Здравейте доктор Бърди, не се включвам често, но имам нужда от съвет.
Предистория - от миналата година до сега Вики е направил при вирусни инфекции , започнали като хрема, кашлица и прочие екстри общо 3 бронхо спазъма.
1. В началото на март - вирусна история с много висока температура. След като тя не спадаше 4 ден по ред и се появиха зелени сополи - Клацид за 10 дни;
2. Четири-пет дни след спиране на Клацид-а и посещение на ДГ - внезапна болка вечерта в ЛЯВО ухо, без температура. На следващия ден - преглед при УНГ - отит с предписан Панцеф за 10 дни;
3. Четири дни след Панцеф-а и посещение на ДГ сутринта се събужда с кашлица и бронхо спазъм, който по вида на кашлицата и аз установих. Моментален преглед при личната - бронхит с назначен Вентолин, Проспан и Зинат. Не ги дадох, а изчаках в същия ден преглед при доктор Захариева (специалист - педиатър, която работи по стъпките на доктор Куфарджиева от детската пулмология). Констатиран бронхоспазъм, без бронхит (прегледа и консултацията продължиха достатъчно дълго, че детето се изкашля обилно и след това го преслуша пак), зачервено гърло и увеличени лимфни възли. Назначение: Вентолин (по мое настояване сироп, защото инхалаторно ме е страх, Ериус, Изопринозин(ясно ми беше , че от него файда никаква) и Лимфомиозит (хомеопатичен, простете за мен боклук). и така ... три дни ... оплакване в ДЯСНО УХО - ТОтоест, другото , не болното от преди десетина дена. Моментален преглед при УНГ - изписан Цефзил, който пием в момента. Заради бронхо спазма бяхме и на вторичен преглед при доктор Захариева, съгласи се с назначения антибиотик, но : предписа Сюнгюлер, защото вече има повече от 3 епизода на бронхо спазъм за една година с контрола след 1 месец и да се пие около 3 месеца общо.
Въпросът мие - подходящо ли е даването на Сюнгюлер в този случай?
Извинявайте, че поста ми е дълъг, но искам максимално да ви запозная с картинката. Поздрави от мен (Вики и баба му също) и както винаги се моля всичко с Вас и семейството Ви да е наред.