0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

цветна бременност
« -: Юни 22, 2013, 17:37:04 pm »
Момичета може ли някой минал по този път да ми каже нещо по въпроса с тази бременност. Вчера ми дойде ама беше кафяво едно шоколадено. А днес стана розов цикъл по слаб е от обикновено и то имам чувство ,че наполовина по слаб. Та това ме наведе на мисълта за цветната бременност. Като други симптоми  малко от няколко дена ми става лошо, и ми се приспива поникое време. Ама аз си го обяснавам от жегата,а дали е така  :ask:? Та ако може някой по опитен да ме светне повече по въпроса ще му бъда много благодарна.
Re: цветна бременност
« Отговор #1 -: Юни 22, 2013, 21:29:53 pm »
tonita2202, "цветната бременност" или бременност съпътстваща от кървене е проблемна бременност, но като всяка друга  си има разните бременни симптоми и се установява с обикновен тест. Ако теста за бременност е положителен, а има кървене веднага се посещава АГ, за да се установи каква е причината за кървенето и да се вземат мерки.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #2 -: Юли 09, 2013, 23:03:01 pm »
Здравейте,
сигурно доста такива въпроса са задавани, затова се извинявам за моя. Може би въпроса ми е породен от факта, че съм подложена на голям стрес и това ме подтиква към тези мисли.
Имам редовен цикъл, дори подраняващ, на всеки 21 ден. Цветът му е нормален, дори по мой наблюдения не липсват и съсиреци. Но на последък е доста краткотраен 3-4 дни. Правих си тест за бременност, дори два и двата бяха отрицателни- първия беше в предполагаеми 1 месец, а втория около месец след него.
Но след последния си цикъл усещам напрежение в гърдите, което не отшумява и след цикъла.
Филмирам се, че може това да са симптоми на цветна бременност.
-----
Извинявам се нова съм тук ...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Юли 10, 2013, 00:47:37 am »
Но след последния си цикъл усещам напрежение в гърдите, което не отшумява и след цикъла.

ако си направиш един тест за бременност, веднага ще стане ясно дали са симптоми или не.
напрежение в гърдите не е признак само на бременност. промяната в дължината и интензивността на цикъла също не се дължи само на "цветна бременност" - даже почти никога не е това причината.

цветна бременност означава да си бременна, но да имаш леко кървене около обичайните дати на цикъла - в 1-2-3 цикъла. това е доста рядко явление и по-често са се заблуждавали нашите майки и баби, защото не е имало леснодостъпни и бързи тестове за бременност в аптеките.

21 дена е изключително кратък цикъл. най-добре е да се посъветваш с гинеколог.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #4 -: Юли 10, 2013, 08:33:30 am »

ако си направиш един тест за бременност, веднага ще стане ясно дали са симптоми или не.

Направих си дори два теста през голям период от време - месец и половина. И двата теста бяха отрицателни.
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2013, 08:29:24 am »
здравейте и от мен  :) имам въпрос на който може би сте отговаряли много  :oops: по принцип имам доста редовен цикъл миналият месец ми дойде на 25 без никакви симптоми( а аз по принцип изпитвам големи болки в гърдите седмица преди цикълът) , този месец ми дойде на 21 но две седмици преди това бе боляха ужасно много гърдите не можех да спя вечер защото когато се завъртя от болката се събуждах дойде ми на 21 следобед кафеникаво зацапване на 22 имах много бледо кървене и до вечерта на 22 ми свърши след това на 25 ми зацапа малко пак кафеникаво и сега усещам голямо напрежение в гърдите и не знам какво да мисля  osi_15 Много бих се радвала някой ако изкаже мнение  osi_1
« Отговор #6 -: Октомври 30, 2013, 08:43:36 am »
Много бих се радвала някой ако изкаже мнение  osi_1

