може да са тръгнали и зъбките и за това да има толкова засилено слюноотделяне.На Никола му излезнаха на 3 месеца 2 зъбчета.
За спането - Никола е на 1г и 7 м и няма нощ без събуждане до сега,все още се буди поне по 2 пъти.Според мен ще спре,когато спрем кърменето.
Баткото малко успях да го кърмя и после беше на АМ -той към 8-9 м. започна да пропуска.
Това ,че с помпата цедиш 350 мл. не е показател изобщо,а и това не е никак малко.Бебето е най-добрата помпа и най-добрата стимулация.
С баткото така си мислех,че нямам достатъчно,защото изкарвах малко с помпата .Бяха ми казали в болницата да го държа по 15-20 минути макс да цока и после ако не се е наял да давам АМ .Аз не бях чела нищо по въпроса ,отделно той беше малко в кувьоз и много свали в болницата и ме беше страх да не би да не се наяжда.Та и аз така цедях ,кърмех и додавах накрая и АМ и си прецаках кърменето накрая.Сега с Никола четох много и реших да не давам изобщо АМ ,ако ще и по 2 часа да ми виси по гърдите.Първите 2 месеца наистина си ми ги прекара на гърдите,даже спеше върху мен ,а аз полуседнала на дивана и денем и нощем.И ето,че се справих и даже все още кърмя.
С първо дете ,от стрес и от незнание,доста майки не се справят с кърменето,за което вина имат и лекарите.
Вода със захар не съм давала .И двете ми деца имаха дълго жълтеница,с баткото даже в болницата искаха да ни оставят.Никола пък беше с така наречената кърмаческа жълтеница и чак към 3-тият месец се изчисти.Повече кърмене трябва,не вода със захар.