0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
С Хумана АР.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Изваждайте секретите с помпичка за 2-3 дена.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Добре. Вадя, но то не излиза много, а се чуват само.
*
При София се оказа реакция от Аугментина. Пие Ериус и чакаме да се оправи.
Докторе, реакцията от АБ се прояви на 8-ми ден. Това означава ли, че няма да може да пие Аугментин вече? Не, че имам зор да пие АБ, но за в бъдеще да знам  :oops:
Към днешна дата детето е добре, обрива почти изчезна.
Не, не значи.
Но е добре 1-2 години да не го давате.
Благодаря, Д-р Birdie!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Добре. Вадя, но то не излиза много, а се чуват само.
Нужно е първо да капнете 2-3 капки физ.разтвор, и да поизчакате малко.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Така правя.
Благодаря.
 




Атопичен дерматит и заден ринит
« Изпратени до: Birdie  -: Май 27, 2013, 16:14:50 pm »  Отговор
 Цитат
 Изтрий
 
 

Здравейте,д-р Бърди!
   Ние от два месеца сме с диагноза АД и заден ринит,сина ми е на една година и седем месеца в момента.Изписа ми кожния лекар Елоком(кортикостероиден крем,който не трябва да се употребява след пет дни)за силно зачервените петна, Дексем  РИПЕЪР КРЕМ за постоянно мазане и НАХТКЕРЦЕН ИНТЕНЗИВ БАЛСАМ за успокоение на кожата,за нослето изписаха Виброцил (защотото имахме ужасна хрема),Коларгол та ги редувахме двете лекарства и за алергията КСИЗАЛ солуцио капки през устата -  но искам да споделя,че тези лишейчета (петна от АД) изчезват за няколко дни след като сме ги третирали с Елоком,а след това като ги мажем само с другите два крема пак се появяват и не само,че се появяват, а и се зачервяват  :( и по препоръка на УНГ (ходехме и при такъв специалист) ни каза да смени детето климата и в момента Жорко е при майка ми в Солун, но петната все пак не се махат или се махат пак след Елоком-а.Имаме си и куче,но то е от преди да се роди Жорко възможно ли е да е от него?Също така преди да се получи тази болест сменихме жилището,но пак сме в същия град, просто сменихме квартала.
  Моля ви кажете ми какво да правя и как да се боря с тази упорита болест?

Искрени благодарности!

С ясното съзнание, че не съм лекар и не е моя работа да предлагам лечение на твоето дете от АД, ще си позволя само да споделя как при нас на същата тази възраст по предписание на дерматолог успяхме да успокоим кожата на детето и до сега /6 годинки/ не сме имали сериозен проблем.
Първо няколко месеца се мъчехме с кратки лечения с кортикостероид, последвано от ежедневно мазане с кремчета за АД на различни марки медицинска козметика - сменяхме ги по препоръка на педиатъра и първия дерматолог, който посетихме. Нямаше никакъв траен резултат, макар че изкупих щанда за медицинска козметика в билзката аптека. Бузките и едната ръчичка бяха все червени, груби, сърбяха, детето ги разчесваше до рани, включително и по време на сън, като спеше неспокойто от този проблем.
Отидохме при втори дерматолог, който препоръча десетдевен курс с кремче Протопик /но не помня от колко мг/- на една френска фармацефтична компания, след което ежедневно след баня с А-дерма Екс-омега, плюс къпане с продукт от същата серия/зелена за АД/. Подобрението настъпи много бързо. И до сега го къпем със същия гел за тяло. При нужда слагаме по 2-3 дни от Протопик.
Лекарката ни посъветва това, като каза, че при по остри стадии може ден-два да стартираме с кортикостероид, след това - още толкова с Протопик. Но само при нужда. А..пихме първите години на пролет и есен и едни капсули /хранителна добавка/, "Топиализе" или нещо от сорта, ама аз много-много не вярвах в техния ефект, но все пак послушах лекарката.
Отделно от това до скоро не излизахме навън без слънцезащитен крем на лицето дори и зимата, ако има слънце. Сега вече не сме така стриктни,но проблемът отшумява с възрастта, както ни бе казала и лекарката.
Знам, че стана дълго, но споменът ми за мъчителните месеци в които без успех се борехме с този проблем ме накара да опиша всичко, с идеята, че информцията ще бъде полезна.
« Последна редакция: Юни 11, 2013, 16:11:49 pm от hope-love »
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Здравейте! Снощи  извадиха на малкия кьрлеж, нищо не препорьчаха освен да следим за симптоми като при вирус. Трябва ли нещо допьлнително, тетанус или изследване да направим?


