0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да, може би трябваше да допълня, че при нас няма на лице нито рефлукс, нито колики или поне аз не разбрах да има. Имаше ревливи дни, но сравнително рядко и за това мисля, че се разминахме с коликите.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Ние пробвахме и Колийф и положението се влоши.
Отделно, че от него разви алергична реакция и му излезнаха пъпки там, където се стича млякото по бузките и брадичката.
Като го спряхме нещата се нормализираха.
Това обаче е до дете. Има деца, на които наистина много е помогнало, както е писала и JBrul.

Втория месец беше ад. Не искаше да спи, ако заспеше беше за цели 15< мин .и после пак рев. Откачах на  моменти, взех си раничка да я нося до мен, че ръце не ми останаха. Като стана на 3 и малко започна да спи и аз се родих.

Ние колики не сме имали почти.
Маги аз взех слинг, но и в слинга плаче  :?
Чакам с нтетърпение да минат тези 3 критични откъм плач и колики месеци.
То и за малките душички е голям стрес. Не могат да си кажат какво им е.

Пък ако сериозно питаш кога става по-лесно с децата... Първия път когато се усеща е когато проходи, втория когато проговори прилично, третия...като прехвърли 3-те годинки, вече си става човешко и готино. Поне у нас де. За по-нататък - не знам.  :lol:
Много добре го обобщи това с моментите :P

Та, кога казвате, че ставало по-лесно с децата?  :lol:
Изпях 8 пъти Зайченцето бяло (и 6-те куплета) носейки го, за да го приспя. Спа 5 минути и се събуди  :lol:

Да допълня, че почти не е спал през деня. Плаче като го нося, като яде, като е в количката, като е в леглото. Имаме си такива тежки дни  :?
Е щом само някой дни са такива се ядва  :D на мен първите 4м. са ми мъгла свалих 25кг. ревът и носенето бяха денонощни.

Да, най-голямото чудо е, че вечер, колкото и тежък ден да е имал, спи (да чукам на дърво). Буди се само, за да папа.
*
Jbrul Благодаря ти.
 Аз не споменах, но ние също ползвахме "Колийф", но както писах разлика в поведението на Алекс нямаше, тоест дали ще е "Колийф" или "Инфакол" или "Коликинд" все едно. Поради тази причина дълго време месих Аптамил АР с Атамил Комфорт, така ме посаветва педиатъра ни.
Таня Филипова
*
Усмивки, тя и Мони си реве.ше в раничката. Ама поне ръцете ми почиваха.

*
Момичета за "колийф" нито споря, нито убеждавам - да е ясно.  :D Споделям само при Дани какво наистина помогна, а съм сигурна, че то помогна, защото го давах с месеци и пробвах да го спра, без да променям друго и писъците бяха на лице. Когато той беше бебе, за коликите много майки хвалеха "Лефакс", доставиха ми ги тези капки от Германия тоже....нищоооо. Други бяха доволни от "Саб симплекс" (с които започнах) - пак нищо. Затова съветвам и сега - да се пробва всичко, па дано от някое има файда. При някои бебета - явно нито едно не помага, броя се за късметлийка значи.

И при рефлукс, и при колики, и при деца без някакви проблеми - не е добра идея да се сменя АМ често, да се смесват два вида. Т.е. (за разлика от препратите срещу колики) - АМ сменяйте само, ако е крайно належащо, а не на принципа "да пробваме кое ще уйдиса най-добре". Просто смяната на вида храна при толкова малки деца, сама по себе си е проблем и обостря и други налични несгоди, дори самото АМ да си е прекрасно по принцип. Не казвам, че това правите вие тук конкретно, казвам като цяло и за други майки.
Една позната с ревливо бебе навремето смени 5 вида АМ за седмица, барем спре да реве. Докара му разстройство, после запек и усилени колики и т'ва беше ползата. Не спря да реве де. Сега е на 6 и си е същата ревла - характерче явно.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
При моят син Биогая свърши повече работа от Колийф, но като започнах да давам Хумана АР спрях и тях. Капките за колики на база симетикон-не видях разлика между тях, давах и някакви хомеопатични, също никакъв ефект.
*
 Да ви кажа за сега оставаме на HiPP,  изхожда се както трябва и не повръща, връща вода от време на време, но все още е неспокоен по време на сън.
Таня Филипова
*
micita, правилно решение според мен относно АМ при тези обстоятелства. Щом връща вода - просто не давай вода непосредствено преди сън. Възможно е, да му дразни хранопровода като си "пропрява път нагоре", когато детето е легнало. Все пак рефлуксът още си е наличен.

