Здравейте момичета,
присъединявам се към темата, тъй като ми предстои ин витро на ЕЦ следващия месец при Д-р Шефкетова. Ще се радвам много, ако има нейни пациентки тук да ми споделят мнението си и опита си в клиникта на лично съобщение.
Разбрах, че mgstra е публикувала тук някакви оринтировачни диапазони на цени за ин витро на ЕЦ в Надежда, но нещо не мога да ги открия...
Моля ви и за вашето мнение дали инвитрото на ЕЦ крие по-малки шансове за успех. Тъй като дочух, че успеваемостта при него е по-ниска.
Хубав ден на всички
Здравей!
Относно цените не мога да бъда полезна, тъй като в момента съм в стимулация с Клостил, а не съм посещавала клиниката от миналата година, т.е. цените, които бих написала няма да са реални.
Относно по-ниската успеваемост на инвитро на ЕЦ, според мен идва от момента, че в доста случаи се получава така, че се изтърва точния момент на вадене на Я от фоликула. Според мен няма по-читава Я от тази, която е спонтанно образувана по време на месечния цикъл. Разбира се може и да греша, но това е моето мнение. Успех !
Цените са следните:
Е2 и LH - 35 лв.
ПКК - 23 лв.
Вирусология - 55 лв. на партньор
Прегнил - 6 лв.
Пункция - 350 лв. с упойка, 300 лв. без упойка
Ако веднага има трансфер - 650 лв.
Ако се замразява яйцеклетка или ембрион - 450 лв. първоначално замразяване и всяко следващо по 200 лв.
Ако се замразяват яйцеклетки и трансфера е след размразяване и оплождане - 450 лв. е трансфера и за всяка оплодена яйцеклетка по 250 лв. Но доктора може да прецени да бъде по-малка сумата за оплождане, когато са много яйцеклетките.
При замразени ембриони - комбиниран трансфер ЗЕТ+ЕЦ - 800 лв.
Относно качеството на яйцеклетките, и аз си мислех че са по-качествени при напълно естествен цикъл, но д-р Стаменов каза, че не винаги е така. При някои жени по-качествени яйцеклетки се получават след стимулация. За себе си не мога да преценя кой е печелившият вариант.