0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 17
« Отговор #100 -: Юни 13, 2013, 12:34:40 pm »
Katya,просто напиши,че чакаш резултати от биопсия и трите си имена.
Блокираща инжекция се слага при стимулация по дълъг протокол,но не мога да ти кажа точно какво  се цели с нея и кога се предпочита стимулация по дълъг протокол,ако някой е по-запознат да пише.
Успех и бъди настоятелна за биопсията,ако не ти отговори никой днес ,пиши пак или звъни на спешния и кажи,че чакаш резултат.
Успех!
« Отговор #101 -: Юни 13, 2013, 12:58:20 pm »
Katya,просто напиши,че чакаш резултати от биопсия и трите си имена.
Блокираща инжекция се слага при стимулация по дълъг протокол,но не мога да ти кажа точно какво  се цели с нея и кога се предпочита стимулация по дълъг протокол,ако някой е по-запознат да пише.
Успех и бъди настоятелна за биопсията,ако не ти отговори никой днес ,пиши пак или звъни на спешния и кажи,че чакаш резултат.
Успех!
на мен ми казаха и ЕГН
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
« Отговор #102 -: Юни 13, 2013, 13:02:21 pm »
Катя, тук можеш да прочетеш за видовете протоколи за стимулация:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=850&Itemid=21

Тук е обяснено как действа депо препаратът, който се използва за блокаж:
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=62&Itemid=141

« Отговор #103 -: Юни 13, 2013, 23:06:46 pm »
А колко струва обикновената спермограма и тази с Крюгер?
Също колко струва цветната снимка и колко по-рано трябва да си запиша час?
О да, първичният ми преглед беше 50 лв, колко е вторичния и всеки следващ?
А как стои въпросът с процедурите, ако някой от партньорите (или двамата) имат положителни изследвания от горепосочените за нещо, което не е лечимо. Например двата хепатита, ХИВ? Отказва им се процедура?
в момента пак драпам за цс. Би ли споделила след като мине процедурата подробности - цена, искат ли чиста микробиология, лесно ли е записването...
За HIV-позитивни пациенти ли се интересуваш? Кои клиники си посещавала?
*
« Отговор #104 -: Юни 14, 2013, 09:09:11 am »
Благодаря за съветите момичета!
Що се отнася до изследванията - правени са ни всички възможни и според тях всичко е наред. Физилогични проблеми също не се констатират.  Всички възможни протоколи и ЕЦ също. :?
Лошото е, че според резултатите от последното изследване за яйчниковия резерв, времето ми намалява. А, отговор на въпроса за причините на стерилитета няма. :ask: В разговор за подобряване на качеството на яйцеклетките, като вероятна причина за проблема, д-р Стаменов ми заяви, че лекарства има много, но за съжаление нито той, нито екипа му знаят къде е проблема, за да могат да го решат. :( След поредния празен фоликул при последната пункция той ми каза: "Това е всичко, което можах да направя за теб!", каквото и да означава това. Тогава ми назначи и изследването за яйчниковия резерв.  :?
Четох много по въпроса, консултирах се и с други специалисти и установих, че все пак имаме някакъв шанс, но за това би трябвало да направим следното: Първо, нова РС+СДИ за мъжкия фактор /защото при последната такава през 2011год, моят мъж имаше гранични стойности на оплодителната способност/, въпреки, че доктора ме уверява, че според ембрилозите сме имали достатъчно на брой годни за оплождане сперматозоиди. И все пак нарушената ДНК структира на сперматозоидите води до лошо качество и ниска преживяемост на ембрионите, а на финала - до спонтанни аборти. Никой, обаче, не работи в тази насока - насочване към андролог, изследвания, лекарства за подобряване на характеристиките на спермата. А моят мъж съвсем не е първа младост и не може да се очаква да е перфектен. В тази връзка по-големи шансове за успех би ни дало не ИКСИ, а използването на метода ИМСИ /инжектиране на морфологично селектиран сперматозоид/, което би увеличило шансовете за здрави ембриони. :?
На следващо място, би трябвало да се направи изследване на яйцеклетките, каквито вече се правят в клиниката. Научно известно е, че при жени около и над 40 годишна възраст, около 90% от яйцеклетиките имат нарушена ДНК структура, което отново води до горепосочените резултатите. Тези проблеми не се установяват при обикновено външно оглеждане на яйцеклетките след пункция. Друг вариант е ПИД, която също би позволила селекция и транфер само на годни и жизнени ембриони. Разбира се, съществува риск и най - качествените ембриони да не могат да се имплантират. Все пак, това е "Божа работа". Но, когато положиш максимални усилия и подхождаш аналитично и творчески към проблема, няма начин нещата да не се получат.  :?
Съжалявам, че го казвам, но аз това не го виждам и за това съм много обезверена. Научните екипи в цял свят не спират да работят, а ние сме все още в първи клас и продължаваме с експериментите. Само, че аз съм много уморена.  :(
И вече се замислям дали това е моят лекар!?! :ask:
*
« Отговор #105 -: Юни 14, 2013, 09:15:37 am »
Благодаря за инфото момичета! Вчера пратих смс - никакъв отговор, звънях и по телефона, но цял ден там никой не ми го вдига :( Днес мисля да продължа да звъня, че вече взех да издивявам :D
*
« Отговор #106 -: Юни 14, 2013, 11:09:23 am »
А как стои въпросът с процедурите, ако някой от партньорите (или двамата) имат положителни изследвания от горепосочените за нещо, което не е лечимо. Например двата хепатита, ХИВ? Отказва им се процедура?
За HIV-позитивни пациенти ли се интересуваш? Кои клиники си посещавала?
Всъщност просто се чудех преди две години. Но ако се интересуваш от този въпрос може да погледнеш какво са ми отговорили момичетата преди точно две години в темата, в която зададох въпроса.. Мисля че няма законова промяна в тази насока.

