0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 2 :)
« Отговор #540 -: Декември 20, 2013, 08:40:20 am »
Добро утро!
Благодаря ви за пожеланията, отправени към моето дете! :bighug:

Днес е Игнажден!
Не забравяйте за полазника - по това кой човек пръв влезе в дома ви сутринта се гадае за здравето, плодородието и имането през годината.Ако се случи първият гост да е добър и богат, то и годината ще е плодоносна.
Така че внимавайте кой ще влезе у вас първи! :P

Тъй като Игнажден означава „пламенен ден”, днес именици са и хората, носещи имената: Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Игнат ..

Честито на празнуващите!Да носят имената си със здраве и късмет!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #541 -: Декември 20, 2013, 15:35:47 pm »
Честито на празнуващите,да са живи и здрави!
Гледам в по назад в темата сте обсъждали коледните подаръци.На мен ми остана само на детето.Писа писмо до Дядо Коледа и иска един от трите подаръка:
-бебе (истинска)
-куче (истинско)
-таблет
Та сега сме в голяма дилема с мъжо какво да е.Първото не става поне за сега.Вторият ако го получи ще има аз да се грижа за кученцето а тя само ще си играе,за него съм 50%-50%.Третия ми се струва много малка за него.Знам че децата трябва да се развиват ама точно в първи клас когато трябва да се учи да чете вместо да е с книжка в ръка тя ще играе на таблета.Ще се радвам да изразите мнение и малко да ми помогнете в избора че не остана.
      Извинявам се за дългият пост :oops:

*
« Отговор #542 -: Декември 20, 2013, 15:58:27 pm »
Внуши й, че иска котка - по-лесно се гледат  :lol:
*
« Отговор #543 -: Декември 20, 2013, 18:00:44 pm »
Внуши й, че иска котка - по-лесно се гледат  :lol:
хахахаха

Толкова се радва детето на животните, че аха, аха да се прежаля, но за суга удържам фронта с на двора  :D
Марина, аз бих купила таблет, то вероятно ще купя на дребния доста по-рано от теб де  :oops: Не мисля, че чак толкова са лоши джаджите, може да се качат образователни игри ако така съвестта ти ще е по-спокойна  :wink: Да вземеш куче и догодина да имате и бебе примерно. Супер сложно ми се вижда, може кучето да ревнува и да има проблем и тогава ситуацията ще е още по-сложна. Разсъждавам си, не е задължително да е така.
« Отговор #544 -: Декември 21, 2013, 13:53:53 pm »
елфи много ме зарадва отговора ти :D,но определено предпочитаме куче аз и чорито,а мъжо мисли също като теб :wink:
м-и Честно казано не се бях замислила,че кучето може да ревнува от бебето ако имаме.
Благодаря ви че споделих те мнение.Утре вече ще взимаме нещо,но какво ще е не е решено още.Иначе и таблет и пинчарче сме харесали.Ще пиша да ви кажа каква е присъдата,може снимки да кача на госпожицата с коледния подарък.
Хубави и усмихнати почивни дни изпълнени с много положителни емоции :lol: .   

*

Crystal

« Отговор #545 -: Декември 21, 2013, 15:13:05 pm »
marina vdb, голям таралеж в гащите ще е да вземете куче. Трудно е да се гледа куче и едно дете, да не говорим ако имате и бебе. 14 години гледах куче и като се роди голямата дъщеря беше кошмар. Не спря да ревнува и да си отмъщава по всевъзможни начини. Никакво приятелство нямаше с детето, напротив, стигало се е и до хапане, за сплашване разбира се. А и трябват разходки, като ходите някъде трябва някой да го гледа...
*
« Отговор #546 -: Декември 21, 2013, 16:18:10 pm »
Не мисля, че е таралеж в гащите гледането на куче, дори напротив.
Нашето прекрасно куче в продължение на 7 години заместваше празнината и липсата на дете в нашия дом и нашите сърца. Даваше ни много обич.
Да, кучето трябва да се разхожда, да трябва да се чисти. Всички тези неща ги правим по принцип с и без присъствието на домашен любимец.
А за пътуванията - хората са измислили хотел за кучета  :wink:

Нашето куче почина малко след като се роди Жорко. Ще изчакам още 1 година и ще си вземем пак куче. Детето ми обожава кучета и изобщо животни и знам, че ще станат приятели  :)

Весели празници на всички!
*

Crystal

« Отговор #547 -: Декември 21, 2013, 16:33:35 pm »
Ако нямаш деца, кучето запълва празнината, но куче и бебе ми дойде в повече. Кучето пикаеше на леглото ни когато бебето плачеше. И по килима пикаеше, и по дивана, а това няма измирисване. На мен не ми се връзва малки деца да се отглеждат във воня и да ги тровя с доместос, защото само той убива вонята. Все пак децата са ми много по-важни. А кучето вземеш ли го веднъж, няма връщане назад.
*
« Отговор #548 -: Декември 21, 2013, 16:43:12 pm »
Crystal, за първи път чувам куче да прави такива номера. Повечето приятели, които имат кучета и деца, твърдят точно обратното. Кучетата са добрички животинки. Виж, котките, са друга работа.

Моят проклет котарак не обича деца - крие се, като ги види. С дъщеря ми също не са голяма любов - двустранно  :D И изобщо май по-скоро котките не обичат деца и ревнуват.
« Отговор #549 -: Декември 21, 2013, 17:04:48 pm »
И аз мисля че по скоро котките правят такива номера.За пътуванията няма да има проблем да идва с нас.Така или иначе ходим при мой те родители и сестра ми и сме говорили нямат нищо против ако вземем куче да е с нас.На море ходим почти всяка седмица през лятото но без преспиване ,защото ние на близко.Но ако все пак ни се наложи има на кого да го оставим.Отговорност и грижа си има независимо какво е животинчето.Имаме огромен аквариум с рибки или по скоро са на мъжа но той си го чисти и си ги храни.Гледаш ги но не можеш да ги гушнеш и да им се порадваш.Решение още не е взето,чакам мъжо да се прибере от работа и да го до обсъдим.

