Здравейте,
Имам съмнения, че съм бременна и във вторник ще си направя кръвен тест, но не мога да се стърпя от напрежение и моля за мнението ви.
Ако съм заченала, имам съмнения, че е станало на 28 април, въпреки че към този момент не планирахме бебе. След това трябваше да ми дойде на 5 май, но ми се налагаше да пътувам в командировка, като пътуването ми беше 18 часа (ако не се получат закъснения) и не ми се искаше и да съм цикъл през това време. Лекарката ми изписа дуфастон, за да го забавя и реално пих по 1 хапче сутрин и вечер до събота 7 май. След това ми дойде на 12 май, като първия ден едва прокапа и грам не ме болеше, а по принцип цикълът ми е придружен с особено силни болки през първия ден. Втория и третия ден си беше нормален, може би малко по-слаб от обичайното, но все пак в онзи момент не ми породи никакви съмнения. На четвъртия ден прокапах 1-2 пъти с едно кафеникаво течение и всичко приключи.
След това в крайна сметка стигнахме до решението да работим за бебе и бебеправихме на 20 май и 21 май. От 3-4 дни насам коремът ми страшно подут почти целодневно, а вечер, като си легна, направо ми тежи, а и почти постоянно целият е твърд. От време на време ме стягат яйчниците и усещам едно като придърпване или по-скоро разтягане в коремната област. Обичайно не чувствам такъв дискомфорт - не ме боли стомах, ако ми се подуе заради някоя храна, минава за отрицателно време. А сега ми е почти постоянно така, дори когато нищо не съм яла. Освен това от време на време имам лек световъртеж и едно вътрешно притреперване, което обикновено ми се проявява точно пред цикъл или предвещава, че няма да се чувствам особено добре и ще ми играе кръвното, или ще ми се гади. Отделно от това на 2-3 пъти ми се случи изведнъж да си почувствам краката като тухли и да не мога да ги мръдна - една рязка умора ме наляга - но това ми се случи само няколко пъти и то поредни.
Та мисълта ми след това словоизлияние - не може да проявявам тези симптоми, ако съм заченала около 20 май, просто е прекалено рано. Възможно ми е да съм в цветна бременност и да съм заченала още през април месец?