Изгубени в превода...... наистина. Много е подходящо за случая
Така е.
Тази тема съществува, за да се обсъждат в нея някакъв вид проблеми, които доста от нас срещат при отглеждането на децата си. И като се пише по същество - логично се коментира какво, как и защо е проблем в нашето битие на родители. Теми, в които да си похвалим гарджетата и да изразим благодарността и щастието от това, че ги имаме си има специални. И "галерията" и "бисерите" и "месечната тема" и в общи линии - това можем да го направим, в почти всяка тема в подфорума за родители. Можем естествено да го направим и в тази тема тук. Просто тук - най-малко "се вързва" и звучи аха-аха като оправдание и извинение, че родителството не е само цветя и рози. Ми да - не е. Не мисля, че има някой, който си е мислил сериозно, че ще бъде.
Лично за мен - не е особено ясно, защо трябва постоянно да уверявам околните колко съм щастлива да бъда майка, колко си обичам детето и колко се радвам, че го имам обаче. Това за мен е "по подразбиране", особено в този сайт и никога не ми е минало през ум, че кой да е родител, споделил какъвто и да било проблем свързан с детето си - не е благодарен и щастлив да го има.
Мине се не мине обаче, ей така както си обсъждаме неспане, тръшкане, неядене и каквото и да било там свързано с децата, което ни създава затруднения с тях - мине някой да каже как той се чувства безкрайно благодарен и щастлив, че има дете. Няма лошо по принцип, само дето на фона на разговор, в който други потребители обсъждат проблеми с децата си, а не пишат "хвалебствени оди за родителството" - излиза, че те едва ли не не се радват на децата си и не са щастливи да ги имат. Щом си позволяваш от нещо да се оплачеш, да кажеш, че ти тежи и те затруднява с детето - нещо "не си по реда си" значи като родител.
Добрите, щастливи и благодарни родители - никога не се оплакват, тях нищо не ги затруднява в отглеждането на децата им, те умират от удоволствие да не спят, да нямат личен живот и да гледат истерии и тръшканици по няколко пъти в денонощие и така с години. Другите - явно съжаляват, че са станали родители и имат деца...мдааа така ще да е.
За да не стават повече "недоразумения" и "загуби в превода" по този въпрос, имам следното предложение. Който тепърва ще споделя в тази тема за някакъв проблем, който има с отрочето, преди да говори по същество, непременно да започва с: "Безкрайно съм благодарна, че съм майка. Детето ме кара да се чувствам завършена и на този свят - за мен няма нищо по-важно от него. Независимо какви трудности ми създава и за какво - аз го обожавам и ще изтърпя всичко, което се наложи и за секунда няма да се чувствам по-малко щастлива от това, че имах щастието да стана майка..." Може да е "свободен текст" разбира се, важното е да е в този смисъл, за да не възникват съмнения, че не се радвате на децата си достатъчно.
Едва след това - карайте по същество и си споделяйте дертовете...