0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Образувание
« -: Април 13, 2013, 15:20:45 pm »
Здравейте,
открих си малко образувание отстрани на шийката на матката, което преди нямаше. Мъничко е и като че ли леко остричко. Ще отида на лекар, но съм много притеснена и мисля какви ли не глупости. Моля ви дайте някакви съвети, какво може да е.
Само да отбележа, не съм била на лекар от ноември 2012. Правих си микробиология, цитонамазка. Всичко беше наред. На микробиологията няма нищо, а цитонамзката 1-ва група. Преди близо година съм мазана три пъти със Солфажин, заради появили се по- повърхността капиляри. Ранички не съм имала.

*
Re: Образувание
« Отговор #1 -: Април 13, 2013, 15:26:17 pm »
Не се плаши и не мисли глупости а отиди на лекар, задължитлено си направи тест  за ЧПВ , и цитонамазка с колпоскопия , незнам може би си имала малка брадавичка който пък съм чувала че също се причиняват от ЧПВ. Мазането със Солкожин не е ефекетвино , и се препоръчва задължиетлан колпоскопия и евентуална биопсия ако има нещо съмнително и според мен смени лекаря  :)
Re: Образувание
« Отговор #2 -: Април 13, 2013, 15:28:49 pm »
Не, лечението със Солфажин, беше преди година по - друг повод.
Казвам, че последно съм била преди 5 месеца на лекар и всичко е било, ок. А това малко нещо го нямаше преди.
*
Re: Образувание
« Отговор #3 -: Април 13, 2013, 16:40:08 pm »
Би трябвало лекарят да ти е обяснил какво е , защото така само може да се гадае. поред мен може би става дума за брадавички , но лекарското мнение е задължително както и ако наистинап се окажта такива то задължително ти трябва и колпоскопия, или с 2 думи може да е всичко , така че пии когато те види лекар  :)