0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета леко встрани от вашата тема но да попитам:често ми се налага по ред причини по време на хранене да съм навън с малкия и без количка.налага ми се да вземам храната му за да се храни навън,сега в топлото време обаче често супата се разваля още преди да ни е потрябвала.имате ли идея в какво мога да слагам храната му и да може няколко часа да остане неразвалена.досега съм пробвала да слагам бурканчетата в термо чанта,но така става само за едно хранене а за следващото вече е развалена.
*
Термос, хладилна чанта или да се храните в заведение :) Моят син пък в момента предпочита плодове, ядки, салата- та и това е вариант.
*
valentina todorova, защо само за едно хранене да става с термо чанта? Аз имам една по-големичка (колкото средно голяма дамска чанта) и два охладителни панела мини-размер за нея. Не я ползвам за храна де  :lol: Но панелите като ги извадя от фризера и ги сложа в нея, добавям 4 кутийки бира от 500мл, че и една малка бутилка минерална вода влиза.  Описвам какво се събира в моята, за да добиеш представа, че и с панелите и храната от кухнята - място ще имаш, че дори излишно. А щом така, на плажа, поне 5-6 часа ми стои идеално охладена бирата, със сигурност няма да ти се развали и храната от кухнята за някой и друг час.

П.П. Чантата е от AVON, но подобни има в много магазини, или на разни промоции козметични, не е дерт да се намери, ако нямаш. Размери също има всякакви. А охладителни панели от тези малките, си купих нови от БИЛА преди два дни (предните ги забравих в един хотел), струваха около 1,50 лв.  - комплект 2 бр.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

valentina todorova, защо само за едно хранене да става с термо чанта? Аз имам една по-големичка (колкото средно голяма дамска чанта) и два охладителни панела мини-размер за нея. Не я ползвам за храна де  :lol: Но панелите като ги извадя от фризера и ги сложа в нея, добавям 4 кутийки бира от 500мл, че и една малка бутилка минерална вода влиза.  Описвам какво се събира в моята, за да добиеш представа, че и с панелите и храната от кухнята - място ще имаш, че дори излишно. А щом така, на плажа, поне 5-6 часа ми стои идеално охладена бирата, със сигурност няма да ти се развали и храната от кухнята за някой и друг час.

П.П. Чантата е от AVON, но подобни има в много магазини, или на разни промоции козметични, не е дерт да се намери, ако нямаш. Размери също има всякакви. А охладителни панели от тези малките, си купих нови от БИЛА преди два дни (предните ги забравих в един хотел), струваха около 1,50 лв.  - комплект 2 бр.
Тя и моята събира 4 бурканчета но се развалят след около 2 часа тоест ползвам само едно две бурканчета и другото се разваля ако ги сложа в хладилна става само за колата а като съм пеша с децата по доктори няма как да я нося такава голяма и ползвам термо чанта ама не знаех за тези панели.те как се ползват допълнително в чантата ли се слагат за едно ползване ли са и на кой щанд в билата да ги търся :oops:
ама не знаех за тези панели.те как се ползват допълнително в чантата ли се слагат за едно ползване ли са и на кой щанд в билата да ги търся :oops:
За Билла не знам, но в Джъмбо ги има също. Има най-различни размери. Те са пластмасови (обичайно зелени). Вътре са пълни с течност. Намират се в средата на пътеката при нещата за къмпинг (там са и термочантите и хладилните чанти) - в края на играчките, преди посудата.
*
В "Джъмбо" не ги бях виждала, ама просто там не съм ги и търсила  :D Но явно ги има в най-различни вериги. 47 Smiles, моите са сини, ама то съдържанието е едно и също, само цветът различен.

valentina todorova - не са за еднократно ползване, за многократна употреба са. Когато не си ги охладила - съдържанието им е течно. Когато ги сложиш във фризер/камера - то замръзва. Поставяш ги в съответната термо чанта и те отдават студено, като постепенно съдържанието им пак се втечнява, а това отнема часове. Аз си ги ползвам през деня, вечер ги мятам във фризера, на другата сутрин - пак в термо чантата. Ако не увредиш панела механично (т.е. да го пробиеш да му изтече съдържанието) - реално няма "срок на годност"

Имам и голяма електрическа термо чанта, от пластмаса, висока е към 60 см. Има адаптор за кола, нормална зареждачка за 220 волта, а в комплекта бяха включени точно такива панели, но доста по-големи, ако нямаш ток под ръка - ползваш тях.

