0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #60 -: Април 22, 2013, 21:16:34 pm »
Боби, съвсем за друго става въпрос :) Естествено, че има специфични въпроси, но масово не са такива :)
В тази тема никой няма за цел да спори, ако не си забелязала. Изказването на мнение не е спор ;)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #61 -: Април 22, 2013, 21:57:55 pm »
П.П. Апропо, сопола у вас и сопола у нас не са един и същи сопол. У вас се причинява от бактерии, пък почти по целият свят е предимно от вируси ;-) та затова и различното отношение... не ми се започва обаче спор на тази тема. затова е в п.п.-то
Въпросът не е че е вирусно- вирусно е.
Въпросът е, какво става щом нещата са без подобрение след 7-10 дена?... и тук Вие отговор нямате.
И/или, когато към това се добавят прекрасните "екстри".
Или не сме съгласни с 7-10 дена- може вирусно да е 5 месеца  8O... може. "Наслагвали" се вирусите, един след друг. Може и това... . Може.  :wink:

Там е въпроса.

Да оставиш едно дете с хрема 5 месеца е просто. Както чета, и слушам, и виждам.
Нямам отговор, но и  никой няма отговор на това явление, понеже вирус нямате как да лекувате. Всеки знае, че в тази възраст, особено като тръгнат по градини и започва с хремите. Тя не е една хрема 5 месеца, то обикновено е хрема, след хрема след хрема, всяка по седмица, ама в крайна сметка детето е все със сополи.
А и какво правите с някой като голямата ми дъщеря, на който са му направени всички изледвания , давани са лекарства, то не бяха антихистмаини, антибиотици, стероиди, каквото се сетите. Само тежки антихистамини от дрогиращите помагаха. Ми който иска да си дрогира детето, на мен алерголога ми каза, че прекалена употреба на това е вредна за мозъка и аз а оставих. И точно както ми казваха всички тук, отмина този период, детето сега е забравило какво беше това хрема. Дали е било докато имунитет си гради или нещо друго не знам, но знам че съвременната медицина не притежава нищо,  с което да се справи с това, което тя имаше и колкото и да лекуват, докато не от мине ефект няма. Не е като да сме я оставили без да направим всичко възможно, което е известно на медицината.  Всички неща сме пробвали, включително и всичко, което вие препоръчвате тук по форумите. Нищо не действаше. Е, можеше да си е постоянно дрогирана, че да мога да кажа, че е без сополи , но това не е лечение на проблема, а замазване на сиптомите. За мен честно казано е вършене на дейност за успокоение на майката,че прави нещо,без оглед на това прави ли нещо реално. Пък аз не съм от тези майки, който имат нужда да правят нещо, независимо дали има ефкет.Понякога човек трябва да различи дали има смисъл да прави нещо или е по-добре да приеме, че не винаги е способен да промени нещата ( освен ако не е с цената на нещо друго).
Явно си е до имунна исстема, защото сега малката ми дъщеря не е така. Не ги разделям за нищо никога, дори и като са болни, защото е безсмислено те жвиеят под един покрив, докато го видя аз вируса, те вече са го хванали. Дори чашите си разменят дори и като са болни.  Обаче голямата влезна в болница с РСВ,а малката имаше една вечер 37.7 и падна и не разбрахме, че е имала нещо. Та то си е до организъм - един и същ вирус прави различни неща на различни деца.

*
« Отговор #62 -: Април 22, 2013, 22:00:29 pm »
tan, извини ме, но  аз ще ти го кажа директно - обсебила си доктора с въпросите си. Като ти цъкна на името и отида на това, което си публикувала са страници и страници и страници само за едно и също нещо. И после следват страници и страници само с медицински въпроси.  Имаш 28 страници с публикации с медицински въпроси предимно към доктор Бърди. Докторът не е тук за частен лекар. Ти за друго не го ползваш този форум.  550 съобщения са само за това. Не виждам нищо за проблемно забременяване, въобще нищо не виждам друго, освен това. Ми не знам, ти ми кажи дали това не е мъъъничко прекалено?

