Мишле, върни се назад в постовете ми и виж аз как реагирам.
Съвет - не се разправяй с майките, говори с децата и казвай на собственото си дете на висок глас, без да се караш, нещата,които не одобряваш и не искаш да прави.
като стигнеш до момента, в който нарекох яденето на всякакви неща на площадките, на пързалките без да е седнало детето и по този начин се дразнят всички останали деца, та тогава го нарекох селско (още си стоя зад думите) ме емнаха на умряло
Тогава горе-долу ще разбереш, че и аз минах през твоите драми.
Относно биенето, недаването имай си реплики на място. Моята любима е "Ники, мамо, не си закусвал явно, явно искаш да ядеш играчки" или перефраз в този смисъл.
Действам на принципа "думам ти дъща, сещай се снахо", а при по-големи деца действам директно към детето. Стой и гледай, дали ще чакам майката да се сети при опастност да се бутне моето дете. Хващам, свалям моето ако мога, ако не повишавам тон да не ми бутат детето, че и маман може да се катери на пързалката.
Нещо извън темата. Имах повод отново да посетя болница, този път във Враца. Чакайки видях едно дете, което ходеше...трудно и бавно, за ръчичка. Загледах се - цялото в зарастващи синини. Погледнах краченцата - под дупките се виждаха бинтовете и ... това беше момченцето от Враца, бито и оставено от родителите си 5 дни на студа на балкона
Момичета, много, много ми се иска да направим нещо за това дете, сърцето ми се обърна! Идват празници, то пак самичко и без пръсти на крачетата. Не съм осъзнавала, колко трудно се ходи по този начин, само на пети и малко на възглавничка. Опитайте 20 мин., ужасно е!
Ако има момиче от Враца, нека иде до болницата, да го потърси, да види, колко време ще е там и да съберем парички да му изпратим поне подаръчета, книжки, играчки, то милото никога нищо не е имало.
Боже, как не ми се иска това дете да остава в системата!