Благодаря Ви за експресните отговори!
Всъщност ситуацията е такава - имам цветна снимка от миналото лято. Едната тръба е запушена, а другата е доста нагъната. Тогава в БГ ми предложиха пластика, но аз се заинатих и не я направих. Имам 2 лапароскопии от преди, апандисит и киста. Лекарката, при която ходех ме заблуди, че трябва да направя 4 инсеменации преди да кандидатствам за инвитро. Направих една - напълно безсмислено, но поне се реших да ида на преглед в Мемориал-Турция. Докато чаках да дойде декември, буквално за 2 месеца ми се развиха кисти, които се оказаха ендометриозни.
В Турция потвърдиха ендометриоза, проблемите с тръбите и се усъмниха в изчерпан яйчников резерв. Предложиха ми операция, но ме посъветваха първо да опитам едно инвитро заради резерва...
Така и направих... едвам се върнахме в БГ и цикълът ми дойде с близо седмица по-рано... веднага заминахме и направихме инвитро.
От шест фоликула имахме 5 зрели яйцеклетки, всички бяха оплодени с ИКСИ, макар че няма проблем със спермограмата. Просто те така процедират, когато са до пет. До деня на трансфера останаха 3 ембриона клас А.
Макар, че ембриолога ни препоръча да върнем 1 и да замразим 2... в последния момент докторката реши да върне 2 и не замразихме. Толкова бяхме позитивни и сигурни, че ще се получи...
но на 22.01 направих теста и... беше отрицателен.
Сега се чудя какво да правя, чакам от Турция да предложат решение, предполагам операция.
Но не знам дали ще имаме възможност да направим 2-ро инвитро там т.к. излиза доста скъпо с престоя...
Ако някой е имал търпение да прочете всичко това... нека ми даде съвет, както за клиниката - дали Стаменов е най-добрият избор... както и за всичко друго, което се сетите.
Благодаря Ви!!!