0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #360 -: Август 21, 2013, 19:51:14 pm »
Цитат
Поставянето на дясно, за първите месеци помага погълнатия въздух да мине надолу и независимо колко въздух е погълнат- има колики, но не и повръщане
при опит за оригване.

Цитат
Така се оставят само в първите около 2 месеца, за около 20 ина минутки след хранене.

А това е Ваше:

Цитат
а сега пишете „Иначе- всеки днес препоръчва бебетата да се поставят по гръбче. Докато сами не почнат да се обръщат.‟  и  вече и аз не знам кое смятате, че е правилно - по гръбче или на дясно.

Или не сте внимателни, или не можете да разберете написаното, или сте ... сложете си сами епитета.
За съжаление, и без да се обиждате.
« Последна редакция: Август 21, 2013, 19:56:00 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #361 -: Август 21, 2013, 20:22:43 pm »
Явно е, че не мога да го разбера, но ето Вие ми го обяснихте и сега  от горното ( наистина не го бях видяла, за което простете) на мен ми става ясно, че всъщност сте имал предвид, че  гравитацията има значение в първите няколко месеца само.


Апропо, аз не смятам повече да ви правя удоволствието да си чешате пръстите заяждайки се с мен. Лек ден ви пожелавам.


  
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #362 -: Август 21, 2013, 21:35:39 pm »
Вижте, да го кажем пак.
Аз не съм наивник, който не знае какво пише.
Нито небрежен, когато пиша.
Аз нямам познания във Вашата област, но Вие нямате никакви познания в моята област. А тук се коментира моята област на компетенция.
Аз не пиша абсолютно нищо, що се касае Вашата област, но Вие си позволявате щедро обратното. Което е меко казано- предизвикателно.

На базата на доста години присъствие тук, просто бих помолил да се отнасяте сериозно към моят опит, знания, и изобщо- ориентиране в нещата.
С удоволствие бих желал да чуя нещо непознато за мен от Вас, но се съмнявам че ще дочакам да го чуя, що се отнася до теоретичната част, разбира се. Опитът е винаги "добре дошъл".

Отнасяйте се с уважение към другите- и те ще се отнасят с уважение, и по достойнство, към Вас.
« Последна редакция: Август 21, 2013, 22:21:07 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #363 -: Август 22, 2013, 00:07:11 am »
Боби, не се ли измори вече да спориш...
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #364 -: Август 22, 2013, 01:12:30 am »
Боби, не се ли измори вече да спориш...
За кое бе Мими споря? Да си видяла някъде да пиша , че което е казал е грешно? Ммм? Моля кажи къде?  Всъщност е много вероятно да е вярно, все пак това му е работата. Аз се възпротивих за явното му заяждане, не на компетенцията му. И съм се включила само да кажа, че не е редно да се коментират негативно тези хора, понеже това им се преподава и да кажа защо им се преподава.

И понеже вече ми писва от непрекъснати заяжданици ще кажа, че на мен ми е дошло до гуша да чета тук как българските педиатри и сестри за нищо не стават, американските за нищо не стават, впрочем и за английските имаше, та и те за нищо не стават.... въобще не е едно и две, а непрексъантото негативно отнощение към абсолютно всичко и всички. Освен тов и здравната ни система била такава заради робският ни манталитет ( и успя да заоформи  спор завъшил с коментари за капацитета ми и самоизтъкване.. ). Въобще да се чуди и мае човек хората как оцеляват ако не пишат във форума на Зачатие.

Ти си чела мненията на Мели, да си видяла някога тя да си позволи подобно изказване ( или дори и най-малкот негатично изазване) по адрес на колега? Не ми отговоряй, щото няма как честно да ми отговориш без да объдъп доктора. Но истината е, че никога не е имало такова нещо.
Тя е страхотен професионалист и разликата се вижда от самолет.  Това аз мога да уважавам,независимо какво аз мисля или не мсиля.
Не мисля че това е искрено. Това е просто трик, с който чрез противопоставяне на два различни по характер индивида се мъчите да извлечете полза в аргументите си. Освен това, има и лекари с остри ръбове но пък доста полезни. Следователно- още един опит да манипулирате.