*

Crystal

« Отговор #550 -: Декември 21, 2013, 17:07:35 pm »
Елфи, моето беше дакел. Ти куче гледала ли си? Едно е да го гледаш, друго е да слушаш отстрани.
« Последна редакция: Декември 21, 2013, 17:09:56 pm от Crystal »
*
« Отговор #551 -: Декември 21, 2013, 17:21:38 pm »
Кристал, имам приятели с голямо дете, малко дете и куче :) което е било налично при раждането на бебето, наистина много се обичат, но няма гаранция какво и как ще се случи.
 Наистина си иска внимание и кучето, с бебе понякога не са възможни разходките, чистенето си е чистене с всяко животно.
*

Crystal

« Отговор #552 -: Декември 21, 2013, 17:38:28 pm »
Моето куче беше на 10 години, когато се роди първото ни дете и беше свикнало да е център на вниманието. А и дакелите са доста своенравни. Но всяко бебе куче изисква тичане с парцала след него докато свикне да пишка навън, което отнема около година.
*
« Отговор #553 -: Декември 21, 2013, 17:43:49 pm »
Кристал, явно си е до куче, до порода, до нрав.
Нашето куче беше ротвайлер, при това доста едър. Никога не си е позволил да се изпишка или да свърши нещо друго. Никога не е правил нещо напук заради бебето, нито го е докосвал. Само го гледаше с интерес, но отдалече.
Разходките винаги са били ангажимент на съпруга ми. Всичко е възможно когато всеки си знае задачите.

А съпоставката кой е по-важен, детето или кучето, е абсолютно излишна.

п.п. кучето го научих за 2 дни да пишка навън и да не прави това вкъщи, но с  Жорко определено съм нон стоп с парцала и това продължава месеци  :lol:
« Последна редакция: Декември 21, 2013, 17:46:13 pm от Мецани »
*

Crystal

« Отговор #554 -: Декември 21, 2013, 17:59:22 pm »
Мецани, моят мъж е на смени и като е следобед на работа се прибира вечер в 9. А на мен в един момент ми се наложи да преценя кое е по-важно, защото на практика децата страдаха заради кучето. Ти си взимай куче, не виждам защо ме виниш за мнението ми.
*
« Отговор #555 -: Декември 21, 2013, 18:16:05 pm »
Кристал, не те виня за мнението ти. Не знам защо така си приела думите ми. Просто изразявам и друга позиция, в случая моята.
Всеки ще си прецени силите дали може да се справи с гледане на бебе и куче. Но в никакъв случай не е толкова ужасно  :)
« Последна редакция: Декември 21, 2013, 18:22:14 pm от Мецани »
*

Crystal

« Отговор #556 -: Декември 21, 2013, 19:41:22 pm »
Колко ужасно е зависи от много неща-породата на кучето, дали е мъжко или женско, самия характер на кучето, което ще ти се падне. Женските са по-любвеобвилни, но се разгонват и тогава не е никак приятно. Всичко е много относително и това, че първото ти куче не е създавало проблеми изобщо не означава, че и с второто ще е така. А големите породи за мен се мъчат да живеят в апартамент. Аз за себе си съм решила, че повече няма да взема куче. Нямам нито енергия, нито време за това.
*
« Отговор #557 -: Декември 21, 2013, 20:39:35 pm »
Колко ужасно е зависи от много неща-породата на кучето, дали е мъжко или женско, самия характер на кучето, което ще ти се падне.
С тези твои думи, повтаряш моите думи от по-горен пост. Значи имаме консенсус поне наполовина :)
*

Crystal

« Отговор #558 -: Декември 22, 2013, 08:49:12 am »
Мецани, сигурно твоето куче е било добро, ако ти се беше паднал моят дзвер, щях да те питам :) Само едно не мога да повярвам-че за 2 дни се е научило да пишка навън. Колко голямо е било като го взехте? Моето беше на 2 месеца и до 3 месеца изобщо не го извеждах, докато не сложим всичките ваксини. Като започнахме да се извеждаме, навън изобщо не искаше да пишка, стискаше за вътре  8O Чак питах хората с други кучета възможно ли е куче да не се научи да пишка навън. Сменихме няколко подови настилки докато се оправят нещата. Но и като се научи, пишкането беше начин за отмъщение. Още от малка правеше номера, но като одъртя и стана проклета бабичка, стана страшно. На кучешки хотел веднъж съм я давала и 5 дни не беше хапнала нищо-само гранули им давали, а тя много не си падаше по тях. А и хотела като цена излиза колкото за човек горе-долу, а бяха едни дървени къщички на открито, добре че беше лято. През зимата нямше да оцелее там.
« Отговор #559 -: Декември 22, 2013, 09:25:21 am »
Добро утро (ден) раздумковци,

Желая ви една уютна, изпълнена с обич, топлина и спокойствие неделя.

Ние потегляме извън София, като почти всички "софиянци"  :lol:
Първо при едните роднини, после при другите, а за финал на Нова Година ще сме в Калофер с приятели.
Подаръците са купени и опаковани. Багажът е почти събран.

P.S. Според мен домашните любимци са добро възпитание за децата. Те се научават да обичат и да се грижат за друго същество. Стават по-хуманни. Разбира се, че има чистене и ходене след тях, но това не прави ползата по-малка.
Таблетът учи детето също, но не и на доброта.
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 09:48:47 am от 47 Smiles »