0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Смях, раздумка и кафенце - 2 :)
« Отговор #560 -: Декември 22, 2013, 09:32:20 am »
Не мога да си представя животът без любимци.Сега имаме две кучета...
И те искат грижи, вярно е, но дават повече, отколкото даваме ние.
Това е последната ни придобивка, а имаме и бабичка немска овчарка.Е-няма такава любов...и с детето и с нас,и помежду си.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

Crystal

« Отговор #561 -: Декември 22, 2013, 10:00:58 am »
Kisela, доколкото виждам от снимката, имате двор, така че изобщо не може да се сравнява с апартамент. А и дакелът не е куче, което може целогодишно да живее навън. Моето не можеше да спи в друга стая, какво остава извън къщата. Да не говорим, че ни спеше в леглото, което се научи да прави точно за 1 ден. Чакам всички любители на кучетата в най-скоро време да си вземат такива и да дъкладват как е с куче и дете, а най-добре с куче, малко дете и бебе  :wink: Аз ще си почивам от кучета вече, само дето в нашия парк е пълно с големи кучета, пуснати да тичат, за намордник не говоря, та ми идват малко в повече, защото не знам как ще реагират спрямо децата ми. Но ще го преглътна някак си.
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 10:03:52 am от Crystal »
*
« Отговор #562 -: Декември 22, 2013, 10:04:33 am »
Добро утро  :)
Искрено завиждам на всички, които ще пътуват за празниците  :) Весело изкарване!
Ние ще сме си вкъщи.

Кристал, Акси го взехме когато беше на 2 месеца. Първите дни много ясно, че пишкаше вкъщи. Но започнах да го пускам на тревичката на двора и той сам предпочете да пишка там. Страхотно куче беше. Изобщо всичките ми кучета досега са били много добри и не съм имала грижи с тях.
Наблюденията ми са, че големите породи кучета са по-податливи и по-лесни за възпитание ( дано не обидя почитателите на малките породи, не е това целта ми).
И аз като Кисела не мога да си представя живота без да си имаме животинче. Изчакваме с вземането на ново куче - раздялата с Акси беше много тежка.

Аз вчера се сетих за нещо, което пропуснахме да споменем.
Когато кучето се появи първо в семейството ( детето след него), в някои случаи може да се получи ревност от страна на кучето ( както е било при вас). То е свикнало да е център на вниманието и изведнъж едно малко ревящо вързопче го измества  :lol:
Но когато кучето се вземе, след като в семейството вече има дете, то от самото начало знае кой е важният в семейството и проблемите с ревността отпадат.

Кисела, много ви е хубаво кучето  :)
*

Crystal

« Отговор #563 -: Декември 22, 2013, 10:06:23 am »
ЕЕЕ, Мецани, ама и вие имате двор. Въобще не ми говори...
*
« Отговор #564 -: Декември 22, 2013, 10:08:49 am »
Кристал, всички кучета съм ги гледала в апартамент.
Една година след вземането на последното куче, пак се преместихме в апартамент  :wink:
*

Crystal

« Отговор #565 -: Декември 22, 2013, 10:39:08 am »
Една година след- вече е имало навици. Няма смисъл да ме убеждавате, повече няма да се вържа, много обичам кучета, но да не са ми в къщи. 8)Който си няма, бързичко да взима и да докладва как е!
« Отговор #566 -: Декември 22, 2013, 15:43:10 pm »
Момичета,съжалявам ако въпроса ми е породил спор.Дядо Коледа сега ще донесе таблет.А за рожденият ден ще е кучето,а може и по рано.Вчера говорех с една позната която взе пинчер миналата Коледа.И ме посъветва кученцето да се вземе когато е топло,защото като са малки и трябва да им изграждаш навика да пишкат навън е хубаво да е топло,че много настивали докато са бебета.И затова го оставя ме рожденият ден.Благодаря ви отговорите и препоръките.И съм напълно съгласна с мнението на 47 Smiles за домашните любимци.

