Здравейте д-р Бърди,
детето ми, на 1 г и 5 м получи гърч при внезапно повишаване на температурата, приеха ни по спешност в болница, до сутринта получи още един гърч /вече в болницата/ - казаха ни, че се водело за един щом двата са се случили в рамките на 24ч. Детето вече е стабилизирано, изписаха я, сега пие АБ и прахчета за разстройство. Казаха, че е имала гнойна ангина /как не сме разбрали, беше в добро здраве преди да си легне вечерта?/. Направиха консултация с детски офталмолог и детски невролог - първият каза, че няма проблем, вторият направи ЕЕГ и препоръча още една след 1.5м, тъй като тази дала леки отклонения, най-вероятно поради скорошния гърч.
Какво друго да направим, на какъв специалист да я заведем, за какво да внимаваме. Не трябвало да вдига температура, това била профилактиката, дадоха ни и ампула диазепам ако пак се повтори.
Много съм притеснена, какви мерки да предприема? Много ще съм благодарна за някакви насоки, за специалисти или изследвания по-подробни?
Благодаря предварително за вниманието.
Да попитам и майчетата - трябва ми много бърз и надежден термометър, какъв да купя?