Благодаря hope-love  ще пробвам и твоите предписания :)дано да имат траен ефект при нас.
Д-р Бърди, обръщам се към Вас за пореден път за съвет и помощ.
Отново става въпрос за чурките... Знам мнението Ви относно "забелването" и до момента не сме пипали изобщо там, като изключим опитите /без предупреждение и без наше съгласие/ на личната ни лекарка в тази насока още докато детето беше на 1 месец.
Сега обаче имаме проблем. Вчера сутринта детето се събуди с отекла от едната страна чурка, болезнена и леко зачервена. Явно е станала някаква инфекция. Водих го на педиатър, той ни препоръча добър уролог. Обясни, че трябва с нещо специално да изтегли гнойта, която се е събрала, защото за съжаление в момента няма условия да направи процедурата лично. Изписа АБ Макропен 3 х 10 мл за три дни. АБ за мазане и да правим компреси с Реванол и бани с калиев перманганат.
Вчера привечер, вече чурката беше станала доста болезнена, защото малкия започна да мънка. Малко след това отвътре изтече течност наподобяваща гной и със силна миризма. Чурката поспадна и се поуспокои. Тази сутрин посетихме уролога, който ни препоръчаха. Направи ме на 2 стотинки. Как аз съм била виновна, че не съм отворила навреме чурката на детето. Как сега щял той да му я отваря, но щяло да му остане психическа травма за цял живот и за това аз съм поемала отговорността и т.н. Сложи го на кушетката, видя, че още има гной вътре,намаза го с някакво обезболяващо, за да го подготви за "забелване", но аз отказах. Само дето не се сбихме... Тръгнахме си, но той ни предупреди, че ще стане по-лошо и че пак ще "опрем" до лекар, само че тогава щяло да се наложи със скалпел, защото ще се срастне всичко от възпалението....
Бранков бил говорил глупости. В Америка обрязвали децата от родилния дом, за да ги предпазят от рак на пениаса. Обясних, че това го знам, но вече са го отрекли, защото след толкова години масово обрязване се е доказало, че случаите не намалят и че няма връзка. Обявиха ме за ненормална....
Сега не знам какво да правя. Да не би да сгреша. Свекърва ми се опитва да ме убеди, че уролога е прав, защото мъжа ми е имал същия проблем като е бил на 10 години и се е наложило да го цепят. Имали са големи проблеми след това, защото е бил голям и едва са го накарали да прави промивките и да продължи със "забелването" въпреки болката.  Според нея е по-добре да го "забелим" докато кожата не се е удебелила толкова и може да стане по-лесно.
Главата ми се наду от мислене. Знам, че решението е мое, отговорността също, а вече не съм сигурна как да постъпя.
Докторе, когато се случи така както при нас- възпаление, как процедирате тогава?


*
 crazy_blondy, не бързай да пробваш първото, което си чула.
"Кремчето" Протопик е имуномодулатор и много доктори са против такъв вид лечение. Отидете при друг дерматолог за мнение. При нас кортикостероидите не само не помогнаха, ами и повече влошиха нещата...
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Джиджи,първо да кажа, че не съм и грам компетентна по въпроса , но мисля, че щом  този лекар е уролог и все пак той само това прави, той е компетентен.  Защо не го слушаш какво препоръчва? Разбирам, че не забелват понеже повече проблеми има от колкото предотвратени такива, но в случая вие вече имате проблем, не е като да отивате без нищо да ви има.  Аз поне не бих държала възпаление така без да се отвори да се махне всичко.


П.П. Аз лично имам много високо мнение за специалистите. Поне тук, винаги като съм ходила на специалист съм получила адекватен съвет
« Последна редакция: Юни 12, 2013, 18:21:06 pm от Bobbie »


  
*
Докторе, при нас нищо ново. Нямало нужда от аб. Всичко идвало от хремата. Отказа да направи посявка педиатърката. Изписа ми сироп за отхрачване да й давам преди лягане. И толкова. Да промивам често носа, да повдигна матрака, да спи на отворен прозорец и да сложа влажна кърпа на радиатора. И да съм търпелива!

.... Защо не го слушаш какво препоръчва?

И аз не знам, Боби. Страх ме е да не стане по-лошо, защото се оказва, че и такива случаи има. Може би се надявам с лекарствата да се справим с проблема по-безболезнено за детето. Не ми се ще да му причиняваме и това. Той и без това вече е толкова стресиран, че не иска да чуе някой да го пипа долу. Аз едва се справям за да му мажа разните мехлеми и да му правя промивките. А след "процедурата" ще трябва редовно да се отваря и да се промива, ако не се справим добре, ни чака пак същото наново, защото мястото ще срасне заради раната....

