0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 2 :)
« Отговор #340 -: Септември 29, 2013, 00:44:39 am »
До мъжа, чиято жена „по цял ден си стои вкъщи с детето“, а не работи от сутрин до вечер като него.

Когато ми завиждаш, моля те, имай предвид следното:
1) Докато си на работа, не трябва да следиш непрекъснато колегата си, за да не напъха в устата си кламер, да не пълзи по масата и да не рисува по тапетите.

2) Спокоен си, че колегата ти ще обядва, без да се налага да бършеш след него разлятата супа по пода. И не вярвам, че ще се опита да ти направи ПФФФ в лицето с пълната уста.

3) Ако решите заедно да излезете в обедната си почивка, то колегата ти ще се облече сам и няма да се налага да напъхваш неспирно мърдащите му пръсти в ръкавиците, непослушните му крака в ботушите, а въртящата се наляво-надясно глава – в шапката.

4) Ако излезете на улицата, едва ли колегата ти ще се пльосне в първата локва, защото нещо си го засегнал. Не вярвам и да се наложи да му переш дрехите след това.

5) Ако по стечение на обстоятелстата си отишъл до магазина с колегата си, той със сигурност няма да те врънка да му купиш всяко нещо, което се изпречи пред очите му, обещавайки, че ще си яде кашата и ще слуша. И няма да ти се наложи да измисляш 1 милион довода, за да избегнеш поредното купуване на безполезна играчка.

6) Ако колегата ти се умори, няма да е нужно да го носиш на ръце обратно до офиса, докато той хленчи и размахва ръце и крака във всички посоки.

7) На работа не ти се налага непрекъснато да правиш на колегата си забележки: „Не си бъркай в носа!“, „Не си трий ръцете в сакото!“, „Не си смучи палеца!“. А дори и да прави всички тези неща, той си има майка, нека тя да се черви заради него!

8) Едва ли колегите ти плачат често и без видима причина. Дори да е така, не си длъжен да ги успокояваш.

9) В офиса не съществува явлението „следобеден сън“. А ако го имаше, то ти сам би подремвал, вместо да приспиваш колегата си, люлеейки го на ръце, докато не се унесе в сладък сън.

10) Не трябва да разтребваш разхвърляните от колегата ти из целия офис химикалки и листове.

11) Твоят колега едва ли отговаря с НЕ на всяко твое предложение.

12) Не трябва да му напомняш да се изпишка. Но дори да се заплесне и изпусне, не се налага ти да му чистиш.

13) Никой не те кара, като си свършиш работата, да почистиш целия офис и да сготвиш обед и вечеря за всички.

14) И още: работата, това е мястото, от което можеш да си тръгнеш и да си отидеш ВКЪЩИ.

Излиза, че офисът много прилича на рай! Така че на кого му е по-трудно – на мъжа, който работи, или на майката, която си стои вкъщи? Ако вземем предвид всичко, то жената с дете от 0 до 5 години работи 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, и то без право на отпуск!

Единственият, но много важен минус на работата е, че едва ли на колегата ти ще му хрумне да те прегърне през коленете, проникновено да те погледне в очите и нежно да ти каже: „Ти си моята най-любима мама на света!“
*
« Отговор #341 -: Октомври 14, 2013, 09:05:01 am »
На 14 октомври църквата почита преподобна Параскева или Петка Българска.В народните представи св.Петка е светица лечителка и пазителка от болести.

Честит имен ден на всички именници и на тези, които имат такива в семействата си!
Желая ви най-голямото богатство - здравето!
Хубав празник!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #342 -: Ноември 08, 2013, 10:45:38 am »
Честит Архангеловден на всички именници и празнуващи!
С пожелание за здраве и късмет!

p.s. Момичета, наистина ли нямате време да драснете по ред или липсва желание?
Май сме твърде интровертни, а?
Аз съм тук, и ми се приказва понякога - но е глас в пустиня. :?
Нали уж темата беше за това, раздумката.
Понякога си мисля, че времето е спряло, а то може би аз съм си се вглъбила с моите си неща, мисли и планове ..

Ромен Гари
*
« Отговор #343 -: Ноември 08, 2013, 12:28:01 pm »
Добър ден  :D
Честит празник на всички!

Ето за настроение:
*
« Отговор #344 -: Ноември 08, 2013, 12:32:01 pm »
Елф, посмях се с кеф.

