кино Арена запад, на светофара на киното - в дясно, следвате уличката и пак излизате на болницата.
Успех !
*
« Отговор #2 -: Юни 30, 2013, 22:53:07 pm »
с кола от Бургас паркирате колата на паркинга до магазин метро, качвате се на метрото , слизате на спирка вардар и точно там е болницата.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Юли 01, 2013, 08:21:40 am »
bgmaps.bg има и опция за маршрут - можеш да зададеш да ти начертае точно как да минеш до крайната цел. задай начална точка, примерно, Цариградско шосе (щото оттам идвате) и крайна точка адреса на болницата и ще ти начертае подробна карта.

това е най-лесният начин, тук иначе само ще те объркаме с обясненията си.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #4 -: Юли 01, 2013, 17:39:47 pm »
Благодаря ви, момичета! Златни сте!  lady_11, pop4o, jam -  :bighug:
Аз първо и така направих, влязох в картите, bgmaps, изпринтих си маршрута, но улиците ми изглеждаха много... После, колеги ми обясниха за метрото, защото не съм пътувала никога с него. След това се уговорихме с едно такси. А преди малко ни дадоха и една навигация да ползваме, така, че предполагам, че все някак ще се оправим. Стори ми се, че с автомобил или с такси е по-бързо (дават го  3,8 км от централна жп гара), а с метрото или с градския транспорт - доста повече (май беше около 11 км). Така или иначе, много благодаря и на трите ви. Изпринтих си днес вашите обяснения, още веднъж - благодаря!

« Отговор #5 -: Юли 01, 2013, 19:18:51 pm »
Душе, само че не забравяй, че метрото спестява много време, поради простата причина, че не си в задръстванията...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #6 -: Юли 01, 2013, 21:03:00 pm »
Да, Рали, благодаря ти, права си и ти! Току-що чух, че националния протест е точно тогава и решихме за по-сигурно да ползваме метрото. Благодаря ви! За сега май отиването се очертава с нощния влак и после с метрото, а при изписването ще го мислим пак, вероятно тогава ще трябва кола.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #7 -: Юли 04, 2013, 14:23:22 pm »
Жалая успех на човека, бързо оздравяване!
*
« Отговор #8 -: Юли 04, 2013, 22:20:26 pm »
Жалая успех на човека, бързо оздравяване!
Благодаря, lady_11! Няма шанс да се оправи, но поне да го позакрепят малко и колкото му е писано. Да пази господ всички от неговото положение. Няма да пиша в подробности, само ще кажа, че в момента е на 41 години и от 32 години е с диабет 1 тип. Вече има всички усложнения от тази диагноза.
На всички, които ми помогнаха да се ориентирам, благодаря. Ходихме с нощния влак и от  там такси. 5 лв ни взе таксито в едната посока.  Прегледаха го и му дадоха час за влизане в болницата, но първо му препоръчаха да си оправи бъбреците, че са по-спешни. Прибрахме се и сега ще идваме пак, но в медицинска академия....съдба, какво да се прави... все по пътища... Като си нямаме лекари в Бургас...