За месото и кърмата според мен въпросът е спорен.
В родилното в една стая бяхме 4 момичета. На 1-то му спря кърмата още на 10-тия ден, на другото в началото на втория, аз имам още, но недостатъчно, а последното момиче има най-много кърма (бебчето й е и най-голямо като килограми), а е вегетарианка. Първото дете си го е кърмила до почти 2 години и го е отказала, защото е забременяла с второто.
Аз хапвам по малко черешки, може и това да подува коремчето на бебо. Боб, леща, зелена салата въобще не ям.
Иначе като отворихме темата за уредите - каква е разликата между пасатор и блендер?
И също всички майки ли ползват сокоизстисквачка (за да се прави например морковен сок на бебето)? Аз нямам в момента и въобше не ги обичам, защото миенето е много трудоемко. Купувам си фреш от моркови от Фантастико (половин литър за 1.59 лв.), но за бебето няма да е подходящо, защото не знам какви моркови ползват и колко е чисто...
Mousyt, наистина бебешките стоки са най-скъпи. Търси промоции и намаления, ако можеш. Аз така пазарувам основно. Например наскоро в Айко имаше намаление на всички бебешки стоки с 20% и купихме шезлонг за бебо. Много полезен се оказа. Още преди пък ви се бях похвалила, че купих бебефона и стерилизатора с 40% отстъпка от Комсед. Помпата за кърма с 10% отстъпка и т.н.