0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Маги, и ние сме все на ръце. Аз го отдавам на коликите. Мислих, че са отшумяли от една седмица, но днес отново много рев...
*
Ако кърмиш, внимавай какво хапваш.При нас се оказа, че определени храни направо и докарват жестоки колики и съм ги изключила от менюто си.

*
Smiles,

Сигурно става въпрос за този уред:
http://www.iventas.bg/philips-avent/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5/item/1201-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80
Сестра ми ми завеща един такъв от нейните деца и на неразбирането ми защо ще ми трябва, като мога сама да направя тези две дейности, тя каза че само да почакам и ще видя :D Каза, че е супер удобно, лесно и бързо.... Аз гледах в един магазин, че Филипс имат и по-голям (за близнаци) и с допълнителни функции, но като цяло това е серията ;)
*
Не съм ползвала такъв или подобен уред, но определено машинките ни улесняват живота, най-малкото цапането ще е по-малко :)
*

    Crystal

Аз имам подобен, но на Чико и е купуван за 180лв. Още го ползвам с второто. Нямам време сега да го търся, но на първо гледане ми излезе цена 210 лв На Авент нещата са безумно скъпи.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/66_67_88/products_id/3671?osCsid=f22fb2074387c5d4fae26d27fa62ebb9
Наистина много скъп този уред ....
Аз като бях в Комсед, когато всичко беше намалено с 40%, го загледах този уред и се чудех дали е полезен. Но дори и след намалението ми се стори скъп. То мултикукърът на Филипс е по-евтин.
Ама явно е полезен.
Crystal ще имам предвид и моделът на Чико. Определено е по-изгоден.

Маги, какви храни например си спряла заради коликите. Аз давам и кърма и АМ.
Аз ям картофи, ориз, яйца, по-рядко месо. Салати много малко. Всеки ден пия фреш от морков най-вече. Вечер пийвам по 1-2 чаши бира. Сутрин по 1 кафе.
*

    Crystal

Нашият Чико е купуван преди 4 години и тогава новият струваше 180 лв. Явно цените на бебешките неща се индексират  :?
47 Smiles, бебетата първо плачат заради коликите, после заради зъбите...После все ще намерят за какво друго. Всяко е различно, има по-ревливи и по-малко ревливи. Аз гледам моите деца-голямата спеше непробудно цяла нощ, а малката се буди през 2-3 часа, понякога и през 1, нищо че е на година и 4 месеца. Още 4 зъба остава да ни поникнат  :wink:
*
Усмивки, черешите и докарват газове и детето не спи добре, зелената салата не и понесе.Царевица, леща, зеле, боб.Месо ям обаче редовно.

Ни Кристал е права, все ще има за какво да реве :)

*
Усмивки, черешите и докарват газове и детето не спи добре, зелената салата не и понесе.Царевица, леща, зеле, боб.Месо ям обаче редовно.

Ни Кристал е права, все ще има за какво да реве :)
Месото е храната и за кърма и за спокойствие  :D
*
Ако питате мен, понеже сега обикалям магазините, всичките неща свързани с бебета са необосновано скъпи... Според мен леко се заиграват с чувствата на родителите и способността им да дадат всичко за децата си  :x
Иначе този род уреди за мен са в графата "улеснение", но не необходимост :) Реално предполагам, че си е и въпрос на някаква лична организация и справяне с децата, защото досега не бях виждала някоя от познатите ми да ползва подобно нещо въобще и се справиха ;)
Но предполагам с две деца като при Десс си е + :)
*
Mousyt[/b някой майки си записват децата на кухня от 8м. за тях наистина е необоснован разход. Уреда може да се ползва и след бебе-зареждаш и сам готви ти докато си правиш други неща ;) Наистина бебешките неща са скъпи, но пък и Продавалника е пълен :)
За месото и кърмата според мен въпросът е спорен.
В родилното в една стая бяхме 4 момичета. На 1-то му спря кърмата още на 10-тия ден, на другото в началото на втория, аз имам още, но недостатъчно, а последното момиче има най-много кърма (бебчето й е и най-голямо като килограми), а е вегетарианка. Първото дете си го е кърмила до почти 2 години и го е отказала, защото е забременяла с второто.

Аз хапвам по малко черешки, може и това да подува коремчето на бебо. Боб, леща, зелена салата въобще не ям.

Иначе като отворихме темата за уредите - каква е разликата между пасатор и блендер?
И също всички майки ли ползват сокоизстисквачка (за да се прави например морковен сок на бебето)? Аз нямам в момента и въобше не ги обичам, защото миенето е много трудоемко. Купувам си фреш от моркови от Фантастико (половин литър за 1.59 лв.), но за бебето няма да е подходящо, защото не знам какви моркови ползват и колко е чисто...

