0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 2 :)
« Отговор #420 -: Ноември 19, 2013, 17:02:55 pm »
Точно.
У дома масата на балкона е приета за купонджийската маса - през лятото /особено/ става голяма навалица.
Та, като видях твоята, познай какво си помислих - леле, какъв широк терен за сбирки! ЛистЯта хич не ги отразих даже  :lol:
*
« Отговор #421 -: Ноември 19, 2013, 23:02:27 pm »
https://www.facebook.com/ellyst
Някой хора просто умеят да разказват   :P
*
« Отговор #422 -: Ноември 20, 2013, 07:56:52 am »

Декември е уют. Кори от портокали. Пукащи дърва. Запалени свещи. Червено вино. Понякога розе. Тихо пиано. Вълнен шал и дебели чорапи. Първи сняг. Декември е грижа. Внимание и мисъл към най-любимите ти хора. Подаръци. Изненади. Срещи. Топло мляко с канела. Писма картички. Очакване. Декември е искри и фойерверки. Блясък по улиците, в очите. Светлини. Декември е (равно на) сметки. Разплащаме се с 365 дни случвания и пропускания. Всичко онова, което сме можели да бъдем, а не сме. Всяка неказана дума и закъснял жест. Онзи телефонен разговор, който пропуснахме. Пътуването, което не направихме. Работата, която не приехме. Думите, които не казахме. Декември е обещания. Наравно стари и нови. Да бъдем по-добри. По-щедри. По-благодарни. Да мечтаем повече. Декември е поглед навътре. Носталгия по детството. По това какви бяхме, какво търсихме, в какво вярвахме. По приказки с щастливи начала, не краища. По онова утре, което все търсим и все не стигаме. Декември е всичко в едно. Най-студеният и най-топлият месец. Най-пълният с хора и най-самотният. Едновременно край и ново начало. Прошка. Декември идва и си отива като сън. Всяка година се питаш кога пак стана Декември. Никога няма да разбереш."

Източник:ФБ

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #423 -: Ноември 21, 2013, 09:09:14 am »
Днес е Денят на християнското семейство, децата и християнската младеж!
В забързаното ежедневие все по-рядко се сещаме за духовните празници.Нямам предвид празник като повод за събиране на масата.А истинският празник - празника на душата.Дано поне в такъв хубав ден като днешния, малко повече семейства си обърнат внимание, да изчистят умовете и сърцата си от пошлото и да погледнат на света с други очи!

Честит празник на всички!
Да си пожелаем топло огнище, хубави чувства, много любов и
разбирателство с най-близките хора!

Ромен Гари
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #424 -: Ноември 21, 2013, 10:46:00 am »
Честит празник на християнското семейство!
Много обич , хармония и разбирателство !!!

« Отговор #425 -: Ноември 24, 2013, 11:58:33 am »
Здравейте момичета,

Да ви се похваля, напреднах с подаръците за Коледа.
Децата почти всички са готови. На всички съм взела играчка + дреха. Само на две пораснали деца в тийн възрастта не знам още какво да взема. Ако вие се сещате за нещо, много ще се радвам. Едното е момиче на 12, а другото момче на 16. Момичето ми иска преса за коса, но няма да я ограе. Въобще не одобрявам доброволното горене на коса.  :lol:
На свекъра и свекърва ми взехме абажур за всекидневната, че те са след основен ремонт.
На баща ми взех килим за хола, че старият вече беше много зле.
На семейството на сестра ми и за нас без малко да взема новия мултикукър на Филипс. Навреме се осъзнах обаче, че не е готвач робот, а просто печка.
Тази седмица ще гледам да поръчам календари и чаши с наши снимки.

*
« Отговор #426 -: Ноември 24, 2013, 12:47:50 pm »
Браво на теб, отхвърлила си бая народ.Аз за сега съм обзавела само племеника, и то с дрехи, играчки ще има от баба и дядо.Взела съм му грейка, гумени ботуши и една блуза.
За майка и татко съм харесала хавлии такива като халати дето са, ама от хавлиена материя, че техните са за смяна, но кога ще ги купя не знам.
Свекървата ми е голям хикс, на мъж ми брат му също.
Сестра ми и мъжът и сега се преместиха в нов апартамент и се разбрахме да си харесат нещо и да им го вземем, хем за НГ, хем подарък за апартамента.
А за моя мъж не знам, идея нямам, но го мисля още.