*

Crystal

« Отговор #567 -: Декември 22, 2013, 16:08:09 pm »
 marina vdb, преди да вземете куче, преценете много добре коя порода е подходяща за вас. Не мисля, че пинчерът е подходящ, виж какво намерих за него:

Пинчер - какво е важно да знаем за него

За да отглеждате породата Пинчер е желателно вече да имате опит в отглеждането на кучета. Преди да се решите да вземете такова куче вкъщи е добре да поговорите с други собственици на такива кучета и да си купите колкото се може повече книги за породата и да прочетете с какво ще си имате грижи за дълъг период.
Пинчерите обичат компанията на хората и са добър избор за активни възрастни хора. За по-стари хора са подходящи по-стари на възраст пинчери. С деца обаче пинчерите не бива да бъдат оставяни сами нито за момент. Нито малките деца знаят как да се държат с кучета, нито пък кучетата могат да ги разберат. Последиците от това могат да бъдат трагични. Въпреки, че са порода тип „Играчка” пинчерите съвсем не са играчки. Действия като вдигане, щипане или внезапни движения биха предизвикали защитни действия в кучето. Но както децата, така и кучетата имат различни характери, така че съжителството между деца и кучета трябва да се определи индивидуално. Възрастните също трябва да внимават как си играят с тях, тъй като пинчерите лесно могат да счупят кости или дори нещо по-лошо.
Пинчерите се чувстват добре и в градски и селски условия. Докато им се предоставят много разходки те ще са щастливи навсякъде, където се намират техните собственици. Въпреки, че те са порода тип „Играчка” те не са разглезена порода. Във фермата пинчера ще се опитва да хваща плъхове, мишки или малки лисици. Бъдете внимателни с вашият пинчер когато е на открито, тъй като то ще преследва всичко, което се движи или може просто да тича за удоволствие. Ако ги оставите отвързани навън ще откриете, че те стават страхливи, превъзбудени, много любопитни и винаги пълни с енергия и сила, а това може да има и негативни последици. Специалистите по тази порода казват за тях, че са като малки деца, които никога не порастват и че това не е порода за начинаещи. Поради голямата им енергичност и любознателност те биха извървели големи разстояния, за да проучат всичко и затова се нуждаят от наблюдение от близо.
Ако го отглеждате вкъщи прибирайте всички малки предмети, до които пинчера може да има достъп. Никога не оставяйте и лекарства на открито. В противен случай може бързо да се озовете във ветеринарния кабинет.
Ако пък го отглеждате в двор също трябва да проверите цялото пространство. Ако има дупки, в които можете да си пъхнете ръката, веднага я покрийте защото пинчера също ще намери начин да се пъхне там.
Пинчерът е трудна за обучение порода, но веднъж научил нещо ще го помни цял живот.
Социализирането на тази порода е много важно. Както повечето кучета пинчерът трябва да бъде извеждан на открито на различни забавни разходки, като не трябва да се оставя отвързан. Трябва да го следите внимателно когато е между други кучета, тъй като то се мисли за голямо куче и може да си навлече неприятности. Когато кучето се е социализирало то обича да си играе с други кучета. Колкото по-често извеждате вашето куче навън толкова по-добро ще е то.
Миниатюрният пинчер има къса козина, което прави възможностите за козметични грижи минимална. Важно е да го изчетквате на няколко дни за да има чиста и лъскава козина. Ноктите на краката трябва да се подрязват на всеки две седмици. Не трябва да се къпе често тъй като това ще изсуши козината му. По-добре е да го избърсвате с влажна кърпа. Трябва да се започне от лицето, а след това да се отдели повече внимание на областта под очите и след това да продължите по гърба към опашката. Правейки тази процедура веднъж на няколко дни ще поддържа кучето здраво и чисто. Когато го извеждате навън в студено време се уверете, че кучето е напълно сухо.

Що се отнася до това дали детето ще се грижи за кучето-дълбоко се съмнявам. Ще се грижи първата седмица, после си е вечно ваше. Това си е лично мое мнение, разбира се. Чакам отзиви като вземете кучето  :D.  А ето какво намерих още, което може да ти е от полза:

