Здравейте момичета, д-р Birdie,
Бях решила от днес да започна захранването на Филип с оризова каша, но от 2-3 дни му хърка нослето, но няма сополи и съответно малко повече кашля, което пък може да се дължи и на увеличеното слюноотделяне. Питането ми е дали мога за започвам захранването или да изчакам да видя до къде ще се развие това подхъркване.
Отделно напоследък кърменето е направо приключение. Суче 2-3 минути, дърпа, се, "говори ми", смее ми се, пак суче, почва да реве, оригваме се, пак суче мнооого малко и така се мъчим около 10 минути. Понякога предлагам втора гърда и при нея суче около 3-4 минути, пуска и приключва. Това важи само за дневните кърмения. Вечерното и нощното са си ок. Иначе сам си увеличи интервалите м/у кърменията. Преди се кърмихме на 2 часа и е стоял на гърда около 30 мин, сега издържа и 4 часа, но в интерес на истината не мога да разбера кога наистина е гладен... Почти винаги хапва само от едната гърда. На какво може да се дължи това толкова трудно кърмене вече? Че то направо не се издържа, а пък се и притеснявам дали е достатъчно. Иначе мокри и наакани памперси дал Господ
Благодаря ви!