Здравейте д-р Бърди,
пиша ви по повод кръв и слуз в изпражненията на дъщеря ми, която е на 5 години. Всичко започна преди около две седмици с диария в която имаше само слуз. Личния лекар ни изписа Смекта и пробиотик. Изпражненията се втвърдиха , но слузта по- бавно изчезна, така си мислех до този понеделник т.е.22.07 когато видях че слузта пак си я има. Днес я заведох на педиатър, която каза да пие пак смекта две прахчета на ден и пробиотик Линекс по две капсули. Преди час обаче детето се изходи за втори път и видях, че има и кръв в слузта. Нямаше и час след това изхождане и малката пак се изходи, като този път видях повече кръв и слуз в акото. Ужасно се притесних звъннах на педиатърката , която каза да започна да давам три пъти по половин хапче Нелидикс. Личната лекарка ми даде талон за изследване на изпражненията, а педиатърката каза че няма смисъл да ги правя защото те са за да се види дали детето няма дизентерия или салмонела, а детето е в много добро и настроение, не е отпаднало, общо взето се чувства много добре. Сега обаче следобяд като се върнахме от педиатърката се оплака че я боли дупето по време на изхождане, а коремчето не. Много съм притеснена моля ви дайте ми съвет, страхувам се да не е нещо сериозно. Благодаря Ви предварително!