Честит празник!

Тед, аз съм много заета последно време, не мога главата да си вдигна от работа, а вечер съм труп.Сега влязох за сефте от не помня кога.Така ми се приказват празни приказки, ей тъй да си чеша езика ама не виждам кога ще ме огрее.

*
« Отговор #345 -: Ноември 08, 2013, 14:10:32 pm »
Майкоооо,то за това ли цяло лято няма грам място за паркиране пред нашия блок. 8O Те всичките либовници от страната,бе,ужас.... :lol:
Тед,всичко е вглъбено в скандала с Бисеров и не мой една дума да обели. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #346 -: Ноември 08, 2013, 15:17:33 pm »
Така ми се приказват празни приказки, ей тъй да си чеша езика ама не виждам кога ще ме огрее.
Когато и да те огрее - насреща съм.Всеки ден открадвам време между почивките, за да вляза тук. :D
Елфи, повдигна ми настроението.

От мен нещо:
На въпроса: Какво ще направите, когато видите зелено човече?
80 % отговорили - Ще спра да пия.
15 % отговорили - Ще започна да пия.
5 % отговорили - Ще пресека улицата.
 :lol:

Тед,всичко е вглъбено в скандала с Бисеров и не мой една дума да обели. :wink:
А дано, ама надали. :P
« Последна редакция: Ноември 08, 2013, 15:46:31 pm от Тед »

Ромен Гари
*
« Отговор #347 -: Ноември 09, 2013, 08:54:42 am »
Добро утро, момичета!Нека сутрешното кафе е от мен(както обичайно). :P

Приятен уикенд ви желая, пълен само с положителни емоции!И малко повече активност в темата ..  :wink:

Ромен Гари
« Отговор #348 -: Ноември 09, 2013, 10:25:55 am »
Добро утро и от мен  :P

Тази година си мислех да започна с пазаруването на коледните подаръци от по-рано, че в последния момент е голям стрес, а и магазините са обрани.
Приемам всякакви идеи за оригинални подаръци.
Имам да подарявам около 20-25 подаръка - това само на най-близките. За всякакви полове и възрасти ми трябват :) Най са ми трудни бабите и дядовците и мъжете. Най са ми лесни децата  :lol:

Мога да ви кажа една идея от минали години, която се харесва особено на бабите и дядовците - голям календар със снимки на внуците и правнуците. Много се радват.

Давайте и вие ....  :balk_7:
*
« Отговор #349 -: Ноември 09, 2013, 10:52:21 am »
Добрютро!Аз си пия кафето, пуснах пералня и мързелувам :) То било хубаво!

47 усмивки, сестра ми от както е мама, прави такъв календар с племенника.Виси в стаята на бабите, голяма радост е, така е.

И ние трябва да мислим подаръци.За майка и татко съм решила да им взема нови халати за баня, че техните са вече много зле.За сестра ми и мъж и идея нямам, те и в нова къща се нанесоха, та съвсем ще ми е трудно.Бабите са ясни, на тях взимам крем, дезодорант ей такива неща, или пък някоя блуза, рокля тип пенюар, много държат на тях.За мъжът не съм измислила нищо, идея нямам, за майката и брат му на моя мъж също нищо.Ох суша в моята глава.Давайте идеи, споделяйте какво сте решили.

« Отговор #350 -: Ноември 09, 2013, 13:58:49 pm »
Поулях се момичета, извинявам се за дългия пост!  :oops:

Маги, много съвременни вашите баби  :P - кремове и дезодоранти ползват.
Моите не ползват нищо подобно. Аз съм им подарявала шампоани с душ гелове, пантофи, покривки за маса (в т.ч. с коледни и новогодишни мотиви), шалове, шапки.