Не мислех да пиша повече тук, но тъй като е насочено лично към мен ще отговоря. Да Bobbie, правилно си забелязала, не съм писала нито в "Проблемно забременяване", нито някъде другаде. Момичетата тук са обединени от една обща борба, от една обща кауза. Аз не съм имала подобни проблеми, не мога нищо да кажа, нито да помогна, нито да споделя нещо.  Намерих форум "Зачание" заради и чрез д-р Birdie, а не д-р Birdie чрез форум "Зачатие". И да, такава истината - влизала съм във форума само в този раздел, просто по другите раздели не мога да кажа нищо. Не искам нито да се оправдавам, нито да давам обяснение. Д-р Birdie, ако искате може да изтрието поста ми. Няма да пиша повече тук и да развалям темичката. Не мисля, че е създадена за това.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #63 -: Април 22, 2013, 23:17:26 pm »
Не мислех да пиша повече тук, но тъй като е насочено лично към мен ще отговоря. Да Bobbie, правилно си забелязала, не съм писала нито в "Проблемно забременяване", нито някъде другаде. Момичетата тук са обединени от една обща борба, от една обща кауза. Аз не съм имала подобни проблеми, не мога нищо да кажа, нито да помогна, нито да споделя нещо.  Намерих форум "Зачание" заради и чрез д-р Birdie, а не д-р Birdie чрез форум "Зачатие". И да, такава истината - влизала съм във форума само в този раздел, просто по другите раздели не мога да кажа нищо. Не искам нито да се оправдавам, нито да давам обяснение. Д-р Birdie, ако искате може да изтрието поста ми. Няма да пиша повече тук и да развалям темичката. Не мисля, че е създадена за това.
Няма нужда от драми, просто ти казвам, че с обема информация, с която  заливаш д-р Бърди, той трябва да е личен лекар само и единствено на теб.  Никой не ти е казал защо пишеш по принцип и да спреш да пишеш.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #64 -: Април 23, 2013, 12:30:30 pm »
Преди много, много време, в далечната Бг "галактика" на медицинските "чудеса... .

Преди доста години, като млад лекар, станах свидетел на следното…
 Сутрин, след традиционното кафе, всеки си отива да си гледа болните и оправя бумащината, когато чувам викове в коридора.

[ Малко отклонение- ПАНИКАТА е второто име на Бг Педиатрия. Никога и никъде не съм виждал подобен по тип паника. На Бг почва, и в Бг среда, тя е особено съчетание на паника със силна мелодраматичност, изстрелвани фрази на вятъра, обвинения, подмятания и "намеци". Паниката в Бг Педиатрични отделение е винаги плод на ниска квалификация и/или безпомощност нещата да се доведат до успешен край-или поради липса на диагностични средства (тоест, не знаят какво му е на детето, и нямат идея какви Дг средства са нужни за да го узнаят, или такива Дг средства ИЗОБЩО в Бг няма), или поради груби грешки в хода на нещата ( завършващи с типично "оплитане" както пиле в кълчища). ]

Та чувам викове в коридора, и гледам трескаво да носят дете на носилка ( мисля 3-4 годишно). Пренасят детето в Интензивно отделение, поставят на легло. Детето имаше типично затруднено дишане ( диспнея). Повярвайте ми или-не, следват 3-4 часа на невероятна паника и "тичане", и мятане като "на умряло" БЕЗ обаче резултат- ЗАЩО детето има затруднено дишане. Междувпрочем, с всеки изминал час, детето се влошава пред очите на театралната трупа.Тъжна картинка, стресова и за Д-р Бърди, гледащ от вратата, и не можещ с нищо да помогне, поради изключително бедната си професионална Педиатрична подготовка ( предизвикващо вътрешно срам и гняв).

За щастие детето се спаси, щом се намери колега, който направи бронхоскопия (след подсказване от колега пулмолог да се направи спешна бронхоскопия). Та се установи че, УНГ/ Хирург (?) не помня вече, по време на операция за сливици/трета сливица е напълнил дробчетата на детето и дихателните му пътища с "продукти" от отстраняваните сливици. Просто като причина, срамно като паника и тичане… .

Както се видя и след години- деца в Бг продължават да страдат ( и си отиват) от тези гафове със тонзилектомиите.
« Последна редакция: Април 23, 2013, 12:46:14 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #65 -: Април 23, 2013, 12:51:55 pm »
Няма нужда от драми, просто ти казвам, че с обема информация, с която  заливаш д-р Бърди, той трябва да е личен лекар само и единствено на теб.  Никой не ти е казал защо пишеш по принцип и да спреш да пишеш.

Оценявам директността Ви, но мисля сте малко ...хм... как да кажа... прекалено директни.
Да го кажа аз с дидактична цел,за да не слагаме Коларгол/даваме Ентерол- разбирам го.
Но иначе е малко дискомфортно.

