0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #120 -: Май 29, 2013, 16:17:50 pm »
Само за две неща бихме съжалявали на смъртния си одър- че малко сме обичали, и малко пътешествали.
....и, че гледахме днешния парламентарен цир...ъъъъ дебат, ако ми позволите.... 8O
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #121 -: Май 29, 2013, 16:25:22 pm »
Само за две неща бихме съжалявали на смъртния си одър- че малко сме обичали, и малко пътешествали.
....и, че гледахме днешния парламентарен цир...ъъъъ дебат, ако ми позволите.... 8O
Само за днешния ли съжаляваш? Аз съм емоционален човек и ги избягвам, че чак сърцето ми се разхлопва  :witch:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #122 -: Май 29, 2013, 18:11:39 pm »
Докторе , благодаря за  настроението и  усмивките , с които заредихте темата  с последните постове.

А за за цирка -ето едно истинско  добро предложение- филма  е много увлекателен  , а на есен Цирк дьо Солей е в БГ   и предполагам ще е качествено преживяване.

http://www.vbox7.com/play:3ec1316175

Другия "цирк " не ми се коментира...

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #123 -: Май 29, 2013, 18:37:37 pm »
Остров Закинтос, и прочутия затворен ( недостъпен от сушата) плаж- "Корабокрушението".
Гърция през лятото- раят на Земята в истинско измерение.
Корабът е кораб на контрабандисти на цигари, останал неуправляем и "забил" се после в скалите, след което- изхвърлен на брега. Корабокрушението датира някъде от началото на 80-те години. Там има много силни течения- миналото лято бях на един туристически катамаран, който правеше туристически "обиколки". Спрял на 50 метра срещу плажа, и независимо че бе с две котви, корабът за малко не бе захвърлен от течението върху плажа... .

С малки изключения, в Гърция НЯМА "платени" плажове. И никога няма и да има.
Къпането е свободно, както и свободна е душата през лятото- където ти душа иска, хвърляш кърпа, и се печеш и къпеш.
« Последна редакция: Май 29, 2013, 18:43:47 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #124 -: Май 29, 2013, 19:56:21 pm »
Затова предпочитам Гърция за почивка, но аз обичам дългите почивки, а това не винаги е по джоба :)
Иначе, сега за Великден посетихме Метаморфози и ооооооооо....исках да си остана там! Обмислях да забия палатка на плажа и да се заселя там :lol:
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #125 -: Юни 01, 2013, 10:15:32 am »
Съпругата на Гагарин, 1935 година, сега на 78.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #127 -: Юни 07, 2013, 13:05:19 pm »
Страхотно клипче, докторе!  С интерес го изгледах и винаги се удивлявам на това, че в много случаи животните са много по искрени в отношения от хората.
Макар че точно в момента лично на мен ми идва малко в повече да гледам животни заради взето решение спрямо домашната ни котка.
« Отговор #128 -: Юни 13, 2013, 09:16:19 am »
Мен отдавна ме вълнува темата за смъртта на Гагарин.Кому е нужно да не разасекретяват документи дори след повече от 40 години?
И защо има толкова много версии за смъртта му?

http://www.blitz.bg/news/article/190366
Наскоро пораднах на този филм...А имаше по НЕШИНЕЛ ГЕОГРАФИК един друг филм,който търсех(в 6 серии),но нещо не зареди този руският сайт от статията.
Много са въпросителните.Дори семейството му не знае истината....защо?

http://bestkino.su/2011/06/poslednij-polet-gagarina-neraskrytaya-tajna/

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #129 -: Юни 13, 2013, 10:29:57 am »
Разсекретените документи показват, че в орбитата на неговия полет е влязъл друг самолет и е предисвикал свредел от който Гагарин не е успял да излезе навреме.
А е нормално да крият какво се е случило, при положение, че има грешка някаква допусната. Все пак Гагарин е икона за целия свят и за света на космонавтиката.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #130 -: Юни 13, 2013, 10:40:17 am »
Гагарин не е успял да излезе навреме.

е ТОВА НЕ МИ СЕ ВРЪЗВА.На всичкото отгоре той не е бил сам в кабината.Нещо друго се е случило,за да не катапултират....
« Последна редакция: Юни 13, 2013, 10:41:58 am от kisela_2000 »

*

Ganka

• 5926
« Отговор #131 -: Юни 13, 2013, 10:47:37 am »
Ето тук е описано всичко от пилота, който е виждал документите
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5845431

При свредел не винаги може да се излезе - ако все пак е ниско до земята, няма време да се катапултира.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #132 -: Юни 13, 2013, 11:20:48 am »
Gane , тъкмо сутринта преглеждайки  новините четох същата статия .

