РВМС - взима се кръв от вената в деня на овулацията/пункцията (PBMC-I). Кръвта се взима от имунолозите, не може от обикновената лаборатория (макар че имунологичната сестра те води пак в лабораторията). Имунологичният кабинет е точно срещу лабораторията, ако няма никой там, се обаждаш на регистратурата. В имунологичния кабинет ти пишат на бланка за изследването, плащаш на касата и се връщаш.
Второто взимане на кръв е след 2 дена от първото (2-ри ден след пункцията). При първото са ти записали час за взимането на кръв и за поставянето на лекарството. Лекарството се слага около 2 часа след взимането на кръвта. (PBMC-II). Пак ти пишат бланка, плащаш и ти вземат кръв.
За самото лекарство трябва да си пила вода, безболезнено е, като преглед е. Като стане лекарството го носят на лекаря ти и той ти го поставя. На мен д-р Персенска ми е поставяла в кабинета на гинекологичния стол. Става за секунди.
Аз първо се обадих в имунологичния кабинет, оттам ме пратиха в кабинета вдясно от входа, а оттам пред кабинета на лекаря. Цената в началото на септември/края на август беше 150 (1-то)+100 (2-то) лева.
Трансферът си е както са определили - обикновено на 3-и ли 5-и ден.