0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #900 -: Юли 14, 2013, 10:16:52 am »
izabel.1985 като гледам и при теб не е останало ;)
Аз взех да се притеснявам с това повръщане.В такъв смисъл-като си изпия лекарствата и след около 30-40 мин. започвам да повръщам.Дали е възможно за 30 мин. да са се разтворят и приемат от организма  :ask: (утрогестан,но шпа,нутри маг,фол.киселина и геритамин)
« Отговор #901 -: Юли 14, 2013, 10:35:23 am »
Аз взех да се притеснявам с това повръщане.В такъв смисъл-като си изпия лекарствата и след около 30-40 мин. започвам да повръщам.Дали е възможно за 30 мин. да са се разтворят и приемат от организма  :ask: (утрогестан,но шпа,нутри маг,фол.киселина и геритамин)
Споко таблетките веднага след като попаднат в стомаха се разграждат, така веществата преминават в кървта доста бързичко, щом минава половин час след прием със сигурност остава нещо в коремчето и в организма.
При някои таблетки действието преминава доста по-бързо, при други т.нар. с удължено освобождаване веществата се задържат по-продължително в организма. Важното е да не повърнеш веднага след прием на хапчетата, защото няма как да се усвоят от организма за толкова кратък период.

Иначе ние с  бебчето сме добре, вече съм адски нетърпелива да идва тази сряда и да ходим на феталната морфология, толкова искам да разбера какъв му е пола. Имам си лек стомашен дискомфорт по отношение на газове, но като цяло за сега съм свежарка.
Относно това повръщане ако повръщаш повече от 5-10 пъти на ден трябва да се консултираш с лекар, в моят случай стигна веднъж до 5 пъти, но само веднъж и наче редовно по веднъж-два пъти на ден си повръщах стабилно и това продължи до началото на 4-ти месец, сега най-много да се случи веднъж в седмицата, което е поносимо.
Уфф, и вече се чудя кога най-после ще усетя някое ритниче (по-скоро пърхащи пеперудки), но тц... ще има още да си чакам...
« Последна редакция: Юли 14, 2013, 10:37:28 am от chattenoire84 »
« Отговор #902 -: Юли 14, 2013, 11:01:20 am »
Здравейте,
Как сте днес момичета?При мен все същото,обратното броене си върви,но бебка още е в хралупата на мама  :D. Коремът вече ми е доста ниско,но други индикации за раждане няма за сега.А на преглед съм чак на 17. 07.Не ззнм дали нещата не се забавят понеже пия и магнерот по три на ден,но доктора каза да не го спирам?Лек ден ви жвлая :D

« Отговор #903 -: Юли 14, 2013, 12:23:17 pm »
Изaбел мaгнезия стопирa контрaкциите, порaди което aко нямa причинa рaждaнето дa не бъде естественно то с влизaнето в деветия   месец се препоръвa дa бъде спрян неговия прием
 Aз поне тaкa знaм :)
Пожелaвaм ти леко рaждaне :)

« Отговор #904 -: Юли 14, 2013, 18:02:36 pm »
-zuzeto-, и аз така си мисля, но доктора каза да ги пия.Мисля утре да му се обадя и да го попитам пак.Аз ще раждам естествено и няма защо да бавя нещата  :D. Така само поддържам страха от раждането.Да идва и дай боже да е всичко наред.Накрая емоциите са много!!!!!!!!!!!!!!!!

« Отговор #905 -: Юли 14, 2013, 20:26:17 pm »
Здравейте и от мен! От 2 дни познати ми казват, че корема ми бил "паднал"...  :? Аз също пия магнезий 3х1 и си мислех, че е невъзможно да родя преди термин, но всички така загадъчно ме оглеждат , намигат и казват, че момента наближава. Как са вашите коремчета мами, които скоро очаквате бебоците?

