0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IX
« Отговор #960 -: Октомври 10, 2014, 20:30:29 pm »

Най-често съм използвала Калгел(има по приятен вкус) за зъбки от тия с Лидокаин, това, което Жбрул показва има най-високо съдържание и също съм го ползвала, ефект имаше и от един гел на Чико, дали от гела или от това, че всички ги държах в хладилника не знам де  :lol:
*
« Отговор #961 -: Октомври 10, 2014, 20:51:00 pm »
Смайли, ми то идеята да ползваш такъв гел - е все пак да остане оптимално дълго, където си го нанесъл, не на детето да му е вкусно и да го облизва ;) Имаше си указания как се нанася помня - да не се дават течности 30 мин. след нанасяне и от сорта.
Но за друго тръгнах да пиша изобщо де. Ако нещо има шанс да помогне за дискомфорта малко от малко - то е нещо с анестетичен ефект, локално. Не поредната измислярска "хомеопатия" за 10лв., а що такива чудеса виждам в аптеката всеки ден...не е истина. И все нови и нови и все така безполезни.

Последното което ми попадна такова (не за Дани, за мой проблем) имаше следното указание за ползване, четох го в рекламната брошура. Та....приемете еди колко си от препарата и изчакайте 10-15 за да усетите ефекта. Ако не го усетите - вземете нова доза. Можете да взимате толкова пъти, колкото е нужно,  докато усетите желания ефект:lol: :lol: :lol: Ъм прощавай, ама нещо от което и 2 таблетки да взема и 200 да взема - първо не е проблем, второ нЕма гарантиран ефект...та какво точно действие реално да има това?  И "Дентокинд"-а е същата история - малко лайка и беладона на таблетки (ако изобщо се съдържат въпросните де), пък за дете в кърмаческа възраст може и 1 таблетка, може и 6, пък за "профилактика"?!!! може от 1 до 3 на ден....ми несериозно е. Просто се къртят пари по новите моди и това е. Да, не ги давам аз и не се бъркам в чуждия бюджет - просто съветвам по-пресните майки да помислят все пак какво купуват и доколко има смисъл да го правят. Решението си е лично тяхно. Разбира се.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #962 -: Октомври 10, 2014, 21:12:13 pm »
Jbrul, за хомеопатията не си права според мен.
Лично на мен много ми е помагала и ми помага. Имам много алергии и това, което ми облекчава симптомите са шуслеровите соли. Нося в мен и от тежката алтилерия (кларитин), но избягвам да я приемам, защото много съм си патила. Отслабва имунната система и веднага хващам някой грип.
Аз съм "за" хомеопатията като цяло. Разбира се и там има много халосни патрони, както и в стандартната фармация.
*
« Отговор #963 -: Октомври 10, 2014, 21:21:13 pm »
А, има си хас да съм права за нещо такова  :lol: Обръщам внимание на "халосните" просто - не е като да ги няма и сама го казваш.

*
« Отговор #964 -: Октомври 10, 2014, 21:38:51 pm »
Jbrul, казваме едно и също. На първо място мнението на свестен педиатър, и на второ мнението на майката/родителя. Най-добре, но е трудно постижимо е работа в екип.
Ех Стоека, ще си имате зайче  :bighug:  Ние само правим балончета и никак не бързаме :wink:
*
« Отговор #965 -: Октомври 10, 2014, 22:04:16 pm »
Да, за съжалени се запознах много рано с детските отделения.Моника също се беше подобрила, сутринта преди да ни вкарат в болницата беше жизнена, ядеше, нямаше хрема дори.След два часа едва дишаше, беше някакъв кошмар.Педиатърката действаше много адекватно и за лекарствата който е изписала преди това, и за бързото ни вкарване в болницата.Просто при бебетата всичко става много бързо.Преди две седмици се събудихме с бистър сопол и кашлица, изпитах същия ужас все едно отново ще влизаме в болница.Дадох на минутата Проспан, витамин Ц и напръсках със Стеримар.Лекарката изписа почти същото ама аз вече съм гърмян заек.

За зъбите и аз давах Денотокинд и спрях с тях и без тях все тая.Мажа с Калгел и помага поне заспива, а заспи ли значи ще е ОК.Да проплаква на сън и се върти, но рядко се буди.Иначе през деня е едно  "весело" ама и това ще мине.Имаме 4 броя и 2 на път.Е тия последните ни измъчиха.

« Отговор #966 -: Октомври 11, 2014, 08:47:18 am »
Маги, а Мони освен хрема имаше ли и други оплаквания като температура или гърло, когато ви приеха в болница?
*
« Отговор #967 -: Октомври 11, 2014, 08:55:39 am »
Кашляше и имаше хрема.Лошото беше че тая пневмония дето изкара малката не се чуваше на слушалките, само на снимката се видя.Това го казаха и лекарите в болницата.Температура ми вдигна само веднъж и то малка от рода на 37,4 нещо такова, тя при ваксина ми е вдигала повече.

Аз не казвам, че всяко дете ще изкара нещо като Мони, не но просто бъдете по-наблюдателни и не си правете експерименти с малките деца.Вярвайте на лекаря си!За мен беше много важно да намеря педиатър на който имам доверие, разпитах де що лекар познавам в града докато запиша Мони при нашата и за сега съм доволна(пу пу).Защото все пак те това са го учили, знаят причинно следствените връзки, знаят какво може да се случи.Ние колкото и интуиция да имаме само гадаем.