Иначе казано - избираш си една термо чанта с размер удобен за носене, като ходиш пеша и подходящ да ти събира храната от кухнята и си слагаш в нея произволен брой мини-панели. Ако искаш един, ако искаш пет. :) На мен ми стигат два, но ти ще си прецениш на теб колкото ти трябват.

Дето ще описвам - направо да покажа. Снимала съм бирено съдържание, за да добиеш представа за обема  :lol: С панелите, събира 4 бр. такива + минерална вода. Ползвам подобна и за плажната козметика, понеже се скапва от топлината. Изобщо...тези чантички + охладителни панели имат безкрайни приложения при мнооого ниска цена. На връщане от почивка, в такава пак съм прибирала останали луканки, шунки, масло, сирене, които съм купувала за закуска на малкия в апартамента.
« Последна редакция: Юни 24, 2014, 14:42:17 pm от Jbrul »

*
И през ум не ми мина, че ползва чантата без охлаждащи панели  :oops: Аз съм купувала от Кауфланд.
*
Добро утро мами, дано не се ядосате, че влизам тук само когато имам проблем, но наистина много разчитам на вашия опит с малките човечета. Ние вече сме на три месеца и два дни, писах ви, че сме с лек рефлукс и уж бяхме спрели да повръщаме, но от една седмица пак започна да повръща всичко каквото погълнем. Имахме колики, но също много леки, изобщо не е ревал, само се присвиваше от време на време и пъшка, но и това се промени от няколко дни-3-4 започна едно мятане в леглото, чак не мога да си позная детето, върти се свива крачета, стиска възглавницата или каквото хване, но не отваря очи спи. Ние сме изцяло на АМ. Храня го с Аптамил комфорт, тоест против колики, запек и газове.  Какво се случва не си обяснявам, на 25 бяхме на консулт и педиатъра каза, че било нормално. Въпреки повръщането сме качили 1,200 за един месец, но все пак много съм притеснена, милият много е неспокоен, гърчи се пъшка и скимти. Момичета възможни ли са колики след трети месец. И споделете опита си с АМ, ако се храните с АМ, не знам вече какво да му давам, то не бе АР, ХА, КОМФОРТ и тн. Всеки педиатър ме съветва различно, много, много не им се доверявам, защото зарад техните съвети дете ми се отби и кърмата ми спря, казах ми че трябва да спра да го кърмя защото, кърмата била много течна и за това повръщал, друг пък ми каза да се цедя и да му давам половината кърма и др. половина АМ -АР, и така той се отказа да суче от мен, защото му по лесно от шишето, а аз не можех да се цедя, защото кърмата намаля, но имах колкото за него и така.
Таня Филипова
от няколко дни-3-4 започна едно мятане в леглото, чак не мога да си позная детето, върти се свива крачета, стиска възглавницата или каквото хване, но не отваря очи спи.
Нашето бебче прави така от коликите. Обичайно след това пумка и изкарва газове.