Топ 20 на породите, подходящи за семейства с бебета и малки деца

Голдън ретривър - послушен и любящ
Лабрадор ретривър - предан, спокоен и щастлив
Пудел - много интелигентен
Коли - чувствителен и нежен домашен любимец
Староанглийска овчарка - предан и забавен домашен любимец
Кокер шпаньол – игрив, сладък и послушен
Булдог - щастлив, покорен и спокоен
Ирландски сетер – добър, наивен и енергичен
Боксер - игрив и идеален другар в игрите на активните деца
Нюфаундленд – мек и верен гигант, който обаче изисква пространство
Шпиц - куче пазач, игриво и добро с децата
Бигъл - кротък и послушен домашен любимец
Териер - чувствителен, умен и добре възпитан
Йоркшир териер - лоялен към семейството
Басет - добър и наивен
Мастиф - посвещава се на стопаните си и е лесен за възпитание
Померан - любопитна и игрива порода
Бишон Фризе - обича забавленията и децата
Мопс – игрив и общителен
Шнауцер - приятелски настроен
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 16:14:45 pm от Crystal »
*
« Отговор #568 -: Декември 22, 2013, 16:45:11 pm »
И аз съм гледала куче в апартамент, къща не сме имали.Трудно е но не невъзможно.Кучето се оказа при нас точно преди зимата и го свиквахме с всичките му нови навици в студа, в снега.Мога да кажа, че това е едно много умно животно което те изпробва, знае кой какво му дава и се възползва.Нашето беше дребна порода, някакъв вид булонка, но това не и пречеше много добре да знае, че когато е с мен трябва да си яде от паничката и да ходи на 2 крачки от мен, а когато го дадем на дядо нас като ни няма се вмъкваше в леглото му и ядеше от ръката му.Така че всичко е възпитание и отношение.За мен няма глупаво куче има глупави стопани.

Пинчерите освен че са много активни кучета са и с много деликатни кости.При тях трябва да се внимава в началото за скокове от високо и падания, да не си счупи нещо, че става много сложно.Също така са упорити животни и трябва някой да поеме възпитанието им от момента в който стъпи в дома ви. 2 месечно куче не е малко за обучение, макар на нас да ни изглежда ужасно рано.

Истината е че животните учат на много неща, на любов, отдаденост и т.н.

« Отговор #569 -: Декември 22, 2013, 16:57:57 pm »
Породата се избира със сърцето.За мен  лично куче значи немска овчарка :D .Хъскито го взехме от приятел,който не можеше да се грижи за него....трябва да се помисли наистина дали можеш да обгрижваш едно животно, преди да вземеш....и да-изисква доста време и търпение да се възпита.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

Crystal

« Отговор #570 -: Декември 22, 2013, 17:56:59 pm »
Моето куче хич не беше глупаво, беше хитро и болезнено ревниво.Но, въпреки това, ти благодаря, маги за оценката. Може и да съм глупава, знам ли...
*
« Отговор #571 -: Декември 22, 2013, 18:11:22 pm »
Crystal, дали е възможно поне в една тема да се въздържиш от назидателния си тон, с който представяш личните си виждания и опит като единствените верни. Хората наистина се стараят да ти отговарят възпитано, но комуникацията с теб въобще не е лесна.

Ако влезеш в спор - твоята теза е вярната и точка, ако поискаш съвет, то не е за да чуеш мненията на хората, а за да се съгласят с теб. Ами, не е така в живота. Много хора - много различни мнения. И е голяма вероятността да не са съгласни с теб. Приемаш го и толкова. Лесно е.

Ето, и на мен са ми странни методите ти на възпитание и отглеждане на децата ти, но си трая, щото не ми пука как ги гледаш. Например, ако ти кажа какво точно мисля за методите ти на отглеждане и възпитание на децата ти, ти ще ми се обидиш. Няма да си позволя да го направя, защото съм възпитан и толерантен човек. Ти, обаче, нямаш проблем да си даваш мнението, дори и непоискано. Много хора не се чувстват добре, вследствие на това, да ти кажа.

Още нещо - виж заглавието на темата - тя е за смях и лека раздумка. Нека да се придържаме към лежерния и весел тон, без да утежняваме дискусията с лекции и спорове.
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 18:12:59 pm от Елфи »
*

Crystal

« Отговор #572 -: Декември 22, 2013, 18:23:04 pm »
Елфи, аз никого не съм обиждала или квалифицирала. А за методите ми на възпитание-не знам от къ де си наясно, не съм писала много за тях. И не е вярно, че не приемам чуждо мнение, просто споря. Истината се ражда в спора, макар че често всеки си има своя истина.
*
« Отговор #573 -: Декември 22, 2013, 18:48:20 pm »
Ох, Кристал, само в темата за хлебопекарните сигурно не си съобщила, че децата ти са най-важни на света със съответните подробности. Естествено, че имам бегъл поглед и мнение по това. Ще кажеш, че другите си обичаме котките повече.

Да не говорим, че тук четат и хора, които все още нямат деца. Малко съобразяване не е излишно.
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 18:52:01 pm от Елфи »
*

Crystal

« Отговор #574 -: Декември 22, 2013, 19:08:58 pm »
Ох, Кристал, само в темата за хлебопекарните сигурно не си съобщила, че децата ти са най-важни на света със съответните подробности. Естествено, че имам бегъл поглед и мнение по това. Ще кажеш, че другите си обичаме котките повече.