*
« Отговор #427 -: Ноември 24, 2013, 19:12:05 pm »
Да споделя идея за подарък, който много се хареса миналата година на родителите ми и семействата на двамата ми братя. Взех им ваучери за уикенд в спа хотел. Че те сами не могат да се накарат да отидат да се поглезят, все задачи имали...

La vita è bella
*
« Отговор #428 -: Ноември 24, 2013, 19:26:33 pm »
rumyanau, чудесна идея :) Правила съм такъв подарък за сватба на приятели и бяха много по-доволни отколкото от ютиите, сервизите и олекотените завивки  :lol: Важно е обаче ваучерите за почивка да не са с фиксирана дата и да важат за някакъв по-дълъг период - 3 месеца, 6 месеца... Веднъж и на мен ми подариха такъв, ама беше с фиксирани дати, на които не ми беше възможно да се възползвам и така си изгоря.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #429 -: Ноември 24, 2013, 23:29:06 pm »
.....и така си изгоря.

Е, ти пък изгорял, приятели нямаш ли  :lol: 

Много сте организирани с тия подаръци, аз още сменям избраните, като децата  :lol:
*
« Отговор #430 -: Ноември 25, 2013, 00:44:16 am »
.....и така си изгоря.

Е, ти пък изгорял, приятели нямаш ли  :lol: 

Не разбра се, само врагове имам аз  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #431 -: Ноември 25, 2013, 20:04:46 pm »
Аз съм от малко хора, които не обичат спа.
И аз като не обичам и не подарявам, макар че не трябва да е така, знам си аз  :lol:
*
« Отговор #432 -: Ноември 26, 2013, 08:06:48 am »
Честит първи сняг на София!

Тук още си нямаме сняг, а от сутринта вали проливен дъжд.Надявам се скоро и при нас да дойде зимното и с него и празничното ми настроение, защото нещо се е загубило тия дни ...
Хубави подаръци сте взели, браво на вас!

Смайлче, много ти е хубава премяната! :P

Ромен Гари
« Отговор #433 -: Ноември 26, 2013, 08:34:53 am »
Ох така и аз искам сняг ,а не дъжд.И аз като ТЕД се надявам че с първият сняг ще ми дойде и коледното настроение.За разлика от мен детето няма търпение да украсим в къщи и сигурно това ще се случи още тази събота и неделя.
П.П.Честит първи сняг и от мен на софиянци и да пратят малко и на нас :)

*
« Отговор #434 -: Ноември 26, 2013, 08:49:53 am »
Честит ви сняг! На мен не ми носи той настроението, всъщност е важно да не вали дъжд като съм навън  :lol: и всичко е Ок!
И в нашия план украсата е на първи  :D
*
« Отговор #435 -: Ноември 27, 2013, 10:53:10 am »
Честит ви сняг! На мен не ми носи той настроението, всъщност е важно да не вали дъжд като съм навън  :lol: и всичко е Ок!
Ъхъ, плюс гадният вятър, който ме побърква. Направо си е буря при нас. И да завали сняг, няма да го бъде.

Днес пръска дъжд, вие вятър, пече слънце, че и дъга има. А 600-те метра от офиса до вкъщи ги боря като алпинист  :lol:
*
« Отговор #436 -: Ноември 27, 2013, 10:54:17 am »
Сложи си малко камъни в джобовете, че ще те издуха чак в Одеса.

*
« Отговор #437 -: Ноември 27, 2013, 11:03:58 am »
А, дойдох с колата аз, ако ще и цялото село да ми се смее  :lol:
Камъни + дископатия - мирси!
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #438 -: Ноември 27, 2013, 11:22:17 am »
Благородно завиждам на всички, които се радват на Първия сняг!
Вики всяка сутрин поглежда, ставайки от леглото дали и при нас не е натрупало!
Както казва Елфова,  при нас гадния вятър фуча цяла нощ, сутринта на подскоци стигнах до колата. Мъжу се смели над мен и ме закара почти до работа, ама на връщане не знам!

Мише, дано всички тревоги вече са зад гърба ти и да имаш много поводи за усмивки напред!
Вени, това ми прилича на номерата в училище, егати! :(
*
« Отговор #439 -: Ноември 27, 2013, 13:30:48 pm »
Благородно завиждам на всички, които се радват на Първия сняг!
+1

Искам и аз зимна приказка, ама тц дъжд, вятър и сивота ... пфуууу, как мразя такова време!

Време е за нещо сгряващо в този студен зимен(или дъждовен за някои) ден -

« Последна редакция: Ноември 27, 2013, 13:34:12 pm от Тед »

Ромен Гари