Аз я разбирам, но не мога да и помогна поради липса на пряк поглед. И не искам да рискувам с глупави съвети, в случая.
Тя страда, и по други причини. За съжаление- и там не мога да помогна.
Всички си имаме кусури.
Мисля че, от Америка сте усвоили една "твърдост", която малко граничи с нечувствителност към околния... простете ако греша. Не е лично... :)
« Последна редакция: Април 23, 2013, 13:44:20 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #66 -: Април 23, 2013, 16:33:47 pm »
Мисля че, от Америка сте усвоили една "твърдост", която малко граничи с нечувствителност към околния... простете ако греша. Не е лично... :)
Хе хе, в кръвта си ми е докторе. В Америка го oмекотих, ама понякога при подобни случаи ми се връща :-). Манталитет нашенски е това да казваме директно :-)
« Последна редакция: Април 23, 2013, 18:22:56 pm от Bobbie »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #67 -: Април 23, 2013, 18:05:01 pm »
Епидемия от Морбили ( рубеола) в Уелс.
Който не ваксинира... сега се ваксинира, по спешност.
МПР е една от ваксините, срещу които имаше най-бясна съпротива в УК. На ваксината се преписваха грехове от "аутизъм" до вина за честа заболеваемост.
Последиците на глупостта се плащат сега- никога не е късно да станеш за резил... .

http://www.guardian.co.uk/society/2013/apr/23/measles-outbreak-new-cases-week
« Последна редакция: Април 23, 2013, 18:07:37 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #68 -: Април 23, 2013, 18:24:46 pm »
Аз мислех, че морбилито е като варицелата и се кара  леко. Сега скоро четох, че имало смъртни случаи. Аз знам, че съм я карала като дете, но не знаех, че е опасна.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #69 -: Април 23, 2013, 18:29:08 pm »
Всеки път като прочета нещо такова, ми идва да пребия първият срещнат антиваксинист с права лопата...
С техният аутизъм и "естествено" придобит имунитет именно такова нещо могат да предизвикат - епидемии  :x
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #70 -: Април 24, 2013, 13:51:46 pm »
Цитат
Преди много, много време, в далечната Бг "галактика" на медицинските "чудеса... .

Преди доста години, като млад лекар, станах свидетел на следното…
 Сутрин, след традиционното кафе, всеки си отива да си гледа болните и оправя бумащината, когато чувам викове в коридора.

[ Малко отклонение- ПАНИКАТА е второто име на Бг Педиатрия. Никога и никъде не съм виждал подобен по тип паника. На Бг почва, и в Бг среда, тя е особено съчетание на паника със силна мелодраматичност, изстрелвани фрази на вятъра, обвинения, подмятания и "намеци". Паниката в Бг Педиатрични отделение е винаги плод на ниска квалификация и/или безпомощност нещата да се доведат до успешен край-или поради липса на диагностични средства (тоест, не знаят какво му е на детето, и нямат идея какви Дг средства са нужни за да го узнаят, или такива Дг средства ИЗОБЩО в Бг няма), или поради груби грешки в хода на нещата ( завършващи с типично "оплитане" както пиле в кълчища). ]

Та чувам викове в коридора, и гледам трескаво да носят дете на носилка ( мисля 3-4 годишно). Пренасят детето в Интензивно отделение, поставят на легло. Детето имаше типично затруднено дишане ( диспнея). Повярвайте ми или-не, следват 3-4 часа на невероятна паника и "тичане", и мятане като "на умряло" БЕЗ обаче резултат- ЗАЩО детето има затруднено дишане. Междувпрочем, с всеки изминал час, детето се влошава пред очите на театралната трупа.Тъжна картинка, стресова и за Д-р Бърди, гледащ от вратата, и не можещ с нищо да помогне, поради изключително бедната си професионална Педиатрична подготовка ( предизвикващо вътрешно срам и гняв).

За щастие детето се спаси, щом се намери колега, който направи бронхоскопия (след подсказване от колега пулмолог да се направи спешна бронхоскопия). Та се установи че, УНГ/ Хирург (?) не помня вече, по време на операция за сливици/трета сливица е напълнил дробчетата на детето и дихателните му пътища с "продукти" от отстраняваните сливици. Просто като причина, срамно като паника и тичане… .

Както се видя и след години- деца в Бг продължават да страдат ( и си отиват) от тези гафове със тонзилектомиите.

за огромно съжаление още е така,
това е причината поради която  искам да напусна нашата мила родина,за себе си не го направих,нооо сега заради децата при първа възможност ще го направя
*

Birdie

• 11040
« Отговор #71 -: Април 24, 2013, 13:55:31 pm »
Елена Б е "прогонена"?? Защо това? не го знаех... истина ли е?
Ако това е истина, бих помолил да се възстанови правото и да пише в моите теми тук! за другите теми - не знам, и не съм в течение... .
Харесвах нейния образован и приятен стил... .
По човешки- моля да ми обясните... .
« Последна редакция: Април 24, 2013, 13:57:38 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

бина

• 845
« Отговор #72 -: Април 24, 2013, 14:01:48 pm »
Да Докторе така е Модераторите така са решили, и аз останах много учудена,но Jam ми обясни,че  Елена В е наложена забрана за достъп до форума заради системно нарушаване на правилата.

