Ния, честито и от мен!
Като стана въпрос за пенсионери и грижа за инвалиди .Няма вид обществен транспорт или учреждение което да не осигурява достъп за тях.В метрото кога се качи сляп пътник с куче водач го придружава служител до изхода.Ако ще прави смяна по станцията уведомяват колегите си за да го изчакат и да му помогнат.
Метрото е болна тема за мен (надявам се нямате против да се включа, живея в Лондон от 5 години), откакто имам дете... Много от централните станции не са снабдени с асансьор и е кошмар придвижването с количка. А пътуването по време на тн. час пик е ужасно - тълпи хора, малко от които обръщат внимание на количката, а камо ли на корема
Като цяло англичаните (и живущите в Лондон) са наистина културни, но сякаш забравят добрите маниери в метрото...
За НЗК мога да споделя и позитивни и негативни впечатления. От добрата страна, първата бременност я изкарах с НЗК (макар самото инвитро да бе на частно, но застраховката ми го пое, бях чувала прекалено негативни коментари за НЗК), въпреки, че според мен това се дължи по-скоро на добрия избор на болница. Мои познати бяха готови да платят 20 хиляди паунда за аналогично раждане на частно, само и само да не са с НЗК.
Същото е и с личния лекар. Моята лекарка е добра, като цяло, но базата й не е. Ще дам конкретен пример. В градината на Емма имаше конюктивит, който прекарахме и ние. Капките, които лекарката предписа не помагаха, една вечер вдигна 40+ и отидохме в частна клиника в която й взеха проба от окото, която даде резултат бактериална инфекция. На другия ден отидох при личната да я прегледа, тя също взе проба от окото, която се оказа нормална?! С две думи, може докторът да е добър и да знае какво да направи, но когато базата не е на ниво, как да отреагира правилно...?