*
« Отговор #906 -: Юли 15, 2013, 09:47:12 am »
Здравейте и от мен мили коремчета :) Как сте днес? Ние вчера правихме разместване в нашата стая, че трябваше да направим място за кошарката на бебо :) Много хубаво стана, ММ се оправи сам, аз само казвах кое къде искам да е  :lol:
Тесориа и моя корем от няколко дена е много ниско, аз по принцип и ниско нося бебчо, ама пада лека полека. Почнаха ме болки в кръста и таза, не мога да спя от напрежение ниско долу. ММ се майтапи и ми вика, че бебко искал да ме види вече, ама на мен не ми се чува още  :oops: Иначе всичко ми е готово, само чантата за болницата трябва да приготвя  :D
Днес съм на преглед при midwife да видим какво е положението, като се прибера ще пиша :)
Лек, хубав и много усмихнат ден милички  :bighug:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #907 -: Юли 15, 2013, 11:24:37 am »
Здравейте момичета Аз се върнах от преглед всичко си е наред с бебка. Имам си и запис 10 минути. Доктора каза , че утрогестана трябва по принцип да го  пия още 2 седмици , но каза , че като си свърша опаковката и да го спирам и аз му казах , че имам само за днес на обяд и той каза спирай го няма смисъл всичко е наред. Не знам какво да правя вие какъв съвет ще ми дадете?
« Отговор #908 -: Юли 15, 2013, 11:37:15 am »
Здравейте,
Как сте момичета? :D Ние с беба продължаваме да се носим,преди се боях от преждевременно раждане,сега се замислям за преносване.Но каквото стане,все трябва да излезне някога това детенце  :D
malkoto_dqvolche , ще чакаме да пишеш,как е минал прегледа.Стискам палци всичко да е наред  :)

*
« Отговор #909 -: Юли 15, 2013, 11:49:56 am »
vesito90 радвам се ,че всичко е наред.Какъв е този запис и да не разбрахте вече пола на бебчето?
Аз също си пия Утрогестана,на преглед съм на 31.07 и Док ще каже сигурно тогава какво да правя,но щом ти е казал ,че може да го спираш предполагам ,че няма проблем.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #910 -: Юли 15, 2013, 11:58:19 am »
Здравейте и от мен
Веси много рано сте разбрали пола :lol: Утрогестана - аз само вагинално го поставям, постепенно го намалявам, но и аз вече трябва да го спирам :P
Как сте всички? Тук по морето е много приятно на моменти и леко хладно, особено, като реши слънчо да се крие :D

*
« Отговор #911 -: Юли 15, 2013, 12:27:23 pm »
Здравейте момичета, как сте днес?
Ние за сега сме добре, ако изключим, че цялата ръка ми е лилава от тези изследвания. :D Аз наскоро гледах някакви таблици за определяне на пола на детето, но колко са верни не знам. При мен се оказва, че трябва да е момче, а при другата снаха момиче.
А за Утрогестана - и аз го пиех по едно време, но само като получих леко кървене, а сега докторът каза, че няма смисъл да го пия щом всичко е наред. Само, че взех да се притеснявам да не съм настинала, че тези дни не спирам да кихам и носа ми протича. Тук имам едни хомеопатични за хрема и трябва да видя дали стават за бременни, че иначе не знам с какво мога да се лекувам...
« Отговор #912 -: Юли 15, 2013, 12:39:59 pm »
Alike, всички хомеопатични препарати могат да се ползват по-време на бременността.Аз лично в 6 месец лекувах тежка хрема с препаратите-"Осцилококцинум" и "Цинабсин".И от двата съм безкрайно доволна.Дано съм ти полезна.Лек ден на всички :)

