Здравейте, д-р Бърди. Моля за вашето мнение относно състоянието на Боби.
Трети ден / втора нощ е с Т 40 градуса. Вдига много бързо, сваля много бавно. Горе-долу през интервали около 5часа, без значение кое време на деня е. Вчера бяхме при педиатърката му, прегледа гърло, гърди, ушички, пусна ПКК - всичко е в нормални стойности, изписа Изопринозин и каза, че според нея е вирус, нямало данни за бактериална инфекция. Боян няма никакви други симптоми, нито киха, нито има сопол, нито зачервени очички, дори не се е закашлял, нищо. Не е боледувал от миналата година. Цяла зима не сме излизали от молове и детски кътове с кашлящи и подсмърчащи деца, дори сополче не е хванал:( А сега сме само навън по поляните и какво го застигна...Не знам какво да правя, оглеждах го за кърлежи, за ухапано от кърлеж, изчетох нет-а за менингит, наблюдавам го за заушка, какво ли не си мисля вече от страх...Когато го питам "къде те боли" сочи главата, но педи каза, че е от високата Т.
В момента спи, от 5ч. сутринта не е вдигал Т, до час очаквам да се почне (ако се почне) и мисля да отивам в спешното, че днес е почивен ден тук.
Молбата ми е, ако се наложи да се ходи на лекар, какви изследвания да се направят, накъде да "насоча" лекарите?