Не знам какво точно се е случило,но лично на мен ми липсва

И аз искам да се върне и да пише,но заради мен едва ли ще я върнат правата,но заради вас дано го направят
« Последна редакция: Април 24, 2013, 14:05:41 pm от бина »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #73 -: Април 24, 2013, 14:16:13 pm »
Да Докторе така е Модераторите така са решили, и аз останах много учудена,но Jam ми обясни,че  Елена В е наложена забрана за достъп до форума заради системно нарушаване на правилата.

Не знам какво точно се е случило,но лично на мен ми липсва

И аз искам да се върне и да пише,но заради мен едва ли ще я върнат правата,но заради вас дано го направят

Моля, да и се разреши достъп до темата, съответсваща на възрастта на детето и, и до "Оценка на Моториката".
Какво друго да кажа... ако и в тези две теми нещо притеснява... не обичам Забраните... .
Не мога да налагам моето мнение, но що се отнася до тези две теми, и аз имам възможност да отстранявам нежелани неща, та така- аз да поема отговорности... .
Какво друго да кажа? хм... .

Ако се отнася до различни мнения, МОЛЯ да има търпимост.
И аз съм писал многократно остро, и не винаги "дискретно".
Но това е чара на човешките взаимоотношения... колко е сиво ако всички сме еднакви... .
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #74 -: Април 24, 2013, 14:16:43 pm »
Бина, честно казано, аз очаквах, че след като ти обясних персонално защо "прогонихме" Еlena B, ще махнеш този въпрос от подписа си, който малко ми навява на апел към гадните диктатори и цензори...

би било етично, някак.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #75 -: Април 24, 2013, 14:22:11 pm »
Бина, честно казано, аз очаквах, че след като ти обясних персонално защо "прогонихме" Еlena B, ще махнеш този въпрос от подписа си, който малко ми навява на апел към гадните диктатори и цензори...

би било етично, някак.

Джам, разбирам усилията Ви да се запазва обществения мир и порядки.
Не Ви смятам за "цербери", нито смятам че сте прекалено строги.
Нищо подобно.

Но от конкретното лице АЗ лично нямам НИКАКВИ оплаквания тук.
РАДВАМ СЕ на обилие от мнения! остри мълнии и разгорещени спорове с "епитети" понякога. Хора сме.
Оставям преценката на Вас, но аз се радвах да я чета. Както се радвам да чета и Боби-то с нейния малко полицейски начин на "директно набиване на канчета".  :wink:

Та така... .
Sir Alec Guinness
*

бина

• 845
« Отговор #76 -: Април 24, 2013, 14:28:54 pm »
jam,честно казано бях забравила за въпроса,но по тона ти мисля,че съм те обидила с това.

Цитат
който малко ми навява на апел към гадните диктатори и цензори...
,
от няколко години със във форума и сигурно си забелязала,че не съм конфликтна личност и последното което искам е спорове и апели.Ще си махна въпроса и извинявай ако съм те обидила нещо,но все пак не виждам нищо лошо да се знае защо я няма Елена.

« Последна редакция: Април 24, 2013, 14:43:28 pm от бина »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #77 -: Април 24, 2013, 15:45:14 pm »
jam,честно казано бях забравила за въпроса,но по тона ти мисля,че съм те обидила с това.

Цитат
който малко ми навява на апел към гадните диктатори и цензори...
,
от няколко години със във форума и сигурно си забелязала,че не съм конфликтна личност и последното което искам е спорове и апели.Ще си махна въпроса и извинявай ако съм те обидила нещо,но все пак не виждам нищо лошо да се знае защо я няма Елена.
Всички сте Добре дошли в тези теми.
Не отговарям ( понякога), не защото "не искам", а защото преценявам че, няма какво да кажа.
Но чета всичко... .
« Последна редакция: Април 25, 2013, 14:07:19 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #78 -: Април 25, 2013, 13:30:46 pm »
Аз също апелирам да се разреши достъп на Elena B. до форума.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #79 -: Април 25, 2013, 13:35:28 pm »
Този форум си има правила, когато те не се спазват, при това системно, въпреки многократните предупреждения, следват съответните наказания. Не разбирам какво сложно има за разбиране.
Ние не веднъж апелирахме да се спазват правилата, но резултат нямаше. Бихте ли ми обяснили вие сега на какво основание апелирате да разрешим достъпа на Елена, при положение, че й е наложено наказание, което е напълно основателно и съгласно правилника? Този правилник е за всички, редно е да се спазва от всички и да се прилага еднакво спрямо всички. Това и правим. Мисля, че по-нататъшни дискусии и апели по темата са излишни.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!