0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Re: Ин витро / икси - април, май и юни 2013г.
« Отговор #100 -: Април 16, 2013, 15:46:35 pm »
Маслинка дано и благодаря за прашеца  :bighug: anelino osi_9 :babyflips: yahoo_17

« Отговор #101 -: Април 16, 2013, 18:25:36 pm »
Здравейте, момичета !

Върнахме се.Вече съм 3 в 1, аз и 2-те ни бебчета в мен.Освен тях, замразихме 3 с 1-во качество и 6 с 2-ро качество.Предписаха ми още Папаверин, Медрол и Магнерот освен останалите лекарства.Общо ще mия поне 10-11 видя хапчета всеки ден.Отделно ми биха Прегнил 1500 IU.Трансфера беше към 9.25ч.Понеже мъжа ми беше на работа до 14.20ч, дойде да ме вземе към 14.45ч., та 5 часа полежах след трансфера - 1 час лежах на стола и после на 3-тия час отидох до WC-то и пак си легнах.Като ме прибираше кара много внимателно.Прияде ми се МакДонадлс и спряхме за 2 хамбургера.Мислех си и за кисели краставички няколко дни, та си хапнах няколко вкъщи, както и пържени картофки.Казаха ми, просто да я карам по-леко, да не дигам тежко и да си я карам все едно съм бременна.Говорих си след трансфера с бебчетата, казах им, че много ги обичам и ги помолих да се хванат и двечките и да се родят здравички след 9 месеца.Теста ми е определен за 7-ми Май, на 21-ви ден след трансфера.
« Последна редакция: Април 16, 2013, 19:53:10 pm от Златен дъжд »

*
« Отговор #102 -: Април 16, 2013, 18:34:14 pm »
маслинка благодаря за прашеца  :balk_48:

златен дъжд хайде сега започва дългото чакане,пази се и се глези мислиш ли да ходиш на работа.Пожелавам ти най хубавия резултат след 2 седмици.А защо толкова много ще чакаш за теста,мисля,че на 15-17 ден е нормално да пуснеш кръвен или уринен?

Деска всичко ще е наред  :)   :crossfingers:

« Отговор #103 -: Април 16, 2013, 18:52:17 pm »
златен дъжд хайде сега започва дългото чакане, пази се и се глези мислиш ли да ходиш на работа.Пожелавам ти най хубавия резултат след 2 седмици.А защо толкова много ще чакаш за теста,мисля,че на 15-17 ден е нормално да пуснеш кръвен или уринен?

amanda, аз от края на Февруари си взех отпуската и 10 дни по-късно напуснах.Шефа искаше да ме сложи на 4 часа за 120 лв, а аз работех като куриер.Не си струваше, регистрирах се в Бюрото по труда, ще ми плащат 4 месеца, нашите ще ни помагат, пък после дай боже да се родят и пораснат бебчетата, ще ги дадем на градина и ще гледам да почна работа.Отивам да полежа малко, че да не направя някоя беля.Ще сядам по рядко на компютъра тези дни.

« Отговор #104 -: Април 16, 2013, 19:07:24 pm »
Златен Дъжд пази се и стикаме палцш след 9 месеца да гушнеш своите бебоци!!!
*
« Отговор #105 -: Април 16, 2013, 23:14:23 pm »
Златен дъжд не е хубаво това ,че си без работа,но пък от друга гледна точка ще си почиваш до датата на теста без да взимаш болнични,пък и после ще си бременна и няма да работиш  :D,така,че не ти остава друго освен да се занимаваш с хубави неща и да се радваш на ембриончета. :hug2:

« Отговор #106 -: Април 17, 2013, 21:18:10 pm »
Момичета, вижте на какво попаднах.Според него, в моя случай имплантацията ще е завършила на 5-ти ден след трансфера.

Какво се случва след ембрио трансфера?

След трансфера на ембриони в един ин-витро цикъл обикновено минава около седмица и половина преди да може да бъде установена бременност с кръвен тест. По-долу е описано какво се случва по време на успешна бременност след трансфер на 3-ти или 5-ти ден.

Трансфер на ден 3

Ден след ЕТ — Развитие на ембриона

1 — Ембрионът продължава да расте и да се развива, преминавайки от 6-8 клетъчен ембрион в стадий морула.
2 — Клетките на морулата продължават да се делят, развивайки се до бластоцист.
3 — Обвивката на бластоциста започва да се пука.
4 —  Бластоцистът продължава да се освобождава от обвивката си и започва да се закача към маточната стена.
5 — Бластоцистът се закача все по-дълбоко и започва имплантацията.
6 — Имплантацията продължава.
7 — Имплантацията е завършена, клетките, които в последствие ще се превърнат в плацента и фетус вече са започнали да се развиват.
8 — hCG започва да навлиза в кръвта.
9 — Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.
10 — Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.
11 — Нивата на hCG са вече достатъчно високи, за да бъде установена бременност.

