Написах това,защото бях под под такава емоция,след това исках да го коригирам,но видях че и двата поста са останали както и да е,няма голямо значение.Да така е Марси всеки има право да вярва в различни неща,това е сложна тема и аз се извинявам,че я намесих тук.
Не знам твоята история и през какво си минала и минаваш,дано в крайна сметка да изгрее слънце във вашата задънена улица,а може би вече сте намерили някакво решение или ако не сте изкренно ви желая скоро да го намерите.
Тук в БГ рядко се намира случай като моя за жалост и това ме кара да мисля,че няма надежда за тези с балансирана транслокация,но искам нещо да споделя,което може би ще е интересно за някои тук.Вчера се натъкнах на някакъв чуждестранен форум където си пишат жени с балансирана транслокация и останах изумена!Както не намирах тук такива случаи много,много и изведнъж намерих към 50,изпрочетах всички страници в този форум(имаше опцията превод).Там доста жени от тях имат деца!Някои от тях имат и увредени деца:(,но това е защото не са си направили т.нар.дородова(пренатална)диагностика в 16 г.с.и са родили такива деца,като някои от тях са починали няколко дни след раждането.Съжалявам,че го казвам тук не искам да натъжа някой с това,целта ми не е това,просто го споделям.Искам да кажа като цяло,че се стига и до там,за разлика от моите горчиви опити за бременност,които висчки приключват по горе долу едно и също време,това е което не мога да си обясня.От всички постове които прочетах в този форум никаде не видях някоя жена да е имала толкова много аборти като мен!Дори както казах много от тях имат здрави деца,на 2-ри,3-ти опит,някои дори си имат по 2-е и сега са бременни и за 3-то,но са в начална седмица!!!И се питам как така при тях се получава или явно аз съм големия карък или има и няккава друга причина при мен,освен тази!Там се говори и за ин витро+ПИД и явно там където и да е това знаят как да го направят.По напред в тази тема бях споделила разочароващия си опит и от ПИД,който направих миналото лято и сега съм много изумена като сръвнявам с някои факти с там и тук как го правят,като например тук не можеше да даде резултат до 5-ти ден,трябваше да се чка до 6-ти,смисъл ембрионите трябваше да издържат 6 дни в изкуствена среда,за да изчакаме резултата от ПИД,а там ги връщат на 5-ти!И също така и замръзяват,а тук и това не може,защото вече било много късно!Да в моя случай нямаше и налични нормални други ембриони за замръзяване,но и да имаше вече било късно,ами да късно е след като явно нещо не правят както трябва!И като си представи човек,че все пак става дума за най-големия ин витро център в БГ!!!Както и да е аз съм се отказала от ин витрото,то дори не се стигна и до бременност тогава,мисля че ин витро с ПИД не си струва да се прави тук.В този форум има жена която споделя за своя случай-правила е ПИД и резултата е 2-а близнака момчета напълно здрави деца дори ги е снимала и + това има и още 4 замръзени ембриона!Това е,което ме очуди.Е това е,което мога да споделя дано да вдъхна надежда на някой макар че трудно си вдъхвам на самата себе си.