Jbrul, колкото и да обясняваш, душа, не могат да те разберат хора, които не са минавали и не минават през това ежедневно, години наред. Аз те разбирам, знаеш
Споделям напълно написаното от теб, отнася се изцяло и за мен това. Само дето ти си още по-прецакана, защото си сама
Аз поне имам "помощник", та си делим гърча.
Последните 2 седмици Габриела вече спи в стаята си, НО баща й спи при нея на допълнително легло. По негово желание, че много се отвивала, пък още е болна. Не ще нещо да се прежалим известно време да ставаме по n-пъти на нощ, за да успокояваме и връщаме в леглото, докато свикне, че ще е сама в стаята си. Аз съм готова да го направя, но той явно не. Като е така - да опъва той, аз бях дотук с ежевечерните циркове и липсата на здрав, непрекъснат и пълноценен сън. 3 години считам са достатъчно.
Когато спи при нас, макар и в кошарата си, няма читав сън за мен. Както се досещате, кошарата е долепена до спалнята, а аз спя от нейната страна. Е то е швъкане, чекнене, тракане в тази кошара, примрънкване, чоплене по очите и веждите ми /разказвала съм, че има този брутален навик в просъница да търси някого и да го чопли точно по тези части, особено настъпателно и грубо, което всъщност е основния проблем да е трудно да я отделим/, аз постоянно се събуждам, завивам, намествам. Изморих се вече, не издържам, това е всяка божа нощ, откакто се е родила. Напоследък се чувствам ужасно уморена, както физически, така и психически. Предполагам, че и последното ми боледуване/бронхит на крак и на работа
/ допринася. Получавам сърцебиене, гадене, вие ми се свят, постоянно ми се спи, цялото тяло ме боли, изобщо се чувствам ужасно, нямам сили за нищо. Добре че поне спя сама в спалнята, та съня ми е що-годе здрав тези дни. Но усещам, че съм на предела на силите си вече. Хич не ми дреме за капризите и инатите й вече, до гуша ми дойде. Това нито е нормално, нито е редно и какви са модите и педагогическите мнения по въпроса хич не ме интересува. Трябва някак да оцелеем, та методите ако трябва ще станат хард.
Явно при моето дете действа само натиска, викането, наказването и пляскането по дупето. Само когато стигнем дотам, разбира се, след напоителни обяснения, молби, ултиматуми и т.н. методи преди това, само тогава за секунди буквално настъпва мир и разбирателство между нас. Тя става едно ангелче неземно, усмихнато и мило, чак се чудя дали не съм халюцинирала допреди 30 секунди, че истерясва. След това започваме отново да обясняваме и казваме че така не се прави, че е лошо, невъзпитано, че става зле за нея и т.н. Тя се извинява, обещава, че повече няма да прави така и толкоз....до следващия път, разбира се. Но, виждам, че напоследък все повече хваща декиш и като че ли има ефект от цялата работа, колкото и да не е педагогично и политически коректно
Само с благите обяснения и молби ефект нямаше никакъв. Та така, може и да съм истерична, зла, лоша майка, не ми дреме. Важно ми е да съм с акъла си, за да мога все пак да си отгледам детето
И категорично не смятам да оставям нещата така, защото именно така се прецаках, като ги оставих, само и само да заспива. Така си го втъкнах, че чак ме е яд на мене си, че не бях по-настоятелна и хладнокръвна.