Ние наскоро гледахме един много интересен филм , но не помня заглавие -  документален  -беше за третата и почти неизвестна резерва  след Гагарин  и   Титов -   Нелюбов . Даваха съпругата му  да разказва за миналото - типично красива и елегантна по руски жена.

май този беше :
http://films.academic.ru/film.nsf/20291/%D0%9E%D0%BD+%D0%BC%D0%BE%D0%B3+%D0%B1%D1%8B%D1%82%D1%8C+%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8B%D0%BC.+%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%B0+%D0%9D%D0%B5%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0%B0.
« Последна редакция: Юни 13, 2013, 12:44:17 pm от nimika »

« Отговор #133 -: Юни 13, 2013, 12:00:28 pm »
Знам я тази хипотеза,Ганке,обаче е само хипотеза,която се основава само на думите на Леонидов,колкото и да изглежда правдоподобна.Той дори не е бил свидетел...то свидетели няма.А голямата страна излиза със съвсем друго изявление по случая.
За това ми беше думата.
И аз гледах това точно филмче,то е било голяма борба кой ще е първият...Герман Титов лети втори...ама него никой не го помни,е...почти никой :(

*

Ganka

• 5926
« Отговор #134 -: Юни 13, 2013, 15:02:18 pm »
Има свидетели, пилота, който е завихрил свредела и който е все още жив. Както и документи, тъй като са събрани 95% от парчетата от самолета. И естествено, че ще излезе с друго становище.
Истината ще излезе след още около 50 години, по толкова е засекретяването на документите. Или никога няма да се разбере, както не става ясно кой и защо уби Кенеди :wink:

*
« Отговор #135 -: Юни 14, 2013, 22:10:08 pm »
Гледах преди време филм по НГ точно с тази версия със свредела.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #136 -: Юни 15, 2013, 00:06:56 am »
Мен отдавна ме вълнува темата за смъртта на Гагарин.Кому е нужно да не разасекретяват документи дори след повече от 40 години?
И защо има толкова много версии за смъртта му?
Защото е „герой“. Според официалните, вече разсекретени документи, за завили рязко, за да избегнат метереологична сонда, за която не са знаели.
Като се има предвид, че комуниситте навремето са засекретили информация от типа колко е растоянието от земята до луната, хич не ме учудва, че това е било засекретено.
« Последна редакция: Юни 15, 2013, 00:13:07 am от Bobbie »

*

Ganka

• 5926
« Отговор #137 -: Юни 15, 2013, 00:32:33 am »
По принцип, във всички държави, има практика документи по различни събития да се засекретяват по 50 години /по толкова беше преди/, за да няма засегнати от участниците в тях, ако се изнесе информация. Така че всички документи имат 50 годишна давност, след това евентуално може да се отворят.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #138 -: Юни 15, 2013, 06:47:47 am »
По принцип, във всички държави, има практика документи по различни събития да се засекретяват по 50 години /по толкова беше преди/, за да няма засегнати от участниците в тях, ако се изнесе информация. Така че всички документи имат 50 годишна давност, след това евентуално може да се отворят.
Не знам да има точни правила.  Първо зависи от събитието, а и зависи от държавата и въобщене знам да е така точно определено. При обикновена самолетна катастрофа не се казва докато няма окончателни изводи и след това се казва.  Засекретява се ( за нормалните държави говорим, не за СССР) ако е примерно някаква военна тайна, примерно да изложат на показ слабите страни на стелта или нещо подобно. За други събития често разсекретяват на части, някои са заскретени, други пускат., Примерно за  атентата на Кенеди все още има засекретени, но много са пуснати още пред 90те.
Засекретяват се и неща, които се смята, че може да имат отрицателен ефект върху обществото. Комунистите са засекретявали какво ли не. Щом разтоянието до луната им се е сторило наложително да засекретят, то какво остава за смъртта на един техен „герой“. Според мен, ако това са изводите на комисията, те не са имали никава причина да ги засекретяват, освен че е било немърливост да правят полети там и да не се знае какви летящи обекти има там в момента. Пък СССР не може да е обвинен в немърливост, още по-малко такава костваща живота на първият космонавт.
 Те по същата малоумна причина са изпуснали навремето Чикатило, пожеже бил член на партията, значи бил свестен човек. Та той изял още около 30 след това.

*

Ganka

• 5926
« Отговор #139 -: Юни 15, 2013, 09:05:14 am »
Не помня къде съм го чела или видяла, в някой от филмите на Хистори ченъл мисля беше, че има официално въведено, за събития от историческо значение, да се засекретяват документите. Не ми се занимава сега да ти го търся, за да ти доказвам нещо, което на теб не ти се вярва.