А понеже одеве разчиствах и намерих на Дани възглавничката с черешови костилки, която купих заради коликите. Не решаваше напълно проблема, но все пак облекчаваше ситуацията. В ДМ ги имаше преди, ако искаш си вземи една и пробвай да я слагаш на коремчето, когато спи. После може да си я ползвате и за себе си при нужда. Не е чисто "бебешки артикул".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

А понеже одеве разчиствах и намерих на Дани възглавничката с черешови костилки, която купих заради коликите. Не решаваше напълно проблема, но все пак облекчаваше ситуацията. В ДМ ги имаше преди, ако искаш си вземи една и пробвай да я слагаш на коремчето, когато спи. После може да си я ползвате и за себе си при нужда. Не е чисто "бебешки артикул".
В ДМ от 1-2 години не са зареждали за съжаление. И аз ги бях търсила.
Някой ако знае друго място, на което се продават да сподели  :)
Нашата я бяхме купили от Лидл, но не знам дали имат постоянно или пускат от време на време.
*
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Благодаря  :P
*
Jbrul, взех възглавницата, не знам дали е от нея или е от АМ, но от снощи е много спокоен, оф дано са си отишли тези колики. Сега остава да спре напълно да повръща 8O, като тръгнем на разходки излизаме с 3 лигавника и още едни резервни дрехи  :(
Таня Филипова
*
micita, дано все така да върви.  :D Коликите обострят рефлукса, но пък времето решава и двата проблема, та...не остана още много както се казва. Междувременно - правим всичко възможно, за да облекчим положението и това е.

Не знам каква количка ползваш и в каква позиция возиш детето, но при наличен рефлукс - най-добре е да не е напълно легнало. Горната част на тялото трябва да е по-вдигната, същото важи и като спи бебето. Така напъните да повръща спадат доста.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
При нас Колийф и Биогая не помогнаха изобщо, Лефакса имаше сравнителен ефект. Също много добре се получаваше с възглавничката с черешови костилки. Съгласна съм с Жбрул, че трябва да се пробва, колкото и да не ни се иска да превръщаме децата в опитни зайчета. Но и принципа, че ще му мине и да почакаме също не ми е удачен на мен. И то не само заради нашите нерви, ами и тези бебенца на по месец да се дерат по цял ден, не е нормално това. Мишо пъпна херния си докара от толкова рев и напъване.
Аз поръчах възглавничката с костилките. Ще пиша за отзиви после.

Мишо пъпна херния си докара от толкова рев и напъване.
Как се разбира, че детето има пъпна херния? И нашият не просто плаче, а се дере и ме е страх от поглъщане на езика и пъпна херния.
Здравейте! Искам да попитам за съвет, тъй като вече два месеца неможем да се оправим. имам детенце което сега стана на 6 месеца. Проблема ни започна една сутрин когато детето беше посиняло цялото. отидохме до спешното и се оказа че има температура 39,5 после нашата докторка ни изпрати в инфекциозното отделение със съмнение за ротавирус. Там отново посиня и получи фебрилен гърч. Сложиха я на системи и антибиотик направиха куп изследвания и нищо не откриха. Започна да яде алл 110 и започна да ака слуз изписаха ни с медикаменти ентерол и мезим форте.комсултирах се с много доктори и пробвахме какви ли не храни и все се сръщахме на алл 110 с предтекст че червата все още не са готови. Всеки път когато ядеше диетичната храна акаше слуз когато пробвахме други млека все воднисто. Последното което ми казаха че най вероятно има непоносимост към белтъчини пробвахме и друго мляко но резултат няма. Докато сега се откри че има кандида глабрата в умерено количество. Сега сме на линекс бебе но Продължава да ака воднисто а нищо друго не съм й давала освен пробиотици и млеката които ми препоръчват. Искам вече да я захраня. Много благодаря ако някои ми даде някъкъв съвет как да постъпя какво да й дам
*
Аз поръчах възглавничката с костилките. Ще пиша за отзиви после.

Мишо пъпна херния си докара от толкова рев и напъване.
Как се разбира, че детето има пъпна херния? И нашият не просто плаче, а се дере и ме е страх от поглъщане на езика и пъпна херния.

На Мишо доктор му го забеляза. Водихме го при хирург по друг проблем. Аз забелязах някаква промяна в пъпа, но не знаех какво е, а и при Мишо беше леко, в нета съм виждала снимки на тежки случаи.
*
Смайл, при пъпна херния пъпчето изскача навън, при някой съм виждала и над 2см напред.
Mycynkaa1 щом има проблем със стомаха трябва да консултирате захранването с педиатъра или с наблюдаващ гастроентеролог. Ако искаш пиши от къде си и евентуално да ти препоръчат специалист. Не може някой тук да ти каже захранвай или с какво.