Ето и други идеи от мен:
* Семейна игра. На нашите кумове им подарили например играта Dixit. Бяхме им на гости и играхме. Много е интересна. Нещо като игра на асоциации. Много се смяхме. Много те провокира да мислиш. Става за подарък за младо семейство.
* Билет за събитие. Аз например за РД на сестра ми й подарих билет за новия спектакъл на Нешка Робева. Сестра ми пък ми беше подарила билет за концерта на Bon Jovi.
* Свещи със свещник. Аз лично много обичам да паля свещи вечер.
* Книга. Разбира се, подхоящо е за хора, които четат. Напоследък все повече хора около мен четат книги, което е суперско.
* Бижу. На мен колкото и да ми подаряват бижута, няма да се наситя  :lol:
* Ваучер от магазин. Аз лично този подарък не го обичам, защото липсва елементът на изненадата, но много хора са ми споделяли, че го предпочитат, за да си изберат те какво да си купят.
* Домакински уред. Това най-често го подаряваме на родителите на мъжа ми. Подарявали сме им кана за гореща вода, прахосмукачка, електрическа мелница за месо (те правят домашни суджуци), хлебопекарна (ето на това най се зарадваха), малък телевизор. Разбира се за по-скъпите подаръци се комбинираме с брата на моя мъж и жена му.
* Портмоне. Колан.
* Ножове. Тези керамичните са много добри. Не знам дали сте ползвали.
* Флашка (USB), гравирана с името на човека, на когото го подаряваш. Това още не съм го подарявала, но съм го виждала като подарък и ми харесва.
* Пижама. Доста практичен подарък, а и има много весели модели.
* Чадър. Разбира се от малко по-хубавите.
* Икона (за по-набожните) или картина (майка ми например много обижа истинки картини).

Мога да направя и един черен списък на подаръци, които не харесвам.
§ Албум за снимки.
§ Чаши и чинии. На мен като са ми подарявали, продължават да стоят по кутиите, защото не могат да ми оцелят вкуса и цветовете, които ми пасват на хола например.
§ Сувенири, или както аз ги наричам прахосъбирачки.
§ Парфюм. Отново защото харесвам много специфични миризми и вероятността да ми оцелят вкуса клони към 1%.
*
« Отговор #351 -: Ноември 09, 2013, 16:57:57 pm »
Леле голям списък, лошото е че част от нещата съм ги подарявала :)

Колкото до анти подаръците и моите са същите без албума за снимки.Албуми обичам и ме карат да вадя снимки, иначе всичко седи на компа.

*
« Отговор #352 -: Ноември 09, 2013, 17:24:01 pm »
Леле голям списък, лошото е че част от нещата съм ги подарявала :)
О, да, но и много полезен.Благодаря!
Като нищо ще "открадна" някои идеи. :wink:

Ромен Гари
*
« Отговор #353 -: Ноември 10, 2013, 10:32:29 am »
Тед, жива и здрава да си :)
Аз пък възрастните вече съм ги отрязала за подаръци, само на децата купувам за Коледа, че иначе ще фалирам.
На каките ни (на сестра ми момичетата - на 15 и 13) вече им поръчах по една раничка на Орифлейм, естествено предварително съгласувано с тях, че знам ли тийн акъла какво ще измисли  :lol: Ще добавя и някоя козметика.
На моя мъж ще му поръчам чаршафи с ЦСКА ;) Хем и аз ще намажа с ново спално бельо  :lol:
« Отговор #354 -: Ноември 10, 2013, 12:38:42 pm »
чаршафи с ЦСКА ;)

:balk_602:
Аз на моя май ще му взема дънки, че има нужда!
*
« Отговор #355 -: Ноември 10, 2013, 14:19:51 pm »
Ей тва ЦСКА! Няма ли чаршафи с Левски? Или специално червени ги поръчвате за сестричката?  :balk_71: :balk_71: :balk_71:

*
« Отговор #356 -: Ноември 10, 2013, 15:45:06 pm »
 :lol: :lol: :lol:
Има, Блу, ама кво да се прави с червена кръв са всички  :lol:
« Отговор #357 -: Ноември 10, 2013, 19:00:36 pm »
Ей, Мими, а ти наистина откъде ще ги купиш тези чаршафи? Сега се сещам, че и моят баща е върл чорбар и мога да му взема.

Между другото научих се да правя снежинки от хартия. Много красиви стават. Мога да им сложа брокат да блестят и да ги окича по пердетата през декември  :lol:
*
« Отговор #358 -: Ноември 10, 2013, 19:17:19 pm »
Имам братовчед в Бургас, който има фирма - шие и продава спално бельо. Поръчал е платове с различни емблеми на отбори - той ще ми ги шие :)
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #359 -: Ноември 10, 2013, 20:09:27 pm »
Имам братовчед в Бургас, който има фирма - шие и продава спално бельо. Поръчал е платове с различни емблеми на отбори - той ще ми ги шие :)
пУ едни и за мене  :P
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"