здравейте.
Не знам за тук ли ми е въпроса или при захранването,но ето за какво става дума:
След дълго отлагане на млечните каши,вчера сутринта най-накрая реших да дам млечна каша на ХИП с плодове,която се води с преходно мляко(така пише на опаковката ,което аз разбирам като АМ).Достраша ме да дам цяла порция,за това смесих безмлечна каша с тази млечната.Като остана малко в купичката,Никола взе да си търка очите и носа много ,направи опит да повърне,но се размина.Изяде я той и след 30-тина минути му се появи секрет от носа -бистър,но не като вода ,а слузест,продължаваше да търка нос и очи.После взе да се гуши и да затваря очи,все едно ще спи и накрая повърна доста обилно (на фонтан 4 поредни пъти) ,като повръщаното имаше и много вътре като сополите .Малко след това очите му вече не бяха червени и надути и детето живна.Игра 1 час активно,цока,сополите изчезнаха като с магическа пръчица .От вчера до сега не е имало друго повръщане ,нито сополи.Вчера имаше 2 по-редки изхождания(но не вода,а кашави) ,днес си е ок.
Сега съм в чуденка,какво беше това чудо.Поне за сега няма признаци да е вирус,да е алергия към млечната каша - много бързо се прояви.Не знам и аз.Педи каза да не давам лекарства за сега ,чак ако повръщането продължи.Според нея е по-скоро от кашата.Може би трябваше да започна с 1-2 лъжички,а аз сложих повече (май 50 на 50 млечна и безмлечна),но сега не смея да давам пак.
Детето е на 10м. и половина и е на кърма(като млечно хранене де,иначе яде и плодове,зеленчуци,месо,каши).Не е опитвало нищо от млечните (тъкмо бях решила тези дни да започнем с масло,извара,сирене и т..н).В болницата след раждането го слагах на гърда,но му и додаваха 1-2 пъти в денонощието АМ .Първият ден ХИП,но след това назначиха Фризопеп ,заради обриви по тялото(обаче той си имаше пъпки по тялото и лицето от първият ден).Казаха да дохранвам с това мляко,ако има нужда и да къпя с А-дерма (серията с овес).Не се наложи да давам АМ (само на кърма е),обривите за 2м. горе долу се махнаха и като свърши козметиката,купих съвсем друга(с Бюбхен е от 3м.).Първите 5 месеца повръщаше на фонтан след всяко хранене почти ,като най-голяма криза беше на 3-тият месец.Малко преди да го захраня(с оризова каша на 6 навършени месеца) ,спря да повръща и от тогава е ок.
Много бях подробна(извинете) и не знма дали другото написано има отношение,но сега се чудя да пробвам ли пак с млечна каша,кога,колко да сложа и изобщо това имаше ли общо с кашата?