Не разбрах каква е целта да се изкарват мои публикации от различно време и от различни теми, но все пак бих се радвала, ако някой ми отговори на въпросите, зададени този месец и в тази тема   :lol: .
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #107 -: Юни 14, 2013, 12:05:08 pm »
Благодаря за инфото момичета! Вчера пратих смс - никакъв отговор, звънях и по телефона, но цял ден там никой не ми го вдига :( Днес мисля да продължа да звъня, че вече взех да издивявам :D

Ти на кой тел звъниш?На спешния обикновенно винаги някой вдига,ако и там имаш проблем пробвай в часовете сутрин 7.30-8 и вечер след 19,когато лекарите не са заети с манипулации.
Успех!
*
« Отговор #108 -: Юни 14, 2013, 16:03:27 pm »
Вчера звънях на тел. за справки за изследвания и ми казаха да зънна след 15 мин. е то от тогава до днес никой не ми вдигна. От спешния ме отсвириха, но нали съм упорито и инато се свързах, но ще чакам др Персенска да ми звънне по-късно, за да ми каже резултата и кога трябва да ходя отново. Като имам инфо пак ще пиша.
*
« Отговор #109 -: Юни 16, 2013, 09:35:01 am »
Е...др не ми се обади, но това е нормално предполагам. Пратих отново смс със запитване кога трябва да отида, но получих само отговор за биопсията. Сега не знам какво да правя, не съм сигурна дали правилно разбрах това за 20 ден от МЦ, какво да правя, момичета, как да се свържа с др и да разбера какво и кога следва? Какво ще ме посъветвате /нова пациентка съм на клиниката и не знам как се процедира/?
*
« Отговор #110 -: Юни 16, 2013, 09:41:42 am »
Катя, това, което сте се разбирали за 20 ден от цикъла, да не е за поставяне на блокираща инжекция и започване на дълъг протокол за стимулация?
Какви са резултатите от биопсията?

Продължавай да опитваш да се свържеш с доктора. Ако си от София, направо отиди в клиниката и попитай какво следва.
*
« Отговор #111 -: Юни 16, 2013, 10:36:56 am »
Мецани не съм от Сф и затова др ми каза да й пратя смс. Когато си пуснах имунолог.изследваия др каза инвитро по дълъг протокол. Като излезе имунологията и завиш. НК клетки, каза че ще изчакаме биопсията и ще решим дали започваме или ще ми правят вливания и контролна биопсия. Биопсията е добра, но за по-нататък по тел. ми казаха, че д-р ще ми звънне, за да ми каже какво следва и както писах обаждане не получих, само на следващия ден смс с отговор, че е добра. И незнам какво да правя, ако звънна на др дали ще е удобно или да звъня на регистратурата, на спешния ли незнам?
И още един въпрос - ако ще започвам директно инвитро ХИВ, Хепатит и не помня кои бяха другите изследвания, мога ли да ги направя в ХЕИ или не ги признават, ако не са правени при тях?
*
« Отговор #112 -: Юни 16, 2013, 11:18:25 am »
Щом е добра биопсията, най-вероятно те викат на 20-21 ден за поставяне на блокаж. Продължавай да звъниш.
Изследванията за хепатит, спин и васерман не държат да са правени при тях, така че можеш да ги пуснеш в ХЕИ.
*
« Отговор #113 -: Юни 16, 2013, 11:44:47 am »
Те важат 3 мес. нали и можеш ли да ми ги напишеш точно, ако ги имаш разбира се, че да не объркам нещо, толкова съм разсеяна напоследък, нищо не ми остава в главата?  :oops:
А на д-р ли да звънкам или на някой от другите телефони, каква е практиката?
Благодаря!
« Последна редакция: Юни 16, 2013, 11:46:34 am от katya »
*
« Отговор #114 -: Юни 16, 2013, 12:42:51 pm »
Хепатит Б и Ц, спин, васерман.
Звъниш на доктора и/или пускаш смс. Пише трите си имена, резултат от биопсията и дали да отидеш в клиниката на 21 ден за блокаж. Ако искаш се обади и на регистратура.
*
« Отговор #115 -: Юни 17, 2013, 00:13:46 am »
Здравейте ,момичета!Искам да ви попитам,ако пратя мой близък да си направят спермограма в нашата клиника ще го изследват ли ?Благодаря предварително  :)
*
« Отговор #116 -: Юни 17, 2013, 00:42:55 am »
Да, само трябва предварително да си запише час.
*
« Отговор #117 -: Юни 18, 2013, 12:24:15 pm »
След 4 дена чакане получих смс - на 10 ден, ама защо тогава, като с мъжо имаме спомен, че каза  за 20 ден? Сега какво да правя, да звънна ли да питам, да не са се объркали нещо или .... оффф незнам вече, побърках се :oops:

*
« Отговор #118 -: Юни 18, 2013, 13:06:58 pm »
най добре се обади на доктора или на спешния
« Отговор #119 -: Юни 18, 2013, 14:06:35 pm »
Здравейте, момичета! На 24.06 ми предстой цветна снимка в клиника "Надежда". Бихте ли споделили, тези от вас, които са правили такава, кой ви я прави, колко време продължава процедурата, болезнена ли е много? Ще ви бъда много благодарна!