 Непрекъснатите плювни на общо основание не мога да ги уважавам, съжалявам.
« Последна редакция: Август 22, 2013, 10:31:03 am от Birdie »


  
*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #365 -: Август 22, 2013, 03:39:35 am »
българските педиатри и сестри за нищо не стават, американските за нищо не стават, впрочем и за английските имаше, та и те за нищо не стават....

Ееее, Боби, как пък не знаеш кои са най-добрите доктори на света?!  :lol: :lol: :lol:
По този повод една статия
http://www.standartnews.com/svyat-svyat/9_mln_gartsi_za_mesets_na_lekar-201482.html

Лекуват хората, не се почесват :)
*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #366 -: Август 22, 2013, 08:45:14 am »
Боби, въпроса ми беше риторичен, нямаше нужда да отговаряш толкова подробно :) Въпреки, че не пиша, чета всички теми и мога да преценя кога, къде и защо се поражда спор. Е, в крайна сметка съм разбрала вече, че включиш ли се той е неизбежен, затова и по принцип избягвам да комуникирам с теб. Аз лично се изморих от постоянните ти критики и конфронтации с другите, то не беше политика, ежедневие, лечение... Явно щатите са на мнооого високо (като в приказката за "Маша и мечока") та ти всичко виждаш в България. Повярвай не е така, едно е целогодишно да живееш тук, друго е да идваш за 10 дни. Изморих се и от постоянните сравнявания, ама тук, ама там... Когато някой пита как е в детската градина тук, не го интересува как е там. Децата ни живеят тук, хранят се тук, лекуват се тук, ние като майки трябва да им дадем най-доброто, което можем, но от тук.
Да, всички сме принудени да четем много (някои не четат де, само питат за по-лесно), имаме достъп до много информация, но затова все още ги има специалистите, за да кажат кое от прочетеното е вярно. А и понякога, човек трябва да знае кога да млъкне и да спре, а не продължава да рие. На различните хора прага им на търпимост е различен, и ако Джбрул може в десет поста да обяснява едно и също без да излезе от кожата си, друг още на втория пост обяснения с теб може да кипне. Наистина не е лесно да се комуникира с теб. На живо може да си готин човек, но невербалната комуникация не върви. Често се получава така.
Нищо лично! Отдавна ми се искаше да го напиша. Липсва ми форума отпреди години...
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #367 -: Август 22, 2013, 09:45:09 am »
Примери давам когато искам да покажа, че нещо не е важно за това или онова, при положение, че другаде не го правят и нямат цитираните проблеми. Примерно яденето на сос,

Това е Американския вариант на темата за соса:
от Д-р Сиърс
http://www.askdrsears.com/topics/feeding-infants-toddlers/feeding-picky-eater-17-tips


"...2. Dip it. Young children think that immersing foods in a tasty dip is pure fun (and delightfully messy). Some possibilities to dip into:"

опасността от климатиците и тем подобни. Разбира се че има доста конфликти понеже това което вие живеещите в една среда смятате за разбираемо, аз не го смятам и в комбинация с манталитета ми да не оставям да ме изкарват, че си измислям, се получават конфликти на такива теми. Ако ти попаднеш в среда, в която всички смятат, че супата е вредна ( примерно) няма ли да се аргументираш с примери от собственият си опит, че при вас всички ядат супа, пък не им вреди. Ми и за мен е така.  Всъщност ако ме познаваше лично мисля, че щяхме да се разберем и нямаше да имаме кой знае какви препирни, понеже аз те харесвам като родител просто по някои теми си имаме разногласия, но повечето съм съгласна с теб. Готин човек съм на живо, обещавам :-).   В писменото общуване понякога наистина доста неща изглеждат различно.

 Аз не знам за какви специалисти говориш, защото аз не знам Бърди какъв точно специалист е ,

Педиатър, от доста време. Само Педиатър. Обикновен такъв.

не знам дали е в момента практикуващ,
Активно практикуващ. На две места- кабинет и любимия форум.

дори честно казано не знам мъж ли е или жена, от както ми цъфна на друго място със женско име.
Мъж. Никъде не съм писал с женско име.


