Илиана, хич да не ти става мъчно, минах я аз тази фаза. Който си мисли, че може да отглежда по-добре моето дете - моля, да заповяда. Понякога, когато ей такива многознайници като твоите комшии, за пръв път видят дъщеря ми в действие и облещят еййййй такива очи и ми казват - ауууу, ама тя е много ината, как издържаш???, честно ти казвам, душевен оргазъм получавам. С кеф ги забивам като пирон в кисело мляко и мазно, мазно казвам - еее, ми аз като ви обяснявах, вие не вярвахте и ме гледахте укорително, ето ви я - ако искате се пробвайте по-добре от мен да се справите. Ни вопъл, ни стон повече, навежда се смутено глава и не смеят да ме погледнат
Толкоз за даващите акъл. Собствената ми майка не ми вярваше, за свеки да не говорим, в погледа им виждах, че ме мислят за лигла, която преувеличава и не може да си изтрае собственото дете. Докато не станаха не просто свидетели, а направо жертви на поведението й ...... вече ми вярват, а майка ми понякога реве и се вайка, че е далече и не може да ми помага. Мдаам.
Като те чета, все едно аз пиша. Повечето дни със сттаването започва панаира, казвам ти, след 2 години гърч, не спане, истерии и тръшкане, сега ме спасява само работата. По едно време вече тръгнах по лекари, щото си мислех, че нещо не ми е наред, не може толкова да съм нервна. Притеснявам се за здравето си съвсем сериозно, особено за нервите си. Все пак скоро ще навърша само 31, къде е тя още, не искам отсега да съм една невротизирана лелка. Сестра ми беше такова дете /по-малка е от мен с 4 години/ и знам какво направи това, в комбинация с друг вид стрес, на майка ми. На 33 беше с разбита нервна система и 1 година на лечение с лексотан. Като гледам, нататък съм се запътила и аз и хич не ми харесва, та гледам да взема всякакви мерки.
Вече всякакви мнения, акъли, наклони и прочее от хора, които идея нямат какво е да отглеждаш такова дете, какъв стрес е това ежеминутно, директно ги режа и поставям на място. Затова и напоследък реагирам малко остро, защото наистина ми писна все да търся вината в себе си и да се чудя откъде да си изчекна нов подход, още колко да изнасилвам психиката и нервите си, само и само мир да има. Ми стига вече, викам. Вината не е в мен и аз нямаше да съм нервна, ако детето ми беше кротко и сговорчиво, убедена съм. Защото знам каква е атмосферата, в редките случаи, когато дъщеря ми реши, че ще е добра и разбрана - рай! Никой не е нервен, никой не вика, всичко е прекрасно. Жалко, че трае твърде кратко, я има час-два, я не. И това не всеки ден, да не помислите, че всеки ден има такива моменти
Искам да кажа едно огромно благодаря на Jbrul, за двата й поста, напълно изразяват моята позиция по въпроса, но за жалост, нямам нейното дар-слово. Благодаря ти, че го каза, по твоя уникален начин! Аз също смятам, че за тези неща трябва да се говори и трябва да се знае, особенно в този форум, да, точно така, особено тук, където всички си мислим, че майчинството е нещо идеално, безметежно щастие и идилия. Не, за жалост, не е само това.