Здравейте, д-р Бърди,
Бих искал да попитам за вашето мнение относно дъщеря ми. Родена е 05.07.2013 3.00 кг секцио и вече е на 3.5 месеца. Първият месец наддаде 1 кг, вторият месец наддаде още един, а третия месец наддаде доста по-малко от първите два месеца 460гр. И в момента е 5,490 тоест приблизително в нормата. Храни се от самото начало с АМ на Hipp Combiotic 1. От втория месец т.е средата на Септември поради това, че изхожданията бяха на 2 до 3 дни зелено-жълти по към зелени педиатърката каза, че е по-добре да се смени млекото в нейния случай и да започна да пие Lactana Bio 1. Първите 2 дни пиеше млякото нормално без проблем. Но след това започна да пие по-малко като в повечето случаи, когато дойде време за храна и и се даде биберона не иска да пие и плаче. Свъзахме го в началото с ваксината Pentaxim, която беше поставена по същото време, но явно не е от нея. В сънено състояние го пие без проблем. Изпиваше някъде по 650 мл мляко преди смяната от Хипп към Лактана, а сега пие по 550мл. 5х120мл, като в някои от случаите не го доизпива и сумарно за 24 часа и се получава 530-550 мл. Количеството не ме чак безпокои, колкото нежеланието и това, че плаче, когато и се дава мляко. Даде ли и се вода веднага засмуква и пие, но почти не и даваме вода само малко за успокоение, като и се събират около 80-100мл на 24часа.Това не беше така с Хипп до 2 месец. Сучеше от шишето без проблем. Иначе е спокойна по време на денонощието. Коликите понамаляха към втория месец. Давахме и био гайа за тях по предписание на педиатърката веднъж на ден по 5 капки в продължение на месец, но вече не и даваме. С новото мляко изходанията са веднъж на ден или на два дни по-скоро жълти и съвсем малко зелени, кашовидни (нормални) т.е малко по чести от преди. Храним я на 4 часа приблизително в този часови интервал 9, 13, 17, 21, 24 часа (последно хранене). За мляко не плаче като дойде време. Въпроса ми е относно горенаписаното описание, какъв съвет бихте дали?Да предприемем ли нещо като смяна на АМ връщане пак на Hıpp или не е необходимо?Знаем, че честата смяна на млека не е препоръчителна. Не знам даже дали въобще трябваше да сменяме млекото във втория месец, но това вече не можем да го върнем. Дали виждате някакъв друг проблем? При преглед педиатърката не намира да има проблем, както и ние, но честото и нежелание и рев при даване на млякото ни безпокои, въпреки, че примерно са минали 4 часа от предишното хранене.