Момичета, знаете, че кърмените бебета не е задължително да ходят всеки ден по голяма нужда. Ако консистенцията не е твърда и на топчета, не бих се притеснявала.
Блу скай моля те за съвет, и ние сме голям зор с това акане, изцяло на кърма сме, но последните 2 месеца не ака без моя помощ. Педиатърът ни знае за проблема и каза , че вероятно усвоява всичко, което поеме, предписа ни глицеринови свещички, но каза да ги ползвам само в краен случай (ако не е акал 4 дни) , за да не свикне да ака само с помощ!
Така и правя, но от два месеца насам ако аз не му помогна , той сам не се изаква, а акото му не е твърдо ( изчаквала съм най много 5 дена,страх ме е да изчакам повече)
Другото което е , че той много повръща и не мога да преценя дали двете неща са свързани и ако да кое е следствие на другото: дали не ака , защото повръща или дали повръща , защото не ака! На последната консултация педиатърът ни посъветва да си вземем пробиотик Bio Gaya , за раздвижване на чревната флора,но още не съм пробвала това? Помагайте моля Ви , че аман от "бели кахъри"?