*
« Отговор #968 -: Октомври 18, 2014, 10:29:34 am »
Моето бебе кашля леко, но не постоянно. Закашля се сутрин и вечер. Понякога киха, няма температура. Педиатърът изписа Инфлуцид 3 по 1 таблетка и Есбиритокс 3 по 5 капки. На първото пише да не се дава на деца под 1година, на второто под 4 год.  Не знам дали да ги дам, майка ми беше с пневмония в болница, живеем заедно. Засега и давам по едма ампулка вит. С
*
« Отговор #969 -: Октомври 18, 2014, 10:32:28 am »
Стоека, намери си друг лекар, това с хомеопатията не може да е сериозно просто. Аз много бих внимавала за състоянието на детето.
*
« Отговор #970 -: Октомври 18, 2014, 11:29:21 am »
Стоека, намери си друг лекар и отидете веднага на друг преглед.Хубаво даваш витамин Ц, но само той няма да помогне.

Пак казвам при малките деца болестите се развиват мигновенно.Много внимавайте в този сезон на настинки.

*
« Отговор #971 -: Октомври 18, 2014, 16:09:05 pm »
И нашто мъниче кашля от време на време, педи каза че е здравичка. Според нея се закашля заради задна хрема, изписа ни Виброцил. Не мисля да давам, ще капя физиологичен разтвор засега. Наблюдавам бебка внимателно (според мен).
*
« Отговор #972 -: Октомври 18, 2014, 16:58:28 pm »
И второ мнение потърсих, задна хрема и на нас казаха, изписаха същите лекарства като първия лекар и добави тантум протект да пръскам в нослето. И според двата лекаря е здрава, но все пак взеха носен секрет. Тя кашля само като се стбуди.
« Отговор #973 -: Октомври 18, 2014, 17:10:08 pm »
Явно сезонът си казва думата.
И бебчетата на трите майки, с които раждахме, са с хрема и кашлица без други симптоми. Дават имуностимуланти и пръскат ФР.
*
« Отговор #974 -: Октомври 18, 2014, 20:56:37 pm »
Мати от няколко дена му хрипти носа, но не постоянно а само като се развълнува така да се каже  :lol: - нещо по-дълбоко или по-учестено диша и се чува леко. Иначе си диша кротко. Педиатърката ни дае капки, но са такива приготвяни та не знам какво точно има в тях... Иначе не кашля, добре е, ведър е - само се нервира че му пречи да диша май и като се неривира или пищи киха (1-2 пъти на ден). Явно е от сезона, защото у нас миналата седмица всички бяхме болни и той уж добре, ама сега и той...иначе ние не ходим никъде, че да се разболее.
*
« Отговор #975 -: Октомври 18, 2014, 22:14:35 pm »
Добре, де, какъв имуностимулант на такова малко бебе? За пръв път чувам за такова нещо. Да не говорим, че нито в Л-бург, нито в Германия съм чувала да изписват такова чудо на бебетата, а на първото място масово почват ясла на 3-4 месеца. Без майтап. Майчинство 20 седмици, 6 от тях преди раждането и като минат другите, и хайде на ясла.

« Отговор #976 -: Октомври 18, 2014, 22:27:47 pm »
Blue Sky, основно хомеопатични, но във форума като кажеш хомеопатични и все едно си изрекъл името на Сатаната  :lol: :lol: :lol:
Имунокинд

PS. На едната майка са препоръчали инхалации с физиологичен разтвор заради задната хрема и виброцил.
« Последна редакция: Октомври 18, 2014, 22:29:46 pm от 47 Smiles »
*
« Отговор #977 -: Октомври 18, 2014, 22:35:35 pm »
Blue Sky, основно хомеопатични, но във форума като кажеш хомеопатични и все едно си изрекъл името на Сатаната  :lol: :lol: :lol:
Имунокинд

Чудно що така?  :lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #978 -: Октомври 18, 2014, 23:00:07 pm »
Това, че аз не мога да приема хомеопатията като част от медицината и че не ми се вижда нормално Лекари да я изписват лудост ли е?! Хомеопатия още не ми е известно да се изучава в университета, дали някакъв курс поне са посещавали вашите лекари? Дали този курс не е бил организиран и спонсориран от някой от производителите на хомеопатия? Дали те целенасочено не изписват тези продукти? 
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #979 -: Октомври 18, 2014, 23:15:12 pm »
Мили майчета на бебоци, правещи т.нар задни ринити или хреми - оставете децата на мира. Да слагайте физиологичен разтвор - на капки - не спрей, чистете нослетата с помпичка, докато се научат да си духат носа и толкова. Знам, че кашлицата от секретите, които се стичат към гърлото звучи зловещо, но инхалация за влажна кашлица ... няма смисъл. Ние с малката сме над 4 години в тоя филм - сополи, кашлица и ..... ми спира тока от дивеене. Когато е наистина болна не прави така. Всеки път ходим да я чуе все пак ЛЛ и всеки път гърдите са чисти. Капя капки, но основно духам носа - пръскам физ. разтвор (обаче тя отдавна не е бебе), не за да ѝ излекува сополите, а за да поразмекне засъхналите и по-лесно да се вадят. Пробвали ли сте вие тези пръскалки? Понеже аз търпя всичко и по много и съм със синузит, но признавам си пръскалата не ме кефят.

п.п. м-и в началото на 90-те имах позната, която учеше хомеопатия в Белгия. Какво и колко е учила не помня, но помня, че разказваше, че не се изписват хапчета ей така на килограм. Говореше за дъъълго и обстойно събеседване с всеки пациент. Сваляне на фамилна анамнеза, начин на хранене и живот изобщо и предписване на лечение - строго индивидуално.  Не че пак не я спуквахме от бъзици, ама - млади сме били - простено ни е :)
« Последна редакция: Октомври 18, 2014, 23:23:21 pm от Pesheck »