Освен това вероятно знаеш, че  той си има същата история и във форумите на бг мамма където създаде интриги и дори Мамма сметна за нужно да го обясни.
Ако някой твърди че Хеп Б е "невинно заболяване" "интригата се заформя веднага. И то със скандал.
Ако някой дава Калциев глюконат пер ос- също.
Ако някой прави ваксини "в гръбчето"- също.
Ако кръщава почти всички деца с "вероятна" ДЦП- също.
Просто Д-р Бърди е "скандален" тип, с наклонност към кавги.



Тук в тези форуми е същото с оплюването и на мен лично не ми е приятно непрексънато да чета
Ами- не четете. Някой да Ви дърпа за езика?


колко некадърни са тези или онези и не един или двама, цялата българска педиатрия е оплюл, цялата руска педиатрия, цялата американска и английска здравни системи, дори и гръцките си колеги не се посвени да оплюе, че помагали на хора без застраховки безвъзмездно, та му били правили нелоялна конкуренция представи си.

Винаги говорим за проблемно ниво, подходи. Не говорим за личности, изключая 3 Бг имена, и то пак за подходи. Много хора са си недоволни от системите си- едва ли казвам нещо ново. Целта е да знаят хората от какво да се предпазят.


Не мисля, че един добър професионалист говори по този начин, съжалявам.

Важно е не какво говори един Педиатър а какво върши, и какъв е резултата от свършеното.
« Последна редакция: Август 22, 2013, 14:58:38 pm от Birdie »


  
*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #368 -: Август 22, 2013, 09:52:40 am »
Говорих по принцип за специалистите, не конкретно за д-р Бърди. Ето например почти всеки вече може да работи с компютър, но аз като комп.инж. знам маалко повече (така предполагам) от повечето хора и ако някой има проблем е редно да се допита до мен, въпреки че е чел и поназнайва, или за автомонтьорите. Повечето мъже могат да си направят това, онова по колите, но има неща, които само специалиста ги знае. И с лечението е така и с всичко друго. То ако всички разбирахме от всичко, нямаше да има професии.
А в бг мама, Боби, не влизам да чета. На такъв клюкарник мога да се подложа, само ако реша да се самоубивам :)
По тази логика и за теб не сме сигурни дали наистина си специалист, живееш в Щатите, или пасеш крави в село Долно нанагорнище :) Рисковете на интернет - човек сам преценя на кой и за какво да вярва :)
*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #369 -: Август 22, 2013, 10:03:30 am »
Тук е Зачатие, не е бг-мамма. Изобщо, как ви хрумва да правите такива сравнения!
Повечето теми са информативни и за взаимопомощ, а не за чесане на езици.
Приходите от реклама се подаряват под формата на ваучери за лечение.
Сайтът се поддържа с доброволен и безплатен труд. Това важи и за специалистите, които консултират тук.
На когото не му харесва, е свободен да пише където си пожелае - интернет пространството е безкрайно.
Тук, в Зачатие, си уважаваме труда.
Да държиш сметка кой какъв е и защо такъв е в сайт, в който си само консуматор, е меко казано нахално.
Боби, считай го като предупреждение! Поредно, но и последно.
Смятам да си ползвам правата да трия всички последващи постинги по този безсмислен спор.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #370 -: Август 22, 2013, 10:24:05 am »
Говорих по принцип за специалистите, не конкретно за д-р Бърди. Ето например почти всеки вече може да работи с компютър, но аз като комп.инж. знам маалко повече (така предполагам) от повечето хора и ако някой има проблем е редно да се допита до мен, въпреки че е чел и поназнайва, или за автомонтьорите. Повечето мъже могат да си направят това, онова по колите, но има неща, които само специалиста ги знае. И с лечението е така и с всичко друго. То ако всички разбирахме от всичко, нямаше да има професии.
А в бг мама, Боби, не влизам да чета. На такъв клюкарник мога да се подложа, само ако реша да се самоубивам :)
По тази логика и за теб не сме сигурни дали наистина си специалист, живееш в Щатите, или пасеш крави в село Долно нанагорнище :) Рисковете на интернет - човек сам преценя на кой и за какво да вярва :)
:good_post: Точно в десятката!  :wink: Аз пък смятам за също толкова неетично, да плюеш по човека, който си прави труд сигурно над хиляда пъти /поне от както аз съм тук/ да обяснава какво е АД, с какво се лекува, тия сополи какви са, с какво да се храни дете с рефлукс....На ден ако не го прави по 10 пъти, на! При това една стотинка не е взел! Дали Бърди помага - мисля сме се убедили повечето! Колко човека могат да се похвалят с почти 100% попадения при онлайн диагностика???Дали има някоя да се оплаче, че Бърди не и е помогнал?!
И после да говорим за етика и морал! Никой не е съвършен, всеки човек си има особеностите и различните гледни точки...
И нека, тоя който е безгрешен, хвърли първият камък!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #371 -: Август 22, 2013, 10:25:27 am »
българските педиатри и сестри за нищо не стават, американските за нищо не стават, впрочем и за английските имаше, та и те за нищо не стават....

