Аз взех да се притеснявам с това повръщане.В такъв смисъл-като си изпия лекарствата и след около 30-40 мин. започвам да повръщам.Дали е възможно за 30 мин. да са се разтворят и приемат от организма (утрогестан,но шпа,нутри маг,фол.киселина и геритамин)
Споко таблетките веднага след като попаднат в стомаха се разграждат, така веществата преминават в кървта доста бързичко, щом минава половин час след прием със сигурност остава нещо в коремчето и в организма.
При някои таблетки действието преминава доста по-бързо, при други т.нар. с удължено освобождаване веществата се задържат по-продължително в организма. Важното е да не повърнеш веднага след прием на хапчетата, защото няма как да се усвоят от организма за толкова кратък период.
Иначе ние с бебчето сме добре, вече съм адски нетърпелива да идва тази сряда и да ходим на феталната морфология, толкова искам да разбера какъв му е пола. Имам си лек стомашен дискомфорт по отношение на газове, но като цяло за сега съм свежарка.
Относно това повръщане ако повръщаш повече от 5-10 пъти на ден трябва да се консултираш с лекар, в моят случай стигна веднъж до 5 пъти, но само веднъж и наче редовно по веднъж-два пъти на ден си повръщах стабилно и това продължи до началото на 4-ти месец, сега най-много да се случи веднъж в седмицата, което е поносимо.
Уфф, и вече се чудя кога най-после ще усетя някое ритниче (по-скоро пърхащи пеперудки), но тц... ще има още да си чакам...