Здравейте, момичета!
Взех резултатите от Плевен - 100 % балансирана реципрочна транслокация между 7 и 11 хромозома. На този етап шансовете ми при следваща бременност да е неуспешна са повече от 40 %, но важното е, че не са 100:) Хубавото е, че ако стигна до 16 седмица, шансовете детето да е увредено са по - малки от 3 %:)
Проф. Кременски оказва пълно съдействие. В понеделник се връща от чужбина и каза, че ще изисква оригиналните препарати ( каквото и да значи това) и че ако се наложи ще ми направят при тях 3 - ти анализ за тяхна сметка. Личното му мнение на този етап е, че резултатите от Плевен са меродавни.
Готов е да ме подкрепи в "борбата ми" срещу лабораторията на 4 етаж. По принцип нямам намерение да стигам до съд, но искам да се разпространи некоректността на тази лаборатория за да може хора, които са си правили изследванията да ги повторят и да разберат истинското си състояние. В крайна сметка някой ден и нашите деца могат да попаднат в техните некомпетентни ръце! Дори и да говорим за артифакти и наистина да е станало грешка, аз имам други хромозоми, където както се изрази доц. от Плевен "Ако извикам моите студенти, те веднага ще видят размяната на рамената!".
Иначе Кременски ми препоръча също да се консултирам с Въжарова, но аз не виждам особен смисъл на този етап, освен ако няма трети резултати. Когато отидох да си получавам тези от Плевен, благодарение на вас и информацията в интернет, това което ми казаха вече го знаех на 97 %:)
Ще пиша когато имам нова информация:)