0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Smiles , при всички бебета е индивидуално -познавам деца  които от 2рия месец спят по цяла нощ без да се будят  и после след 6-7 месец започват да  се будят   ;  други до годинката и по-късно ...Да не те отчайвам  - има такива , който започват да спят след 2 г :) 

Зависи дали детето се храни добре през деня , за да опиташ да премахнеш нощното хранене , макар че според мен ви  е още рано  , но това е лично мнение. Като даваш  разредено АМ  ,биберон , вода .
Помня , че майки са писали как са процедирали с  постепенно разреждане на АМ  през нощта  , докато детето се откаже да търси дажбата си .
Аз нямам подобен опит , защото се кърмехме .

Търпение и това е :)  Няма да усетиш кога е дошло времето да питаш в съседната тема за драмата с обличането :)

пп. писали сме заедно с Starshine.

« Последна редакция: Юни 04, 2014, 09:02:36 am от nimika »


*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Ние също се кърмим и не знам как става номерът с разреждането на АМ. Моят мушморок една вечер просто не се събуди - размрънка за 5 секунди, дадох бибата и след 1 мин. беше изплюта и той спеше дълбоко. :)




Quiet people have the loudest minds.
На мен нощното ставане ми отнема около час и половина, защото изцеждам кърма и давам и АМ.
Ще чакам с нетърпение да отпадне :) но няма да насилвам нещата. Когато тогава  :D

*
Ние сме на 3 месеца и половина и си имаюе нощни хранения и хич и не правя нещо да ги махна. Тя ще си покаже малката. А и племеника ги махна на 3-4 месеца и на годинка ги върна.

*
На мен нощното ставане ми отнема около час и половина, защото изцеждам кърма и давам и АМ.
Ще чакам с нетърпение да отпадне :) но няма да насилвам нещата. Когато тогава  :D
В първия месец само ставах през нощта. После тя сама спря да се събужда и сега спи до 8.30 - 9. Преди да заспи давах само АМ, а се изцеждах аз  преди да заспя, за да не правя това по нощите, не е  проблем кърмата да престои 3-4 часа в шише. Ако искаш пробвай.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Crystal

Аз да не те отчайвам, ама ние сме на година и 4 месеца и още се будим по 3-4 пъти. Аз кърмя и като гледам скоро няма да спра...Нищо не стимулира производството на кърма така както сукането, така че няма лошо в нощното кърмене, дори се препоръчва ако бебето не се буди, да се цедиш нощем, за да поддържаш количеството кърма.А ти защо цедиш нощем, вместо да кърмиш, при положение че се будите? Кърменето ще приключва за 15 минути и няма да се разсънваш толкова.
« Последна редакция: Юни 04, 2014, 11:14:16 am от Crystal »
А ти защо цедиш нощем, вместо да кърмиш, при положение че се будите?
Имаме проблем с кърменето. Дълга тема, но в крайна сметка, не успяхме...

Преди да заспи давах само АМ, а се изцеждах аз  преди да заспя, за да не правя това по нощите, не е  проблем кърмата да престои 3-4 часа в шише. Ако искаш пробвай.
Аз се изцеждам, за да има за сутрешното хранене, което е към 5-6 ч. Тогава аз спя, а мъжът ми храни бебето преди работа.
Кърмата ми не е много и без това - само около 350 мл успявам да изцедя за 1 денонощие.
*

    Crystal

Смайли, аз също имах проблем с кърменето, но го преборихме за 3 месеца. Ако искаш пиши ми на лични какъв е вашия, ако мога да ти помогна. Рано е да казваш, че не сте успели.
Здравейте!
Купихме помпа Миримар за нос/дано не бъркам името/. Та тъй като няма упътване чета отвън на кутията, че трябва да поставя памуче, а и за да мога да я почиствам е редно да може да се отваря, но моята не може ... Единственото, което се вади е тръбичката за издърпване ... Моля, някой който ползва такава да ми каже как е отворил неговата, защото аз дърпам яко и си мисля, че в крайна сметка ще я счупя. Не знам дали проблема е фабричен или в мен ?

Имам и едно питане към тези, които давате вода на бебоците. Какво е съотношението преварена вода - захар ?
*
Не слагам захар във водата.
За помпата за нос не мога да съм полезна, не ползвам.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Имам и едно питане към тези, които давате вода на бебоците. Какво е съотношението преварена вода - захар ?
1 равна чаена лъжичка на 100 мл вода (нашата педиаторка така ни е казала)
Дани обаче и със захар и без захар не иска да пие вода  :(
*
А защо давате захар?

И аз това се чудя? Жорко започна да пие вода като навърши 1 година. Преди това не искаше, но захар не съм му давала. Сега постоянно е с чашка вода в ръка  :D.
*
Племеника е на 3 вода пие от бебе, вода със захар не е кусвал. Общо взето захарта може да ги възбуди, да са неспокойни и т.н. и за мен само вреди.
Мони вода не пие сега в жегата и предложих гошямо плюене я плю. Детето расте с килограм на месец, весело и игриво. Без захар!

Вода се дава на бебета, които не са на кърма. Основно заради млечицата, която може да се образува на езика от АМ.
А защо със захар? Идея си нямам.
Препоръчва се за новородени само. Заради жълтеницата и да наддадат. Това прочетох в нета.
*

    Crystal

Захарта стимулира гъбичките, така че няма никаква логика да се дава против млечница. АМ е достатъчно за да наддават. Голямата ми дъщеря беше основно на АМ и беше доста ячко бебе в сравнение с малката, която е на кърма. А и дебело бебе не означава здраво бебе. Лично за мен е вредно даването на вода със захар, после няма да искат обикновена вода.
*
Те препоръчват и на кърмените да имсе измива устата, аз за три месеца не съм го правила и такива гадости не сме имали. Иначе чрез вода със захар, според мен са махали нощните хранения, защото бебето уж е заситено от захарта. Но за мен това си е гадно, а и на толкова малко бебе да се даде захар, някак не го разбирам. Аз сега вни авам като гледам племеника да не набара захарта, че после е дискотека, а камо ли бебе с недоразвита нервна система.

*
Здравейте момичета, имам едно питане, дано някоя от вас сподели опит. Бебока ми е на два месеца и половина и ужасно много се дави от слюнката си. Първо си мислех, че все още му се връща млякото защото ние сме с лек рефлукс, но не наблюдавам го от известно време, че образува доста слюнка и се дави от нея, налага се чак да го обръщам надолу с главата, много се притеснявам. :(
Таня Филипова
*
И ние сме така, ммого слюноотделя. Аз съм и вдигнала матрсчето под наклон, и шезлонга и е така. Няма спасение това е.

*
И ние сме вдигнали матрака заради повръщането, и шезлонга също е под голям наклон, но..........направо е ужасно стресиращо, страх ме е да го оставя сам и за секунда да не се задави.
Таня Филипова