Ееее, Боби, как пък не знаеш кои са най-добрите доктори на света?!  :lol: :lol: :lol:
По този повод една статия
http://www.standartnews.com/svyat-svyat/9_mln_gartsi_za_mesets_na_lekar-201482.html

Лекуват хората, не се почесват :)

Това е пропаганда. Не вярвайте на тези неща.
Винаги когато не могат да платят, започват да изливат тази помия за да манипулират общественото мнение.

Просто, много лечения днес са скъпи. И понеже нямат пари да платят тези скъпи лечение, а ги натискат за икономии, търсят кого да обвинят.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #372 -: Август 22, 2013, 10:30:32 am »
Ще започна с една прочута фраза от древността.

Някога в древна Атина имало обичай художниците да излагат новите си произведения на централния площад. Така великият Апелес веднъж показал последната си картина. После се скрил отзад, за да чуе какво си говорят хората. Минал и градският обущар, който открил грешка в сандалите и коментирал с останалите. През нощта Апелес поправил това и отново застанал зад картината. Обущарят дошъл отново и, възгордян, обсъдил цялата фигура. Тогава Апелес излязъл наяве и произнесъл: "Обущарю, не гледай по-високо от обувките! (Ne sutor ultra crepidam)"

http://en.wikipedia.org/wiki/Apelles

На български, аналогичната поговорка е "Всяка жаба да си знае гьола".

Това е моят коментар по повод споровете между Bobbie и Birdie на медицински теми. Вече всички сме компетентни по всичко, но в медицината нещата са по-други. Лаиците просто нямат основания да спорят с професионалиста, съжалявам.

Отделен въпрос е, че на каквито и теми да спорим, има си начин за това. Bobbie похвалва поведението на Мели и нейните словесни изяви - ами Боби, вземи пример и ти от нея, не я посочвай само на Бърди! Българската дума за начина, по който ти се държиш в спора, се нарича "дракане". И други хора спорят с Бърди, спорят и помежду си, но рядко се остава с такова впечатление за буквоедщина, спор заради спора и грубо, невъзпитано поведение най-вече!

Тъй като това е доброволчески сайт с определена цел и визия, напълно различен от концепцията бг-мамма, тук важат други принципи и правила. Тук гледаме ползата, която отделните потребители допринасят за общото благо. Съжалявам, Боби, но от участието на Бърди във форума ползата  е огромна и тя натежава неизмеримо повече от неговите възгледи по политически, културни или исторически въпроси, които никой не е длъжен да споделя или чете, ако не му харесват. Прощавай, но ползата за форума от твоето участие тук е несравнима с тази на Бърди - да се изразя възможно най-деликатно.

Ако на теб ти е писнало да четеш този форум и неговите участници - напълно си свободна да го напуснеш. Свят широк, форуми много. Заставам категорично зад предупреждението на Елфи.