Mousyt, наистина бебешките стоки са най-скъпи. Търси промоции и намаления, ако можеш. Аз така пазарувам основно. Например наскоро в Айко имаше намаление на всички бебешки стоки с 20% и купихме шезлонг за бебо. Много полезен се оказа. Още преди пък ви се бях похвалила, че купих бебефона и стерилизатора с 40% отстъпка от Комсед. Помпата за кърма с 10% отстъпка и т.н.  :lol:
*
47 Smiles,

И аз се опитвам да дебна промоции ;) Затова и от рано гледам да си избера нещата дето ми трябват, за да не ги купувам като му дойде времето, а като дойде промоция ;) На мен обаче повечето от големите и скъпи неща ще ми ги дадат, сега трябва да седна да направя списък на други дето ми трябват да видя кое откъде :) Единственото по-сериозно е количката и тъкмо тя ме човърка от 2-3 дни, защото сега е намалена и вярвам, че трудно ще е намеря пак намалена, а още някак ми се струва рано да я купувам не знам защо... Затова и влизам да чета тук - да се ориентирам практически за нещата от "опитните"  :lol:
Сокоистисквачка ползвах, за да правя сок от ябълка и моркови /добавяхме и магданоз в него заради ниския хемоглобин/. Вярно, трудоемко е почистването след това на вяска отделна част, но не виждам по какъв друг начин можех да приготвям тези сокове. Като по-голям когато е болен и не се храни добре понякога му приготвям сок само ябълка или ябълка  и круша. Харесва го и си го пийва.
Приготвях домашни пюрета до 10 м. /пак заради ниския хемоглобин и за да съм сигурна какво яде детето ми/. Че и по-късно продължих, но вече редувайки ги с храна от кухнята. Варях в обикновена тенджера и пасирах с обикновен пасатор /приставка към миксера/. Да и това  е трудоемко, но се справях. Бях се замислила сега, тъй като чакаме близнаци, да купуваме някакъв кухненски робот или там комбинация от блендер и пасатор, знам ли, ама тези уреди за бебешка храна с варенето на пара и пасирането ме заинтригуваха. Май нещо такова ще ми свърши чудесна работа. Остава да се ориентирам кой е най-подходящия, така че ще чакам отзиви, ако някой купи и започне да ползва.
*

    Crystal

 hope-love, аз имам този на Чико. Ползвах го и с двете деца, вече 4 години. Готвенето на пара има 2 предимства за мен - по-полезно е и е по-икономично. Едно е да включиш цял котлон, друго е да пуснеш уредчето. Освен това, този уред може да се използва и за затопляне на храна. За съжаление, след 4-годишна употреба се развали и вече не може да ползвам готвенето на пара, но блендера още си го ползвам. А и беше сериозна експлоатация  :wink:


*
Или още по-евтино е да се купи една приставка за готвене на пара (прилича на метално сито). Водата ври отдолу, а отгоре месото, зеленчуците или каквото там се готви на пара. Моята беше някаква по-скъпа и излезе 20 евро от амазон. Сигурно има и други по-евтини.


*
мда, аз не съм привърженик на всякаквите там уреди и уредченца, защото се затрупваш с неща, които реално ползваш година две и след това се чудиш къде да сложиш. изгледах си децата само с домашно приготвена храна без уред на пара и с един най-обикновен пасатор, който ми служи вече 12г. :lol:
Сега да не ми скочите, че само 1-2 г. съм писала, така е защото това е периода през който децата ядат отделно приготвена храна, след започват да се хранят от нашите гозби, които и за нас самите е много по-добре да са приготвени с по-малко сол, без пикантни подправки, без пържене и с хубава мазнина. Така че по-скоро мислете в тази посока, от колкото да мислите как ще готвите по 3 различни манджи на три различни уреда, например :wink:
*
И аз не съм привърженик на специални уреди, но те имат огромна полза в друго отношение: мотивация да се готви разнообразно за детето отрано. Някои жени и мъже просто обичат машинките, и ако това ги вдъхновява да готвят, още по-добре. Като се дадат пари за уреда, после има мерак да се ползва.

Много препоръчвам да се намери и добра книга с рецепти за деца след 8-9 месечна възраст (като премине захранването).
*
мда, преди 8 г. мисля иван звездев издаваше една поредица с рецепти за деца. не че беше перфектна, но имаше добри идеи вътре :)
ако някой се интересува мога да видя довечера вкъщи как се казват точно и от кого са.
мда, аз не съм привърженик на всякаквите там уреди и уредченца, защото се затрупваш с неща, които реално ползваш година две и след това се чудиш къде да сложиш.
Стефи, аз открих в това отношение Продавалника. Нещо като не ми трябва или го подарявам или го продавам или го оставям до контейнера някой да си го хареса. И аз мразя да се затрупвам с вещи.