Преди малко бяхме отново и при педиатъра, който ме прати на уролог. Според него днес сме по-добре, но каза, че ние трябва да решим какво да направим. Ако го почисти уролога ще се оправи по-бързо. С лекарствата също би трябвало да се оправи, но по-бавно. Това още повече ме разколебава в решението....
« Последна редакция: Юни 12, 2013, 18:35:00 pm от джиджи »


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
.... Защо не го слушаш какво препоръчва?

И аз не знам, Боби. Страх ме е да не стане по-лошо, защото се оказва, че и такива случаи има. Може би се надявам с лекарствата да се справим с проблема по-безболезнено за детето. Не ми се ще да му причиняваме и това. Той и без това вече е толкова стресиран, че не иска да чуе някой да го пипа долу. Аз едва се справям за да му мажа разните мехлеми и да му правя промивките. А след "процедурата" ще трябва редовно да се отваря и да се промива, ако не се справим добре, ни чака пак същото наново, защото мястото ще срасне заради раната....
  Аз съм съгласна с теб, че си си спазвала препоръките да не забелвате ( макар че аз ако бях сигурно щях да забелвам, от страх), но мисля, че сега вече нещата не са като преди да изчакаме и да видим. Вече се на етап, че има инфекция с гной. А и ми се струва кофти, че е останало вътре.  Дали има ли смисъл да се рискува ? Поне да беше изчистено всичко. Не знам и аз какво друго да ти кажа, аз общо взето както ти казах, имам вяра на специстите, макар че не го знам вашият колко опит има и какви пациенти вижда. 

Намери някакво обезбляващо кремче, че да не се стресира от промивките, пък и ти да можеш да си ги направиш като хората, да е добре почистено. Ако почистваш добре и всичко е изкарано, няма да имаш проблем, ама въпроса е до колко можеш, ако не е забелено. А е важно да е добре почистено.  Те затова искат да го забелят, за да имат достъп до мястото, за да може да се чисти. Аз лично съм сменила хиляди вероятно превръзки в живота си и рани до кокал и всякакви каквито можеш да се сетиш( като вашето обаче не съм виждала) , но общо правило е, че  най-важното за оправяне на рани - да са почистени добре. Как успяваш да го изчистиш, изтича ли промивката чиста накрая? Какво всъщност правиш?
« Последна редакция: Юни 12, 2013, 19:02:01 pm от Bobbie »


  
*
Джиджи, преди седмица имахме същата ситуация у нас, ще ти кажа какво правих, ти реши как ще действаш. Това се случва за 3-4 път (общо при двамата). Когато видя, че е зачервена и започва да се подува, отварям колкото е възможно и промивам с риванол 2-3 пъти на ден, мажа с Фусидин. При отварянето съвсем леко натискам, обикновено се забелязва дупчица, от която след 2-3 дни процедури се отваря и изтича гнойта, понякога има и по-твърдо. Отвори ли се, внимателно се опитвам да "избутам" събралото се навън. Продължавам с промивките и мазането поне 2 дни след като се изчисти всичко. Въобще не съм ги водила по лекари, действам по интуиция, децата не са травмирани и си ми дават спокойно да ги почиствам. С времето при тях почти целите са забелени, без натискания, цепене и т.н., останало е залепнало съвсем накрая.
Мими, а няма ли болка, как ти дават да отваряш и буташ? Нашия вече само като го наближа и почва да реве. Одеве едва успях да го уговоря да отидем на преглед. Не го ли "навия" сам да направи нещо, рита, блъска, реве. Не ми се ще да се случват нещата по тоя начин. Ама ако се наложи и това ще правим. Просо искам да съм убедена, че нямаме друг избор наистина....

Боби, правим бани с калев перманганат. Забелвам докъдето ми позволи. Все още има от време на време секрет, който изтича навън. Правя компреси с реванол и мажа с АБ крем. Отделно от това пие АБ през устата. Не знам дали това е достатъчно, надявам се.....
« Последна редакция: Юни 12, 2013, 19:09:18 pm от джиджи »


*
Ами боли ги, но аз наистина много внимателно пипам, а и подкупвам, ако ми дадат и търпят, давам нещо, което рядко получават - сок :) Последния път Криси 15 мин.стиска зъби да го почистя хубаво само и само после да пие сок :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, правим бани с калев перманганат. Забелвам докъдето ми позволи. Все още има от време на време секрет, който изтича навън. Правя компреси с реванол и мажа с АБ крем. Отделно от това пие АБ през устата. Не знам дали това е достатъчно, надявам се.....
Извинявам се ако е тъп въпроса, ама как вкарваш течността ( опитвам да разбера дали промива добре) - като се кисне ли? Или с нещо като пипетка, че да си сигурна, че вътре отива? Хубаво е  антибиотика и, ама стига ли до там?

И пак да попитам - защо не слагаш обезболяващ крем преди промивките?