Трансфер на ден 5

Ден след ЕТ — Развитие на ембриона

1 — Обвивката на бластоциста започва да се пука.
2 —  Бластоцистът продължава да се освобождава от обвивката си и започва да се закача към маточната стена.
3 — Бластоцистът се закача все по-дълбоко и започва имплантацията.
4 — Имплантацията продължава.
5 — Имплантацията е завършена, клетките, които в последствие ще се превърнат в плацента и фетус вече са започнали да се развиват.
6 — hCG започва да навлиза в кръвта.
7 — Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.
8 — Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.
9 — Нивата на hCG са вече достатъчно високи, за да бъде установена бременност.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #107 -: Април 17, 2013, 22:29:49 pm »
Златен дъжд винаги има отклонения от нормите, в смисъл, че има случаи и на късна имплантация  :wink: Стискам много силно палците  :bighug:
Имам едно въпросче, някой чувства ли се, като надут от този Естрофем? Чувствам се като балонче, остава една връвчица да ми вържат  :lol:

« Отговор #108 -: Април 18, 2013, 09:04:55 am »
Деси и аз се надувам като балон от естрофема...гадно е ,но ще търпим няма как
Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #109 -: Април 18, 2013, 09:52:41 am »
Златен дъжд, тестът ти е на 21 ден, защото в клиниката ти слагат Прегнил като поддържаща терапия през няколко дни, и той докато не се изчисти от организма фалшиво позитивира теста за бременност.
По слънчевата страна на улицата
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #110 -: Април 18, 2013, 09:59:07 am »
Деси и аз се надувам като балон от естрофема...гадно е ,но ще търпим няма как

:bighug:
Златен дъжд ще чакам, да ни зарадваш  :lol:

« Отговор #111 -: Април 19, 2013, 20:04:03 pm »
dess_dess, не знам за сега не усещам нищо особено, може би е твърде рано.Единствено страшно много ми се спи, ама наистина много (едно през нощта по 10 часа, но и през деня спя  :balk_126:).Тази вечер леко ме преболява долу вдясно, но предполагам, че е яйчника.Така или иначе утре съм в клиниката на изследвания - ПКК.Ако има нещо, ще ми кажат.Пък се чудя дали ще ме погледнат утре.Като се върнем ще ви кажа как е минало.Няма да ви лъжа, сега съм добре.Не е като след пункцията - онази силна болка.Карам го предимно на таратор и по 2-3 препечени филийки.Малко виновна се чувствам, че май прекалявам с киселите краставички тези дни - изядох 2 буркана.Дано не навредят на бебчовците ни.Мъжа ми сутрин като излиза за работа ги погалва и целува.Много е мил. :oops:

п.с.: 2 дни се чудех какво да правя... Тия от Джумла много се моткат, намразих ги с тая 2-дневна профилактика (разбирам няколко часа, ама 2 дни... osi_7 )

*
« Отговор #112 -: Април 20, 2013, 13:28:40 pm »
anelino  какво става с теб ,минали пункцията,колко Я снесе? :)

dess_dess как си, кога ти е прегледа ?

Златен дъжд пазиш ли бебчетата  :D

Много променен тоз форум бе ,я колко е хубав,честито  :D

« Отговор #113 -: Април 20, 2013, 13:54:57 pm »
Златен дъжд пазиш ли бебчетата  :D

amanda, пазя си ги бебчетата, те са ми най-голямото съкровище.Всичко бих дала да се родят живи и здрави.Купих си един панталон за бременни, че всичките ми стягат иначе.С него се родих направо, но го взех малко по-широк, ако надебелея, да не ми стяга, та сега се свлича малко...

Днес ги питах в клиниката дали вече би трябвало да са се хванали.Отговориха ми, че веднага се хващали.С кръвната ми картина всичко е наред.Имам малко проблеми с ходенето по голяма нужда, та си взех Дуфалак сироп, казаха ми, че ставал и за бременни.Ама то аз съм предимно на таратор, то може би заради това...

В клиниката днес имаше много хора, имаше и 3-4 двойки за пункция.
« Последна редакция: Април 20, 2013, 15:20:00 pm от Златен дъжд »

« Отговор #114 -: Април 20, 2013, 15:09:10 pm »
Привет момичета!!
Пункцията мина, е не извадихме това което очаквахме.Последните дни нивото на Е2 започна да пада и може би заради ниските дози пурегон не бяха достатъчно големи.В крайна сметка извадиме 8 яйцеклетки от които 3 не са били достатъчно зрели,доки каза че е оплодила 5-те от тях вчера четерите са започнали да се развиват.Днес новините са: двете са перфектни другите две са фрагментирали.Утре ще си ги вземем двечките,моля се да са добре и да се харесаме с тях!
Иначе аз съм добре поне до хиперстимулация не се стигна и така!
Трябва да запълним темичката само с  :bfp1:
*
« Отговор #115 -: Април 20, 2013, 15:47:36 pm »
Браво момичета!  :)

Утре ще си ги вземем двечките,моля се да са добре и да се харесаме с тях!
Трябва да запълним темичката само с  :bfp1:
   :goodluck:
Анелино,успех на трансфера утре и положителен ртезултат след 10-на дни  :bighug:
« Последна редакция: Април 20, 2013, 15:49:18 pm от amanda »

« Отговор #116 -: Април 20, 2013, 15:52:55 pm »
Благодаря Аманда :bighug:
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #117 -: Април 20, 2013, 16:23:27 pm »
Момичета, да споделя, че на 8-ия си опит имам положителен тест. Утре съм на преглед. Надявам се този път всичко да е наред и този път да има щастлив финал.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #118 -: Април 20, 2013, 16:42:46 pm »
Ive най-накрая,мислех те, радвам се да чуя добри новини.  :hug2:
Много стиснати палци на прегледа- всичко да е наред :crossfingers:
Време е вече да  останат  за по- дълго този път  :)

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #119 -: Април 20, 2013, 17:01:48 pm »
Мерси, Аманда  :bighug: Дано да едно този път и да устискаме до края
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)