А тест за бременност прави ли?
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2013, 08:48:03 am »
Ами не незнам дали е възможно да съм сякаш  :oops:
« Отговор #8 -: Октомври 30, 2013, 08:58:48 am »
Не искам да ти давам напразни надежди, но вероятност да си бременна има. Подобно зацапване е характерно за ранна бременност, но и за хормонални нарушения и т.н. Направи едно тестче.
« Отговор #9 -: Октомври 30, 2013, 09:08:57 am »
добреее ще отида да си купя тест но най-добре е сутринта нали? а и кой тест е май-точен шуар чек или ?
 :oops:
« Отговор #10 -: Октомври 30, 2013, 09:18:55 am »
На Шуър чек само рекламата му е хубава. Има един страхотен тест, но не навсякъде се продава: http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1043
Така че си вземи Шуър чек. С първата сутрешна урина е най-добре да се направи.
« Отговор #11 -: Октомври 30, 2013, 09:29:13 am »
Благодаря ако го намеря ще си купя ако ли не ще действам с каквото има :)
« Отговор #12 -: Октомври 30, 2013, 11:41:31 am »
Здравейте,
сигурно доста такива въпроса са задавани, затова се извинявам за моя. Може би въпроса ми е породен от факта, че съм подложена на голям стрес и това ме подтиква към тези мисли.
Имам редовен цикъл, дори подраняващ, на всеки 21 ден. Цветът му е нормален, дори по мой наблюдения не липсват и съсиреци. Но на последък е доста краткотраен 3-4 дни. Правих си тест за бременност, дори два и двата бяха отрицателни- първия беше в предполагаеми 1 месец, а втория около месец след него.
-----
Извинявам се нова съм тук ...
Така,мила напрежение в гърдите не се дължи само на бременност,все пак е възможно този месец да си нямала овулация,по принцип има такъв период,мисля че беше на всеки 13 месец имаш един които си без овулация,след като теста е показал отрицателен резултат,вероятност за бременност няма,измененията на цикъла,може да се дулжи на хормонални проблеми,смяна на сезоните,смяна на климат,диети,така че ако и този месец имаш такива изменения най добре посети гинеколог да се направчт изследвания и да регулрате цикъла!
« Отговор #13 -: Ноември 21, 2013, 09:33:01 am »
Здравейте и аз имам чувството че неща става с цикъла ми,от 2 месеца е много кратък и по малко като количество и с различен цвят.Правих тест няколко дни преди да ми дойде отрицателен но постоянно имам болки ниско долу в корема като пред менструални но по слаби. Незнам да направя ли още 1 тест или да отида на лекар за по сигурно.
*

pipi13

• *
  • 4
  • Животът обича смелите!
« Отговор #14 -: Ноември 22, 2013, 12:44:10 pm »
 liliana_78
Здравей, от както започнахме с опитите, цикълът ми съвсем се побърка. Започна да ми идва по-рано и ми беше много по-малко, никога преди не ми е бил така, даже ми прокапваше безвреме. Първия месец и аз силно се съмнявах за цветна, но отидох на лекар и ми изписаха лекарства за регулиране на цикъла. Отиди на лекар, не го отлагай!
« Отговор #15 -: Февруари 04, 2014, 09:59:42 am »
здравейте този месец ми дойде точно на датата но първия ден беше розово течение и много слабо, на втория ден нормално и след това спря. незнам на какво се дължи това ,правим опити за бебе но се съмнявам да е цветна бременост. днес ми е 3 ден и само ми цапа по малко,на някой случвало ли се е да сподели.
« Отговор #16 -: Март 24, 2014, 16:15:51 pm »
Здравейте и от мен. 5 месеца пия Дуфастон за регулиране на менструацията и след като този месец нямах никакви симптоми за пристигаща такава си взех два теста за бременност-първият положителен,вторият-отрицателен. На следващият ден ми зацапа кафеникаво, след което вече втори ден много слабо ми върви и то с розов цвят(за разлика от обикновено, когато меструацията ми е доста обилна и продължителна). Вчера ми се зави ужасен свят, постоянно прихапвам и от време на време ми се гади, но до повръщане не се е стигало;със спането също има промяна-заспивам по-бързо, будя се около 5 и към 6 пак заспивам...Да взимам ли още един тест или направо да ходя на гинеколог?
« Отговор #17 -: Май 27, 2014, 15:43:56 pm »
Здравейте момичета!Искам да ви попитам този месец ми дойде цикъл на 22.05.2014 след 3 дневно закъснение и ми спря на 25.05.Цикъла ми беше нормално обилен с малко по светъл цвят от обикновен но.Нямам никакви симптоми,но ми стана интересно защото базалната температура си ми остана висока около 37 градуса.А и от сутринта леко получавам едно като убождане долу ниско и се зачудих възможно ли е да има бременност,след като нямам други симптоми.Мисля че бт след като е висока може да се говори за бременност,но цикъла ми беше нормално обилен,а тук всички пишат че при цветна бременност е по слабо кървенето.Какво мислите моля за съвет
*
« Отговор #18 -: Май 27, 2014, 17:43:40 pm »
Можеш да си спестиш цялото това чудене с един тест за бременност.
« Отговор #19 -: Юни 12, 2014, 02:35:09 am »
Здравейте :) искам да попитам за тази цветна бременност.."цикъла" ми дойде сега на 9,а трябваше на 13 да ми дойде..странното е,че имах само леко кафеникаво зацапване(аз работя като сервитьорка)имах много работа и след няколко часа отивам да се проверя и пак същата работа,а очаквах да е бая..вчера и днес долу-горе уж тръгна,ама пак е прекалено слабо и нямам никакви съсиръци,а по принцип още от 1 ден тръгваха...едно че цикъла ми е слаб,но и е супер светъл..от 6-7 дена ми се повдига,но това отначало го отдавах на цигарите,а сега не знам..не знам дали и мога да си направя тест,докато имам "цикъл"..освен повдигането,започнаха и някакви спазми в областта на корема и постоянно къркорене..апетита и той се увеличи,но както казах не знам дали мога да си направя тест,докато имам това кървене..много ще съм ви благодарна ако ми помогнете :)