Здравейте на всички!
Не можах да намеря тема свързана с хромозомните проблеми при жената за това пиша тук. От известно време следя темата, но чаках нещата при мен да започнат да се избистрят за да има смисъл до някъде това което ще изложа тук.
Имам 3 спонтанни аборта. След втория пусках имунологични изследвания - оказа се ,че имам тромбофилия ( според майчин дом - София, такава форма, която не се нуждае от лечение), отклонение на NK Клетките, TSH над 2 и ниски стойности на витамин D. За третата ми бременност всичко беше вкарано в нормите след консултация с доц. Конова в Плевен.
След като направих и 3 аборт - и трите са във 2 месец - реших да пусна генетични изследвания в София - майчин дом - от доц. Савов бях пренасочена към лабораторията по ендокринология на 4 етаж. Месец по - късно излязоха резултатите - при партньора ми нормални при мен -
Кариотип: 46, XX-82% 46, XX del X(q25.28)18%
По случайност в същият период бях на консултация при доц. Конова, след като тя видя изследването изрази някакво съмнение и реши да се консултира с нейният Генетик - д-р Ковачева от Плевен. Беше ми препоръчано да повторя изследването в Плевен. Имаше момент, в който се чудех дали да го направя докато един ден в bgmama се появи майка, чиято дъщеря има същият резултат като моя от същата лаборатория с 3 седмици разлика в правенето на изследването. Момичетата от форума изразиха мнение, че това е невъзможно и двете се насочихме към други генетици и лаборатории за мнение. И двете повторихме изследването. При нея резултата излезе чист без никакви увреждания.
При мен обаче не е така - оказа се, че хромозомата която в Майчин Дом изкараха увредена си е напълно нормална, но за сметка на това имам пълна балансирана транслокация на хромозома 7,11 или нещо подобно беше. Другата седмица ще имам резултатите в ръцете си и ще знам повече.
Момичета ако някой си е пускам изследвания на 4 етаж в Майчин Дом задължително ги повторете!!!!Аз ще предприема необходимите мерки спрямо тях, когато му дойде времето!
Аз лично смятам да потретя изследването, за да видя къде точно ще излезе един и същи резултата - вече не вярвам на нито една лаборатория в БЪлгария и смятам да го потретя в Истанбул - Джон Хопкинс.
Не знам кой от двата резултата е по - добър за мен, но знаете ли някой, който е с пълна балансирана транслокация и да има родено живо и здраво дете?
Аз съм на 32, напълно здрава и нормална, без никакви увреждания и не знам по кой път да хвана и какво да правя