Ние сме на обикновен Аптамил, защото не хареса Комфорта.
Спряхме всички лекарства за колики, защото не ни помагаха. С тях и без тях е едно й също.
*
47  Smiles то и нашето бебе след това заспива и също изкарва газове, но защо чак сега, чак след три месеца, доколкото знам коликите са до 3-4 месец.
Днес ядохме мляко на HIPP и май сме доволни, ще видим как ще сме след няколко хранения.
Таня Филипова
*
Никой не знае до кога са коликите и от какво реално се повлияват :)
Та, кога казвате, че ставало по-лесно с децата?  :lol:
Изпях 8 пъти Зайченцето бяло (и 6-те куплета) носейки го, за да го приспя. Спа 5 минути и се събуди  :lol:

Да допълня, че почти не е спал през деня. Плаче като го нося, като яде, като е в количката, като е в леглото. Имаме си такива тежки дни  :?
« Последна редакция: Юни 27, 2014, 20:11:28 pm от 47 Smiles »
*
micita , моят син до 5-я месец почти ги влачи коликите, но честно казано като му давах "колийф" - да има 5 мин. мрънкоч на ден и това е. Обаче при всеки опит да спра ензима ставаше адско положение до 24 часа. Та малко преди 5-я месеца се разкараха коликите у нас. Заради рефлукса започнах да храня с "Хумана АР", повече повръщане нямаше. Заради коликите минахме на "НАН сензитив" + ензимите. Като приключи всичко това - хранех с нормална "Хумана", докато изобщо пиеше АМ.

47 Smiles, моя не плачеше и сега не е ревливец, но все още не спи, да не говорим да легне сам. Пък ако сериозно питаш кога става по-лесно с децата... Първия път когато се усеща е когато проходи, втория когато проговори прилично, третия...като прехвърли 3-те годинки, вече си става човешко и готино. Поне у нас де. За по-нататък - не знам.  :lol: Преди да родя бях убедена, че най-лесният период е когато са под една година, бях чела и слушала как предимно ядат и спят налЕ....ама къде ти у нас такова нещо?! Втори път такова бебе като Дани - едва ли ще имам сили да гледам. Та за мен лично - с всеки ден става по-лесно.

*
Моето дете нямаше колики.Явно съм от късметлийките със спокойно спящо дете :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
Та, кога казвате, че ставало по-лесно с децата?  :lol:
Изпях 8 пъти Зайченцето бяло (и 6-те куплета) носейки го, за да го приспя. Спа 5 минути и се събуди  :lol:

Да допълня, че почти не е спал през деня. Плаче като го нося, като яде, като е в количката, като е в леглото. Имаме си такива тежки дни  :?
Е щом само някой дни са такива се ядва  :D на мен първите 4м. са ми мъгла свалих 25кг. ревът и носенето бяха денонощни.
*
Втория месец беше ад. Не искаше да спи, ако заспеше беше за цели 15< мин .и после пак рев. Откачах на  моменти, взех си раничка да я нося до мен, че ръце не ми останаха. Като стана на 3 и малко започна да спи и аз се родих.

Ние колики не сме имали почти.

*
Jbrul това мляко "Хумана АР" трябва ли да ми го предпише лекар или след като сме пили Аптамил АР, мога да си го закупя и без предписания. От два дни сме на HiPP 1, но не за повръщане а обикновен, повръща като се оригне и после не, и като чели от  това мляко акото се нормализира, същото е както когато го кърмех. Но пъшкането, свиването и пръцкането са си същите. Заспива трудно, но пък като заспи е непробуден по 2-3 часа през дена а през нощта, като заспи  към 23,00 часа, към 4 часа почва да се напъва и да подскача в леглото, но като му дам бибата и го полюлея м заспива и става чак към 7 часа да яде. Не му давам никакви капки за колики, спрях ги защото според мен няма смисъл и с тях и без тях едно и също.
Таня Филипова
*
А какво ще кажете за Лактана БИО, днес като пратих тати да купи памперси и магазинерката горещо му препоръчала това АМ.
Таня Филипова
*
А какво ще кажете за Лактана БИО, днес като пратих тати да купи памперси и магазинерката горещо му препоръчала това АМ.
От самото начало храня с Лактана БИО и нямаме никакви проблеми.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
micita, Хумана АР е просто вид АРАМ, не лекарствен продукт, та не е нужно да ти бъде "изписано" от  лекар, а и вече рефлуксът е диагностициран доколкото разбирам. По мнение на педиатри с дългогодишен опит, както и на много майки, чиито бебета са били с рефлукс - просто Хумана АР е АМ даващо най-бърз и добър резултат за този проблем, сравнено с други АР млека. Но, ако не ти повръща вече от друг вид АМ, което даваш - няма нужда да сменяш. Аз просто споделих при моето дете, кое реши проблема. Не знам в момента дали "Хумана АР" вече се внася в България, когато на мен ми потрябва - наложи се да го поръчаме от Германия. На други момичета им го носеха от Турция, там също го има. Момичета от форума се бяха свързали с вносителите на "Хумана" за България и знам, че фирмата беше много отзивчива и им достави по поръчка "Хумана АР". Но моята информация по въпроса е старичка все пак (от 2011).