Да не говорим, че тук четат и хора, които все още нямат деца. Малко съобразяване не е излишно.
Елфи, правиш си някакви много странни изводи от моите твърдения. Не съм Мара подробната, на някои хора праха мога да им дишам в това отношение. Мисля, че форумът е място за свободно изразяване на мнения. Мисля, също така, че всички членове на този форум се стремят към най-съкровеното си желание - да имат дете. Някои вече са го постигнали, други все още се борят, но всички се стремят към това. Твърдението за важността на децата ми беше в контекста на това дали да имаш куче или не. Предполага се, че и тези, които все още нямат дете, дай Боже скоро ще имат, а взимането на куче е за поне 10 години, така че не може да не бъде съобразено с настоящото или бъдещо присъствие на едно или повече деца. А това, че не съм приятна на някои модератори, изобщо не значи, че не трябва да изразявам свободно мнението си, при положение,че не обиждам никого.
*
« Отговор #575 -: Декември 22, 2013, 19:37:27 pm »
Crystal, това че много хора успешно осъвместяват наличието на домашни любимЦИ от всякаъв вид и наличието на повече от едно дете - означава ли, че тези хора са кофти родители, или децата са им по-маловажни от кучето да кажем? Изкарваш някакви елементарни неща "кой знае какво", когато те не са. Да, за теб е така, това е твоето мнение. За други хора - нещата изглеждат различно. И понеже тези хора са И модератори да кажем - те по-малко от теб имат право на мнение ли, какво?

И като част от потребителите на този форум, без детето ми да е дошло бързо и лесно - прощавай, но аз не съм спряла да бъда човек и жена, само защото имам дете. Нито намирам за нужно и нормално да го правя. Още по-малко намирам подобно поведение за полезно за самото дете. Имам котка (мисля да си взема още една), когато има на кого да си оставя детето - ходя по дискотеки, купонясвам до зори, правя секс също така (за удоволствие) и детето ми е добре гледано, обгрижено отвсякъде и щастливо до безобразие. Та няма нужда от вечните "героични пози" на някоя "супер-мама", която е все "по-по-най". И други СМЕ макар и по различен начин. Не е важен начинът, а крайният резултат ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Crystal

« Отговор #576 -: Декември 22, 2013, 19:47:53 pm »
Jbrul, никога не съм казвала, че хората, които имат домашни животни са лоши родители. Обясних каква е ситуацията при мен и защо мнението ми е такова. Ако котката ти хапе детето ти, ще я задържиш ли? Модераторите имат право на мнение, но не и да обиждат открито.
Не се изкарвам супер мама, дори напротив, имам си непрекъснатите съмнения правя ли нещата както трябва. И никога не съм казвала, че заради децата съм спряла да бъда жена. На доста повече години съм от теб, така че дискотеките отдавна не ме блазнят, но това не значи, че нямам свои удоволствия и откраднато време за себе си. Няма да ги описвам в подробности като теб.
*
« Отговор #577 -: Декември 22, 2013, 20:08:39 pm »
Crystal, явно съм доста тъпа, освен сляпа...къде те обижда някой? Който и да било? Стига с тази параноя, моля те. Ако някой за нещо не е на твоето мнение - той те обижда? БраУ. А си на доста повече години от мен както сама отбелязваш... ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #578 -: Декември 22, 2013, 20:16:05 pm »
marina vdb, няма за какво да се извиняваш  :)
Аз лично не влязох в темата, за да споря, а да дам и друга гледна точка, на човек грижил се за 4 кучета ( не наведнъж де  :D). Надявам се нашите мнения да са ти били поне малко от полза.

Кристал, всеки път когато пиша, гледам да съм максимално внимателна и гледам да подбера правилните думи, за да не се почувства някой обиден. Но явно каквото и да кажа, както и да го кажа -  все е лошо, защото под никнейма ми пише модератор....

И не, не съм искала да те убеждавам в каквото и да било. Обясних подробно защо се включих в темата.
*

Crystal

« Отговор #579 -: Декември 22, 2013, 20:41:38 pm »
Мецани, оценявам начина, по който пишеш. Не си ме засегнала по никакъв начин. Мисля, че в един спор трябва да има различни гледни точки. Вече няма значение какво ме е засегнало, наистина. Във всеки случай, не си ти!