"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #373 -: Август 22, 2013, 11:34:13 am »
Не се крия. Няма за какво. Не мисля като дам координати и телефон, това с нещо да направи съветите ми по ценни.
Освен това, не желая обективната ми критика към Бг Педиатрична школа по чисто обективна тематика да ми се "връща" на лична основа, като омраза към моята личност, персонално. Както и не желая няколко хора, Бг Педиатри, на които дължа много, да се обидят на лична основа, за обективната критика на нашата школа. Те вярват в нея, в това, което работят. И не искам да ги огорчавам. Макар и с тъга да разбирам, колко неща не са така, както би трябвало. А може би и те го разбират? не знам. Тъжно е да се говори за такива неща с хора,които толкова обичаш и цениш.

Всеки може да избира, дали да се довери на мен, дали само да прочете, дали изобщо да не чете.
Не ми пречи че пишете. Пречат ми "любовните нотка" във Вашите писма към мен специално, както и това, че на базата на чисти практически съвети давани от мен, се опитвате да ме изкарате "некомпетентен", просто защото тези именно практически съвети не се покриват с Вашите теоретични познания.
Нямам проблем с Вашите аргументи, нито желая да Ви сложат бан.

Мисля също, не сте разбрали и друго нещо.
Моята критика към Бг ни несъвършенства ( в която и да е област) е плод на моите пристрастия и привързаност. А не плод на "омраза". Ако "мразех" не бих писал нищо- човек не се занимава с неща, които са му безразлични.
« Последна редакция: Август 22, 2013, 11:41:18 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #374 -: Август 22, 2013, 12:10:49 pm »
Не знам защо и как попаднах на тази тема, но четейки в мен се породи желание да изкажа обективно (надявам се) мнение.
По принцип "плюенето" във всяка област издава всичко друго но не и чувство за викока самооценка и превъзходство. В тази връзка бих се гългасила, че на мен лично никак не ми харесва като отношение (дори и към най-черния от най-черните). За себе си лично виждам полза от съветите, които дава доктора, но честно казано често се въздържам от молба за съвет, просто защото не съм свикнала да се отнасят с мен по този начин (от рода ама Вие акъл имате ли изобщо).
Това, че оределяте един форум като доста над друг също е вид "плюене".
Това аз мога да си позволя да "кажа" като "прост" потребител. Пожелавам приятен ден на всички! :D
*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #375 -: Август 22, 2013, 12:27:29 pm »
Това, че оределяте един форум като доста над друг също е вид "плюене".
Би ли посочила къде прочете това?
Защото аз мисля, че това е лично твоя интерпретация на твърдението, че нашият сайт е концептуално различен. Ниво никой не е посочвал. Не е и необходимо.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #376 -: Август 22, 2013, 12:33:26 pm »
Взехме да се обясняваме излишно май. Зачатие наистина е фундаментално различен форум, особено от бг мама. Ако ме интересува смяна на теракота, ще погледна мамата, но по въпроси за репродукция, отглеждане на деца, бременност- Зачатие е много по-полезен. Аз също нямам регистрация там, защото смятам, че отдавна форумът е прекалено размит и несинтезиран, което не ме устройва като потребител. Това не прави единият по-добър или по-лош. Прави ги различни.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #377 -: Август 22, 2013, 14:11:49 pm »
Това, че оределяте един форум като доста над друг също е вид "плюене".
Би ли посочила къде прочете това?
Защото аз мисля, че това е лично твоя интерпретация на твърдението, че нашият сайт е концептуално различен. Ниво никой не е посочвал. Не е и необходимо.
А в бг мама не влизам да чета. На такъв клюкарник мога да се подложа, само ако реша да се самоубивам.
*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #378 -: Август 22, 2013, 15:25:46 pm »
Ех, Miriam...

1. Думите, които си болднала не са на Елфи.
2. Това е мнение, изразено от друг потребител. Всеки потребител на форумите на Зачатие има право да изразява своето мнение, стига да не нарушава правилата на форума.
3. Ако не се лъжа  в бг мама има форум Свободно време, който включва подфорум Клюкарник.

Къде в случая видя да определяме ( мн.ч.) нашия форум като доста над бг  мама?
Нека не обобщаваме и вменяваме думи, моля.


 
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #379 -: Август 22, 2013, 15:47:06 pm »
Направо става грозно вече.... 
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!