Здравейте, докторе!
Какво представлява моливче амоняк?
Аз си имам едно комплектче за летните разходки, в което са ми включени марличка, влажни кърпи и топоцин, лепенки, фенистил гел и солдесанил капки. Като обикаляме по планините, а и в града си ги нося на дъното на чантата и са ми трябвали особено фенистила.
По повод диетите и диариите. Моят син е от вторник с редки изхождания. Първият ден не го приех особено сериозно, защото той яде много череши, диня, царевица и т.н. От тогава плодовете ги спряхме, дадох хидрасек. И вече шести ден ту се подобри, ту извендъж има позив и не може да се устиска. Имаше момент, в който беше ходил над двайсет пъти на ден. Но това беше втория и третия ден. Днес е ходил общо четири пъти, но извенъж казва, че го боли корема и тича веднага в тоалетната. Изпражненията са воднисти.
Диети никога не сме пазили при диария, още в София като бяхме първата педиатърка ми е давала този съвет, вие също го подкрепяте - това ми е достатъчно да не слушам около мен какво се говори.
Не давам захар, пресни плодове и сок, не давам мляко и мазно. Иначе яде макарони, месо, печено, супа и такива неща яде.
Личната лекарка в петък каза да му давам суметролиум след като толкова време с хидрасек не се е оправил.
Малко съм неуверена, защото обикновено тия неща са минавали с 3-4 хидрасека, но вече започнах да се притеснявам. Детето е весело, игриво, само като има спазъм и позив тогава се свива.
Склонна съм да оставя нещата така с идеята да отмине от само себе си. Но все пак се опасявам да не греша.