По отношение на ваксините не отдавна чух за шесткомпонентната, не дадох ухо, защото прескочихме момента. Сега прочетох че, в същност добавят хепатит Б към петвалентана защото нямало. Питам се обаче, как ще процедират когато хепатитната ваксина се поставя в родилния дом и в 6тия месец и времево няма отношение към петкомпонентната, как смятат да се процедира, айде тория прием да го комбинирам. Преди 10тина дни сложихме третия прием на хепатит Б, значи я има ваксината.
За вит Д това си е всеизвестна практика, не само у нас. Давам и не го анализирам това конкретно. Определено не е приумица на някой роден гений. И въобще се опитвам да преценям кое не е "хапка за моята уста", защото не смятам , че нета може да ми даде капацитета, ценза, практиката да преценя правилно и не искам да си играя на "руска рулетка", до момента поне до който отговарям за детето си, след 18г. тя да си преценява.
За АБ си има комерсиален момент, ядосана съм, защо не ме уведомиха преди, а научих след като са го дали.
Аманда и ние ще правим Манту. Може да не излезе белг, а да е ОК и да не се наложи реимунизация, Манту-то ще покаже. Ако няма зчервяване, до 3 дни, т.е. ракция от създадени вече антитела се поствя ваксината, може веднага след отчитане, може и малко по късно . Аз няма да отлагам, няма какво да го мисля. Манту се прави в 7мия месец, най късно до 10тия, но файда от отлагане няма, само детето да е здраво разбира се.