Момичета, ще досаждам пак ( като конска муха съм- няма отърване от мен )
имам и друг проблем за който съвсем изключих последните 4 мес. Не намерих такава те а затова тук ще пиша. Незнам дали има и други със същият и ако няма наистина такава тема може да пуснем.
Преди около половин година си напипах бучка на гърдата, по- точно мъжът ми де. Понеже незнаех на какъв лекар да отида и при кой по -точно разбира се посетих гинекола си с надеждата да ме насочи. Човекът понеже и при по горните ми проблеми с неуспешното забременяване вместо да ме прати на специалист по репродуктивни проблеми се прави на разбиращ, същото беше и в случая с гърдата. Не ме насочи към кой да се обърна ми започна и от това да разбира и съответно ме прегледа с опипване и после с ехограф. ( незнам защо не го смених тоя още одавна като смятам че един акушер гинеколог си е акушер гинеколог и едва ли е специалист и по репродуктивни проблеми и по бучки, явно си мисли че всичко разбира) той ми каза че става въпрос за фиброаденом че не е рак а доброкачествен тумор и че трябва веднага да отида при някакъв лекар на който ми даде тел да ме оперирал. Тогава пак паника голяма. Заветното правило на баща ми , че когато става въпрос за рязане се търси второ , трето та дори и повече мнения, та го послушах. По съвет на баба ми отидох при някакъв мамолог уж много добър. Боже господи беше пълно куку. Какви работи прави няма да ви разказвам, защото ще ми се смеете естествено. Избягах с 300 от тоя ненормалник. Той каза също, че е фиброаденом, но като попитах за операция каза оооо може и да не правиш. Аз съответно повторих думите на гинеколога , че. само няма да мине нито с лекарства, само с операция и то веднага., но той отговори , че не била задължителна операцията, но било хубаво за да не станело лошо. Последва търсенето на следващ лекар и то не изперкал. Той също заключи фиброаденом като никакви изследвания нямаше само на напипване. Обясни ми , че не се лекува с лекарства и няма да мине само, само операция, вече аз да преценявам кога. Каза че можело много време да мине до като се реша, но в случая че работим за бебе трябвало да се маха за да нямам проблеми. Каза че в най- лошия случай като забременея от повишаването на хормоните щяло да се възпали и да боли и ща не ща ще дойда за операция.
Та има ли други сблъска ли с този проблем и какво правихте, не съм много запозната по въпроса и ще ми е от помощ информация?