За коликите е по-заплетена ситуацията. Всъщност никой не знае какво точно ги причинява, освен че най-общо се счита, че храносмилателната система на бебето все още е незряла и заради това - то изпитва дискомфорт, но конкретните причини за него всъщност не са изяснени докрай. Всички т.нар. "капки против колики" на пазара са еспумизан и се дават, като се предполага, че бебто има газове и оттам - колики. Моят личен опит поне - не доказва тази теза и от нито един чешит такива капки (извъртях всички видове, вкл. пак от чужбина се поръчваха тези, които ги няма у нас) - полза нямаше.
"Колийф" е различен препарат. Това е синтетичен храносмилателен ензим (лактаза), поради което е и доста скъп де (около 30лв. за 7мл.). По-новите проучвания отдават коликите при новородените на т.нар. временен лактазен дефицит. Поне моят син е учебникарски пример доказващ подобна теза, но все пак - наясно съм, че едно конкретно дете не е "медицинска статистика". Другото АМ, което ти споменах в предишния си пост - НАН сензитив (на Нестле) е безлактозно АМ т.е. с много ниско съдържание на лактоза. Та бяхме поовладяли рефлукса вече и минах на него + "колийф", когато бяха коликите и както споделих - почти не се усещаха у нас така.

Поствам ти надолу общо кратко обяснение за написаното дотук, защото сигурно ти звучи объркващо.
Какво е ЛАКТАЗА?
Млякото, млечните продукти, майчината кърма, адаптираните млека съдържат сложна захар, наречена ЛАКТОЗА, която е съставена от простите захари галактоза и глюкоза. ЛАКТАЗАТА е ензим, естествено произвеждан от човешкото тяло, който е необходим за разграждане на сложните млечни захари до прости захари и по този начин подпомога тяхното усвояване от организма.

Лактазен дeфицит?
През първите месеци от своя живот, бебето приема изключително и само млечна храна. Физиологичният временен лактазен дeфицит при кърмачетата може да доведе до напрежение в корема в следствие на останалата неусвоена лактоза, поета с храната, майчината кърма или адаптираното мляко. Това може да доведе до т.нар. "колики" при бебетата. Обикновенно това е период, който започва през първите седмици след раждането и докъм 3-4 месец отшумява.

Линк за самия продукт, да си прочетеш подробно, ако решиш да го пробваш все пак: http://apteka.framar.bg/30011589/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D1%84-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0-7-%D0%BC%D0%BB-

Има и доста майки, които са споделяли, че въпросният при техните деца не е имал никакъв ефект. Пък при моето имаше 100%. Та за мен най-разумното е да вземеш една опаковка за проба и то ще стане ясно на твоето бебе помага ли, или не помага. Преди да опиташ - няма как да знаеш.

П.П. "Лактана Био" е прекрасно АМ, но абсолютно неподходящо при бебета с рефлукс! С него започнах - гърченето и повръщането бяха денонощни, точно както с кърмата.