Здравейте !
Имам следното питане, но първо малко предистория.
Откриха на бебка Протеус в изпражненията. Лекувахме с АБ, но все още има макар и доста намалели. Сега пием втори АБ. Поради наличието му, тя имаше страшни кризи на рев, които всички смятаха, че са само от колики. Последният доктор - проф.Недкова от Плевен, прецени, че детето има алергия към белтъка и преминахме на Аптамил АDC. Пропуснах да кажа, че бебетата са само на АМ. Сега не знам дали от Аптамила, или от приема на АБ, но от няколко дни прави впечатление, че опитва да се изака, но не може. Правя клизма, акото е съвсем рядко, т.е. странно ми е защо сама не може да го изкара при все, че се напъва сериозно. Преди това проблем със самостоятелното и изхождане не сме имали, а е било и с доста сериозна гъстота. Преди да почнем Аптамил-а, диария не сме имали. Био гайа и Био Бейби комфорт също даваме.
Въпросът ми е някой има ли на идея къде да търся проблема, сблъсквал ли се е с нещо подобно и какво е разбрал ?
Ако са ви откривали Протеус в акото как сте се преборвали с него ?
По какъв начин се диагностицира алергия към белтъка, може ли с някакво конкретно изследване ?/обриви не сме имали, просто невероятни кризи-писъци на рев/
П.С. Децата са ми близнаци, но другото се храни с НАН 1 и няма такива проблеми.