*
« Отговор #913 -: Юли 15, 2013, 12:52:54 pm »
Аз вече съм в 11 г.с.,не знам как да си направя лентичката с графиката.Някое момиче беше обяснило как става по-рано,но не мога да го открия.Както и да е.Та аз утрогестана постепенно го намалявах и го спрях още преди седмица.Дори с ММ за пръв път правихме-сещате се.Но не стигнахме до края,защото ме беше шубе да забързаме.Ох, момичета много ме беше страх да не се случи нещо лошо.Защото когато преди доста години можех да забременявам по естествен начин,два пъти след полов акт стигах до спонтанен аборт.Може и да е някакво съвпадение.Слава Богу нищо такова не се случи.Но продължава да си ме е страх и си мисля да не пробвам пак,че не ми се вършат работите на половина.А понякога страшно много ми се иска?....
*
« Отговор #914 -: Юли 15, 2013, 13:06:07 pm »
Привет и от мен.  В събота бях на преглед и доктора ми каза да спра дуфастона, папаверина и аспирин протект-а. Изписа фраксипарин за 15 дни. Та по повод утрогестана - каза да го слагам още две седмици. След две седмици и да мина на ФМ. Жалко, че не можахме да снимаме като хората малкия човек .... то не се спря за миг и да го измерим както трябва. На последък ме мори някаква алергия кихам по никакво време, а нощем се будя със запушен нос. Имам назален спрей, който носих на прегледа да питам, ама на - забравих, и сега съм в   :ask:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #915 -: Юли 15, 2013, 13:45:57 pm »
Здравейте, дами! Как сте днес?

izabel.1985, няма ли да ни зарадваш вече  :D. Твойта мацка май никак не и се излиза.
 Аз да ви се похваля вчера станах отново леля. Снаха ми роди прекрасна принцеска - 3800гр, 52см. Малката е трета дъщеричка на брат ми   :balk_46: 
Малко спам, ако позволите, / дано модераторите не се разсърдят  :oops:/
но съм толкова щастлива и не мога да не почерпя. Малката Валери е седма поред във фамилията, а скоро очаквам и моята малечка да се появи на бял свят. Абе .... женско цартсво.
 Хубав и усмихнат ден на всички.
« Отговор #916 -: Юли 15, 2013, 13:51:02 pm »
avallon, нормално е през нощта да ти е запушен носът. Не знам доколко спреят ще ти помогне, а и сигурно няма да може да го ползваш през цялата бременност.  В началото и мен много ме дразнеше, но сега ми е най-малкият проблем. Свикнах, че ще дишам през устата.   :)

joly, и аз на моменти имах силно желание, даже такива сънища ме връхлитаха, каквито никога не съм имала.  :oops: Но така и не посмях, мъжът ми също и дума не е отварял, колкото и да му беше трудно.

Утрогестанът и аз съм го поставяла вагинално до 12 г.с., през устата го пиех само след кървенето, и то много за кратко.

OPTI, честита ти племенничка.  :)
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #917 -: Юли 15, 2013, 13:51:07 pm »
Честито на щастливата леля  :D Племенник/чка страшно много се обича,напълно те разбирам за радоста,която изпитваш.Нека да е жива и здрава малката кукла и да расте в безгрижно детсво  :swing:
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #918 -: Юли 15, 2013, 13:51:47 pm »
Опти честито  :lol:
По повод на кихането и запушването на носа, това са си все от бременността, мисля че не става въпрос за настинки, освен ако теча не  е сериозен  :jump12:
И аз си кихам и често ми се запушва и носа, че и кръв ми тече от време на време :o
Авалон споко ще го измерите бебчо :P

« Отговор #919 -: Юли 15, 2013, 14:00:46 pm »
Честито и от мен на щастливата леля " OPTI",да ви е жива и здрава новата малка госпожица. :D И в нашата фамилия е така само моми  :D.А що се отнася до моята,май наистина не и се излиза във външния свят.Но сега говорех с доктора и той каза да спирам магнерота и на 17,07, на преглед.А ако закъснее със системи, от което доста се боя.Чета момичета,които споделят ,че доста боли.Ако има от тук присъстващите родили със системи,моля да споделят!!!!!!!!!